Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική αλλά αυξήθηκαν οι κινήσεις profit taking

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική αλλά αυξήθηκαν οι κινήσεις profit taking
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και το τέλος κατοχυρώθηκαν κέρδη συμπλήρωσε την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική. Στις τελευταίες συνεδριάσεις δημιουργήθηκαν θετικές προσδοκίες από τους επενδυτές για ελληνικές μετοχές, ελληνική οικονομία, deals κ.α. Έτσι μπήκε στο περιθώριο το πολιτικό ρίσκο. Στο μεγαλύτερο διάστημα της μέρας η αγορά ήταν ανοδική. Πήγε και λίγο πάνω από 1% και ξαφνικά άρχισε να διολισθαίνει και έγραψε χαμηλό στις 1.068,46 μονάδες και στο +0,02%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς αναμένουν οι επενδυτές να είναι η επόμενη που θα μπει στον MSCI Greece Standard και τα πονταρίσματα έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες. Βρέθηκε να κερδίζει 4,73% αλλά τελικά έκλεισε με άνοδο 1,32%. Με άνοδο 1,94% η Eurobank, ενώ η Εθνική ενισχύθηκε 0,81% και η Alpha Bank έκλεισε με απώλειες 0,55%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Άλλη μία μέρα με νέα ιστορικά υψηλά. Στα 27,18 ευρώ και στο +1,80%.

AUTOHELLAS: Ισοφάρισε τα ιστορικά της η συγκεκριμένη σε κλείσιμο. Στα 12,42 ευρώ με άνοδο 2,31%.

AEGEAN: Δημοσίευσε στοιχεία για την επιβατική κίνηση στο πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα οποία η συνολική επιβατική κίνηση ξεπέρασε και τα νούμερα του 2019!

LAMDA: Απογοητευτική η εικόνα! Πάλι στο Ελληνικό βρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λίγες μέρες μετά από ένα μπαράζ δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για «σύννεφα», «αποχωρήσεις» και άλλα. Δηλαδή οι μεγάλες συστημικές που είχαν πει πως θα μεταφερθούν εκεί δε θα πάνε, αλλά και στις προπωλήσεις υπάρχουν θεματάκια. Ο υπουργός βέβαια τα χαρακτήρισε παραμύθια. Όμως η πορεία της μετοχής δε συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του. Στα 5,69 ευρώ και στο -2,07%.

S&P: Στις 21 Απριλίου θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία και κάποιοι περιμένουν αναβάθμιση. Πιέζει όπως είναι λογικό και η κυβέρνηση για να έχει ένα επιπλέον άσσο στο μανίκι της η Νέα Δημοκρατία.

ΟΤΕ (απάντηση): Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Η μετοχή δεν έχει κάποιο καταλύτη για να τη βοηθήσει και ο όμιλος δέχεται μεγάλη πίεση λόγω ανταγωνισμού από τη Nova. Από το δεύτερο εξάμηνο πιστεύουμε πως θα καταφέρει να ισορροπήσει και να αντιδράσει. Προφανώς και δεν ανησυχούμε για το μέλλον της.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Υψηλά 15 ετών για τη μετοχή και πάλι μας φαίνεται αρκετά φθηνή. Φανταστείτε δηλαδή που ήταν. Μη θυμηθούμε που έπαιζε πριν λίγους μήνες και δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι, από τα χαρτιά που έβγαιναν. Στα 3,10 ευρώ και στο +4,03% με υψηλό όγκο.

ΕΚΤΕΡ: Νέα υψηλά 3,5 ετών από τη μετοχή σήμερα και είναι απολύτως δικαιολογημένα, λόγω της ανακοίνωσης που βέβαια δεν τα έλεγε όλα. Νομίζουμε ότι με βάση και τα στοιχεία του εννεαμήνου και τις τελευταίες εξελίξεις, η αποτίμηση παρά την άνοδο είναι χαμηλή. Στα 1,65 ευρώ και στο +11,86% με το υψηλό ημέρας στα 1,7150 ευρώ. Ο όγκος στις 178 χιλ. τεμάχια.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Κινητικότητα σήμερα στη μετοχή, αλλά βγαίνουν και πάλι πολλά χαρτιά. Υπάρχει δημοσίευμα στο makthes.gr με δηλώσεις του προέδρου της εισηγμένης, ο οποίος αναφέρεται σε νέες συνεργασίες της εταιρείας. Με Amazon και Office Depot. Περιμένει σημαντικά οφέλη στις πωλήσεις από το 2024 και μετά.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Οι βασικοί μέτοχοι κάλυψαν ομολογιακό 4,2 εκατ. ευρώ και δανείζουν την εταιρεία με επιτόκιο 4%. Δε ξέρουμε τι επιτόκιο θα μπορούσε να βρει η εταιρεία, αλλά δε νομίζουμε πως και οι βασικοί μέτοχοι θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο. Win-win συμφωνία.

ΑΒΑΞ: Πήγε μέχρι το +7,94% και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας (0,8260 ευρώ) και στο -0,60%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Αν και τα κέρδη ήταν υψηλά, η μετοχή έκλεισε με οριακές απώλειες και με υψηλό όγκο πάλι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης