Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν ανησυχούν οι επενδυτές – Υψηλότερα με τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν ανησυχούν οι επενδυτές – Υψηλότερα με τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η πορεία της αγοράς δείχνει πως οι επενδυτές δεν ανησυχούν προς το παρόν για το πολιτικό ρίσκο, ούτε και για τις τιμές του πετρελαίου. Μεταξύ των μετοχών που πήγαν εξαιρετικά σήμερα και μετοχές με αυξημένο πολιτικό ρίσκο θα μπορούσε να πει κάποιος όπως ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Και για τις δύο έχουμε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η αγορά βρήκε σταθεροποιητικά τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και πήγε δυνατά υψηλότερα. Ενισχύθηκε 1,29% και έκλεισε στις 1.068 μονάδες με το τζίρο κοντά στα 66 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κοίτα να δεις που οι τραπεζίτες μπορεί και να θέλουν ανταλλάγματα για να στηρίξουν τις ευάλωτες ομάδες που πλήττονται από την αύξηση των επιτοκίων. Αυτοί που κρατούν στα ύψη τη διαφορά μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και χορηγήσεων, προσφέροντας εδώ και μήνες μηδενικά επιτόκια. Ισχυρή ανοδική κίνηση 5,93% για Πειραιώς, 4,56% για Alpha Bank και λίγο κάτω από 2% η άνοδος για τις δύο άλλες συστημικές.

MOTOR OIL: Τρίτη μέρα με δυνατή άνοδο και κλείσιμο στα 24,24 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Επιτέλους! Εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης για το αν ιδιωτικοποιείται το νερό ή όχι, αλλά και σε περίοδο που είναι προεκλογική, η μετοχή κατάφερε να αφυπνιστεί και με μικρό όγκο κατέγραψε αξιόλογη άνοδο. Νομίζουμε κάνει καλό η κίνηση και στο διάγραμμα, γιατί αν έσπαγε κι άλλο χαμηλότερα θα βλέπαμε άλλα νούμερα. Στα 6,74 ευρώ και στο +3,96%. Ανοδικά και η ΕΥΑΘ αλλά με μικρότερο ποσοστό.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Νέα ιστορικά υψηλά από τη μετοχή με ενδοσυνεδριακό υψηλό τα 26,90 ευρώ και κλείσιμο στα 26,70 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Ισχυρή ανοδική κίνηση λόγω των επιχειρηματικών συμφωνιών που υπάρχουν στον κλάδο από τη μία, αλλά και της φημολογίας για δικό της deal με μεγάλη εισηγμένη (Μυτιληναίος). Παίζει καιρό το σενάριο, χωρίς να υπάρχει διάψευση ή επιβεβαίωση. Στα 0,8310 ευρώ και στο +7,64% με όγκο 221 χιλ. τεμάχια.

PRODEA: Κρίμα να είναι η μεγαλύτερη ΑΕΕΑΠ, να έχει αποτίμηση πάνω από 2 δισ. ευρώ και αντί να είναι στον FTSE 25 να είναι στο περιθώριο λόγω χαμηλής διασποράς. Μία διασπορά βέβαια που εδώ και χρόνια λέει ότι θα βελτιώσει αλλά δε το έχει κάνει.

ΚΤΗΛΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Περίεργη η συναλλακτική δραστηριότητα σήμερα στη μετοχή. Μετά από δημοπρασία έκανε μεγάλο όγκο σε αρκετές τιμές. Στα 1,62 ευρώ και στο -6,90% με όγκο 16 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση κάτω από 30 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Ξεμπλόκαρε το θέμα της έκτασης στην Πάρο μετά από αρκετά χρόνια και μπαίνει και σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Βέβαια η ανακοίνωση της εταιρείας μάλλον κρύβει τα νέα παρά τα αναδεικνύει. Τι να πούμε… Ανακοινώθηκε δάνειο 42,64 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων. Αυτή η εξέλιξη δίνει άλλη αξία στην έκταση και θα πρέπει να τη δούμε στο μέλλον να αποτυπώνεται και στον ισολογισμό. Και φυσικά θα πρέπει να αποτυπωθεί και στο ταμπλό. Στα 1,4750 ευρώ και στο +3,15%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Ενώ περιμένουν κάποιοι τα αποτελέσματα η μετοχή κάνει όγκο πάνω από το 1% του συνόλου των μετοχών. Δε μπορούμε να σχολιάσουμε όσα ακούμε, καθώς και στο παρελθόν έχουμε ακούσει πολλά. Πώληση ακινήτου, εξαγορές κτλ. αλλά δεν είδαμε κάτι να γίνεται ακόμα. Σίγουρα τα έργα που θα βγουν τα επόμενα χρόνια βελτιώνουν τις προοπτικές της εισηγμένης. Στα 0,6420 ευρώ και στο +3,88% με 202 χιλ. τεμάχια.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Πωλητής με 56 χιλ. τεμάχια στα 1,53 ευρώ και κλείσιμο στα 1,52 ευρώ.

FLEXOPACK: Πάλι με σημαντικό πωλητή η μετοχή, για τα δεδομένα της πάντα. Αλλά και στις προηγούμενες 4 συνεδριάσεις ο όγκος δεν ήταν χαμηλός. Κλείσιμο στα 8,20 ευρώ και στο -4,09%.

PREMIA: Με δυνατό πωλητή η μετοχή. Στα 1,11 ευρώ και στο -1,77%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης