Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις Ευρωπαϊκές με το βλέμμα σε δημοσκοπήσεις και αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις Ευρωπαϊκές με το βλέμμα σε δημοσκοπήσεις και αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με νέα ισχυρή άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Οι δημοσκοπήσεις θα κρίνουν τη δική μας πορεία και φαίνεται πως οι πρώτες που έγιναν μετά την ανακοίνωση των εκλογών δείχνουν ίδια εικόνα με αυτές που έχουν προηγηθεί. Η αγορά μας ακολουθεί τις ξένες με καλή άνοδο και με τις τράπεζες να βγάζουν καλή αντίδραση. Καλή κίνηση από Σαράντη, Coca Cola και Ελλάκτωρ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με 3,17% το έντοκο (διάρκειας 6 μηνών) και οι τράπεζες προσφέρουν προθεσμιακές με επιτόκιο 1%. Προφανώς και έχει αποτύχει ο κ.Σταϊκούρας να «πείσει» τους τραπεζίτες να κάνουν αυτό που πρέπει. Δεν μπορεί να βλέπουμε ήδη κάποιες εταιρείες να πληρώνουν διπλάσιο επιτόκιο στα δάνειά τους (το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις κατηγορίες δανείων) και ΟΛΕΣ οι συστημικές να έχουν ίδια γραμμή στο επιτόκιο καταθέσεων. Την καλημέρα μας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Χρηματιστηριακά όλες οι συστημικές έχουν ανοίξει με άνοδο άνω του 2%.

SARANTIS: Αισιόδοξο το μήνυμα της διοίκησης στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με την τάση στο πρώτο εξάμηνο να δείχνει αύξηση πωλήσεων 18% ενώ υπάρχει βελτίωση και στο περιθώριο κερδών προ φόρων και τόκων. Η διοίκηση θα δώσει αναλυτική εκτίμηση κατά την παρουσίαση που έχει προγραμματίσει στις 11 Απριλίου. Ακολουθεί το μήνυμα της διοίκησης η μετοχή με άνοδο 3,4%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η πώληση της Άκτωρ θα βάλει αρκετά στο ταμείο και θα αφαιρέσει και δάνεια. Θα φύγει και μία πληγή που είχε δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Με άνοδο άνω του 2% ο τίτλος.

ΟΤΕ: Συνεχίζει ήπια ανοδικά μετά τη σημαντική άνοδο χθες, αλλά έχει χάσει αρκετό έδαφος το προηγούμενο διάστημα και πρέπει να δούμε την κίνηση να συνεχίζεται.

ΕΛΠΕ: Δυνατή κίνηση έβγαλε η μετοχή και με σχετικά χαμηλό όγκο κερδίζει πάνω από 3%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η δεύτερη ανάγνωση του ισολογισμού μας ικανοποιεί σε τρομερό επίπεδο. Πρόκειται για ισολογισμό διαμάντι που προσφέρει ασφάλεια από κάθε άποψη. Έχει τα περισσότερα από όσα αναζητούμε σε μία εισηγμένη για να την πούμε φθηνή. Χαμηλό καθαρό δανεισμό σε απόλυτα νούμερα, χαμηλή αποτίμηση σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια, p/e μονοψήφιο, υψηλά αποθέματα και απαιτήσεις που θα βελτιώσουν ρευστότητα και θα μειώσουν περαιτέρω τις υποχρεώσεις κ.α. Τι άλλο να ζητήσεις από μία εισηγμένη; ΟΚ θα πούμε πως έλειπε το growth, αλλά στην τρέχουσα αποτίμηση δε δημιουργεί θέμα. Τσάμπα η μετοχή.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Μας ικανοποιούν και εδώ τα αποτελέσματα και δίνουν παρά τη μεγάλη άνοδο της μετοχής από την αρχή του έτους μονοψήφιο p/e. Χαμηλός και εδώ ο καθαρός δανεισμός σε σύγκριση με τον κλάδο. Ανοδικά κατά 1,4% η μετοχή και λίγο κάτω από τα 3 ευρώ.

MERMEREN: Η Dolit Investments θα υποβάλει δημόσια προσφορά. Βάσει της εξαγοράς νομίζουμε πως πρέπει να γίνει, αν και η ανακοίνωση δεν αναφέρει αν θα είναι υποχρεωτική. Επίσης δεν είναι γνωστό το τίμημα εξαγοράς, αφού έγινε «πακέτο» η πώληση όλων των δραστηριοτήτων. Στα 51 ευρώ η μετοχή με άνοδο 4%.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Αν και με διαφωνίες πέρασε από τη γενική συνέλευση η πρόταση μετατροπής των προνομιούχων μετοχών σε κοινές. Μας κάνει εντύπωση πως στη συνέλευση των προνομιούχων παραβρέθηκαν (αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπο) 58 μέτοχοι. Δεν είναι και λίγοι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Tα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης