Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με τις τράπεζες στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Από χθες φάνηκαν προς το τέλος κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Δεν αποκλείεται να δούμε συνέχεια σήμερα, λένε οι αναλυτές, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με οριακές απώλειες. Περιμένουμε όμως πως λόγω κάποιων νέων, επιχειρηματικών και πολιτικών, αλλά και κάποιων προσδοκιών οι επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχιστούν. Μένει η σημερινή και άλλη μία συνεδρίαση για να ολοκληρωθεί η χρηματιστηριακή εβδομάδα, ενώ η επόμενη θα έχει τρεις μόνο συνεδριάσεις.

Η αγορά ξεκίνησε με απώλειες και χαμηλό τζίρο αλλά χωρίς να φαίνονται διαθέσεις για μεγάλες ρευστοποιήσεις. Μάλλον σε συσσώρευση δείχνει η εικόνα των πρώτων λεπτών. Πιέζονται Εθνική, Alpha Bank και λιγότερο Πειραιώς και Eurobank. Την καλύτερη εικόνα έχει η Πειραιώς και γρήγορα μάζεψε τις απώλειες. Χαμηλότερα αλλά μικρό όγκο άνοιξε η Μotor Oil και ο ΟΠΑΠ. Ανοδικά Coca Cola και Ελλάκτωρ. Η Coca Cola δείχνει εδώ και μέρες μία καλή συμπεριφορά και λόγω βαρύτητας βοηθάει συνολικά την αγορά. Τεχνικά, η προσοχή είναι στις 1.080 μονάδες. 

IDEAL: Στα 4,49 ευρώ έχει αναρριχηθεί η μετοχή και ξεκίνησε σήμερα με υψηλό όγκο συναλλαγών. Άμα υπάρχει όραμα…

ΑΔΜΗΕ: Με απώλειες και κάτω από τα 1,80 ευρώ ξεκίνησε η μετοχή. Πήγε με αρκετό κόπο στα 2 ευρώ προ μερικών εβδομάδων και μετά με ευκολία γύρισε αρκετά χαμηλότερα. Τώρα προσπαθεί και πάλι να βελτιώσει κάπως την αποτίμηση.

ΕΧΑΕ: Σήμερα η διοίκηση θα ενημερώσει τους δημοσιογράφους, για τα σχέδιά της αλλά και όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα. Μία πρώτη γεύση πήραμε από τον κ.Κοντόπουλο στην ενημέρωση των αναλυτών. Περιμένουμε να πει περισσότερα για τιμολόγηση και νέες εισαγωγές. Επίσης το θέμα της πλατφόρμας και πως θα γίνει πιο απλή και πιο σύγχρονη για να προσεγγίσει τους νέους ίσως έχει κάτι να πει.

ΕΚΤΕΡ: Έχουμε αναλυτικό θέμα σήμερα και νομίζουμε πως η πρόσφατη άνοδος της μετοχής δικαιολογείται πλήρως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Η έκταση στην Πάρο για τη στήλη ήταν ένα έξτρα στην εκτίμησή μας για την αποτίμηση. Με τις τελευταίες εξελίξεις αποκτά περισσότερη βαρύτητα, αλλά παράλληλα κοιτάμε και τη βασική δραστηριότητα καθώς έχει σημαντική αύξηση το ανεκτέλεστο και πλέον τα έργα αφήνουν κέρδη. Σημειώνουμε και τη μεγάλη ρευστότητα που έχει ανακοινώσει στο εννεάμηνο μετά και την είσπραξη της απαίτησης.

MERMEREN: Εδώ έχουμε μία αρνητική εξέλιξη κατά την ταπεινή μας άποψη. Όπως μας ενημέρωσε το «λαγωνικό» της στήλης και φίλος, που δεν αμφισβητείται η γνώση του, η δημόσια πρόταση που ανακοινώθηκε δεν αφορά τα ελληνικά ΕΛ.ΠΙΣ. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Dolit Investments θα υποβάλει δημόσια προσφορά για όλες τις κοινές με δικαίωμα ψήφου μετοχές που εκδόθηκαν από την εταιρεία. Δεν αναφέρει ότι θα υπάρξει δημόσια προσφορά για τα Ελληνικά Πιστοποιητικά που διαπραγματεύονται στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη σκοπιμότητα μίας τέτοιας κίνησης, ενώ φαίνεται πως η νομοθεσία στη Βόρεια Μακεδονία επιτρέπει κάτι τέτοιο, το οποίο για τη στήλη δεν είναι λογικό.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ (απάντηση): Έχουμε την εντύπωση πως έχει τελειώσει και εδώ το θέμα εισόδου Κούτρα. Πλέον τα θεμελιώδη θα κινούν τη μετοχή και όχι οι προσδοκίες εισόδου επενδυτή.

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Ζημία μετά από φόρους 1,13 εκατ. ευρώ στη χρήση 2022 από κέρδη 3,11 εκατ. ευρώ το 2021. Στα 6,98 ευρώ η εσωτερική αξία της μετοχής. Μέρισμα από κέρδη προηγούμενων χρήσεων 0,20 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Με όγκο 11 χιλ. τεμάχια και άνοδο 1,25% ξεκίνησε η μετοχή

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης