Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Συσσώρευση με χαμηλούς τζίρους και με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Συσσώρευση με χαμηλούς τζίρους και με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Η απόφαση του ΟΠΕΚ+ οδηγεί υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου και δημιουργεί προβληματισμό
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρή άνοδο καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου και αναλυτές σημειώνουν πως η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή δημιουργούν ανησυχίες καθώς μπορεί να φέρουν νέες πληθωριστικές πιέσεις και να κάνουν τις κεντρικές τράπεζες να συνεχίσουν την πολιτική σύσφιξης.
Έτσι οι αγορές της Ευρώπης δείχνουν ήπιο πτωτικό άνοιγμα και δεν αποκλείεται το Χ.Α. να ακολουθήσει την τάση.
Συνολικά, οι αναλυτές περιμένουν συσσώρευση με χαμηλούς τζίρους καθώς εισερχόμαστε σε περίοδο χαμηλών συναλλαγών, λόγω της περιόδου του Πάσχα.
Αυτή η εβδομάδα έχει 4 συνεδριάσεις λόγω του Πάσχα των Καθολικών και η επόμενη 3 λόγω του Ορθόδοξου Πάσχα.

Eurobank Equities
Τα παράγωγα στην Ευρώπη δείχνουν ένα ήπιο πτωτικό άνοιγμα λόγω των ανησυχιών ότι η αιφνιδιαστική μείωση παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+ θα ενισχύσει τις πιέσεις στις τιμές και θα θέσει σε κίνδυνο την πιθανή παύση της νομισματικής σύσφιξης.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών με το Γενικό Δείκτη να ψάχνει κατεύθυνση.

Beta
Περιμένουμε από τους επενδυτές να γίνουν πιο επιλεκτικοί καθώς πλησιάζουμε σε περίοδο που παραδοσιακά οι τζίροι είναι χαμηλοί (Πάσχα).
Γι΄αυτό περιμένουμε η αγορά να κινηθεί με διαθέσεις συσσώρευσης και σύμφωνα με τις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Κύκλος
Την ∆ευτέρα η Briq ανακοινώνει τα ετήσια αποτελέσµατά της, την Τρίτη η Ανδροµέδα και η Infoquest, την Τετάρτη ο ΟΛΘ και η Αλουµύλ και την Παρασκευή (αργία λόγω του Πάσχα Καθολικών) η Premia Properties και η Intercontinental. O Prem Watsa διαπιστώνει το ασφαλές των ελληνικών τραπεζών και εκτιµά ότι θα συνεχιστεί ο ενάρετος κύκλος στην ελληνική οικονοµία µε την προϋπόθεση της πολιτικής σταθερότητας.

Depolas
Aυτή η εβδομάδα ξεκινά με την αρνητική έκπληξη της μείωσης παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ κατά περισσότερο από 1εκ βαρέλια ημερησίως, γεγονός που δεν βοηθά στον έλεγχο του πληθωρισμού, αλλά και στην ανάκαμψη της ανοδικής ορμής των μετοχών. Πέραν αυτού, η εβδομαδιαία μακροοικονομική ατζέντα είναι πλούσια παρόλο που υπάρχουν αρκετές αργίες όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην Κίνα, Χονγκ-Κονγκ. Για σήμερα, αναμένουμε την δημοσίευση των μετρήσεων μεταποίησης της S&P Global Μαρτίου στην Ελλάδα, στις 4 μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης και στις ΗΠΑ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η μεταποίηση Μαρτίου της Κίνας (Caixin) σήμερα το πρωί ήταν χειρότερη των εκτιμήσεων. Στο εσωτερικό, βαδίζουμε πλέον τον τελευταίο μήνα για τα εταιρικών αποτελέσματα του 2022, τα οποία θα συγκεντρώσουν και το ενδιαφέρον. (Σήμερα μετά την συνεδρίαση ανακοινώνει η BRIQ). Για τον ΓΔΧΑ, διατηρούμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών μεταξύ των 980 και 1100 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης