Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η μισή είδηση της ΕΚΤΕΡ, το ξενοδοχείο στην Πάρο, η απαίτηση και το ράλι της μετοχής

Η μισή είδηση της ΕΚΤΕΡ, το ξενοδοχείο στην Πάρο, η απαίτηση και το ράλι της μετοχής
Εκτός από το θετικό νέο της αξιοποίησης της έκτασης, υπάρχει και η θετική εξέλιξη της είσπραξης απαίτησης άνω των 4,5 εκατ. ευρώ η οποία εισπράχθηκε στο τέλος του τρίτου τριμήνου
Σχετικά Άρθρα
Ράλι κατέγραψε στις 4 Απριλίου 2023 η μετοχή της ΕΚΤΕΡ φθάνοντας μάλιστα σε υψηλά 3,5 ετών με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας για λήψη δανείου προκειμένου να κατασκευάσει ξενοδοχείο.
Με την αναφορά κάπου εντός ελληνικής επικράτειας, η εταιρεία δημιούργησε σύγχυση, αλλά και πάλι επρόκειτο για ένα θετικό νέο αφού εντάσσεται και στα έργα συγχρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το ρεπορτάζ ωστόσο αναφέρει πως το ξενοδοχείο θα ανεγερθεί στην Πάρο σε έκταση που διαθέτει η εταιρεία.
Η συγκεκριμένη έκταση έχει επηρεάσει πολλές φορές στο παρελθόν την πορεία της μετοχής, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά, καθώς τα εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί στην αξιοποίηση των 325 στρεμμάτων που διαθέτει ήταν πολλά.
Τώρα φαίνεται πως τα περισσότερα θέματα έχουν ξεπεραστεί, ενώ βελτιώθηκαν και οι όροι δόμησης.
Παλαιότερη ενημέρωση ανέφερε πως σκόπευε να κάνει μία ήπια τουριστική ανάπτυξη, ικανοποιώντας και αιτήματα του δήμου.
Έτσι θα προχωρούσε σε μία ανάπτυξη 12 χιλ. τ.μ και όχι 24 χιλ. τ.μ. που αρχικά επιθυμούσε.

Αυξάνεται το ανεκτέλεστο

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε μπαράζ ανακοινώσεων νέων έργων από την ΕΚΤΕΡ, η οποία μάλιστα επιλέγει προσεκτικά τα έργα προκειμένου να αφήνουν κέρδος.
Στο τέλος του τρίτου τριμήνου 2022 είχε ανεκτέλεστο 100 εκατ. ευρώ έχει λάβει και άλλα έργα που αυξάνουν το ανεκτέλεστο πάνω από τα 110 εκατ. ευρώ.

Είσπραξη απαίτησης

Εκτός από το θετικό νέο της αξιοποίησης της έκτασης, υπάρχει και η θετική εξέλιξη της είσπραξης απαίτησης άνω των 4,5 εκατ. ευρώ η οποία εισπράχθηκε στο τέλος του τρίτου τριμήνου.
Η απαίτηση αφορούσε στην κατασκευή ξενοδοχείου στην Πάρο για το οποίο είχε εγγράψει προσημείωση του ακινήτου.
Η ανακοίνωση της εταιρείας στο εννεάμηνο ανέφερε πως τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 11,3 εκατ. ευρώ και το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων στα 5,88 εκατ. ευρώ.
Άρα με τα δεδομένα του εννεαμήνου το καθαρό ταμείο και η έκταση στην Πάρο καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της αποτίμησης που ανέρχεται περίπου στα 19 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται κέρδη από κατασκευαστική δραστηριότητα, δραστηριότητα στη Ρουμανία κτλ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης