Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το κλίμα από το εξωτερικό επικράτησε του πολιτικού ρίσκου

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το κλίμα από το εξωτερικό επικράτησε του πολιτικού ρίσκου
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δυνατή κίνηση από τις αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Εμείς προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε. Είχαμε μεταβλητότητα αλλά τελικά καταφέραμε μετά από πολλές εναλλαγές στο πρόσημο του Γενικού Δείκτη να κρατήσουμε το θετικό στο κλείσιμο. Στις τελικές δημοπρασίες έγραψε υψηλό ημέρας, αλλά δεν το κράτησε καθώς η Coca Cola έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και με μικρή άνοδο. Ο τζίρος μέτριος αλλά αρκετά κάτω από το μέσο όρο που έχουμε από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Ξεχώρισε ο ΟΤΕ, η Τέρνα Ενεργειακή, από τις τράπεζες η Πειραιώς με την Alpha Bank, η ΔΕΗ, η Autohellas, ενώ υστέρησαν Motor Oil, Σαράντης, Ελλάκτωρ και Eurobank. Στις 1.030,65 μονάδες και στο +0,70%, με τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 0,68%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Νέες πληροφορίες κυκλοφόρησαν πάλι σήμερα, ότι ο αγοραστής βρήκε χρηματοδότηση και επέστρεψε, με κάποιες άλλες πληροφορίες να κάνουν λόγο για χαμηλότερο τίμημα. Για να δούμε πότε θα τελειώσει και με πιο τρόπο το σήριαλ αυτό. Στα 19,28 ευρώ και στο +3,10%.

ΟΤΕ: Μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές ενισχύθηκε 3,33% και έκλεισε στα 13,34 ευρώ. Ο όγκος στις 453 χιλ. τεμάχια.

MOTOR OIL: Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ότι θα ερευνήσει την εταιρεία για παρεμπόδιση έρευνας, έφερε σημαντική πίεση στη μετοχή. Δεν έχουμε κάποια αντίδραση από την εταιρεία σε αυτή τη σοβαρή εξέλιξη, η οποία βέβαια δεν αφορά μόνο τους επενδυτές, αλλά και τους καταναλωτές, οι οποίοι βλέπουν τις τιμές του πετρελαίου σε χαμηλά 15 μηνών περίπου, αλλά τις τιμές των καυσίμων αμετάβλητες το τελευταίο διάστημα. Στα 21,46 ευρώ με απώλειες 2,45% και όγκο 232 χιλ. τεμάχια.

AUTOHELLAS: Ωραία κίνηση από τη μετοχή, η οποία θεωρητικά δεν επηρεάζεται από την προεκλογική περίοδο και το ρίσκο που δημιουργούν οι εκλογές στην αγορά. Στα 12,08 ευρώ και στο +1,51%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο +2,24% η ΠΕΙΡ, στο +1,57% η ΑΛΦΑ και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας (1,10 ευρώ) και στο +1,24% η ΕΤΕ. Απώλειες 1,10% για ΕΥΡΩΒ.

AUSTRIACARD: Placement περιμένουμε από το βασικό μέτοχο τους επόμενους μήνες, αλλά προς το παρόν εμφανίζεται στην πλευρά των αγοραστών και προσφέρει στήριξη στη μετοχή. Τα αποτελέσματα χρήσης δεν ήταν καλά και σε συνδυασμό με τη μεγάλη άνοδο της μετοχής, στο διάστημα που ήταν Inform Lykos, έφεραν πιέσεις και υποχώρησε σημαντικά έναντι της τιμής εισαγωγής. Χθες αγόρασε 22 χιλ. τεμάχια περίπου ο κ.Λύκος, πρόεδρος της εισηγμένης, με μέση τιμή 11,79 ευρώ και στις 27 Μαρτίου άλλα 9.200 τεμάχια με μέση τιμή 11,84 ευρώ.

Θα σημειώσουμε πως χθες φαίνεται από τις πράξεις που δημοσίευσε ότι τα πήρε σχεδόν μάρκετ από το Χ.Α. και από τα 11,39 ευρώ έως 11,90 ευρώ. Στο υψηλό πήρε 11 χιλ. τεμάχια. Λογικά, συνεχίστηκαν και σήμερα οι αγορές και είχαν αποτέλεσμα. Στα 12 ευρώ έκλεισε σήμερα και με άνοδο 0,84%, αλλά εκεί είχε αρκετούς πωλητές.

IDEAL: Εξαιρετική κίνηση σήμερα και καταγραφή νεών πολυετών υψηλών.

ΜΕΖΖ: Πιέσεις και σήμερα αλλά και με καλύτερους αγοραστές. Το Galaxy υποχώρησε 4,57%, το Cairo 2,45%, το Sunrise 1,30%, ενώ το Phoenix ενισχύθηκε 1,43%.

FRIGOGLASS: Νέα ιστορικά χαμηλά έγραψε η μετοχή.

INTRACOM: Έκανε με το ξεκίνημα της συνεδρίασης 50 χιλ. τεμάχια στα 1,78 ευρώ, αλλά πήγε μετά μέχρι και τα 1,7660 ευρώ. Τελικά με όγκο 106 χιλ. τεμάχια έκλεισε στα 1,7840 ευρώ.

ENTERSOFT: Μέρισμα 0,10 ευρώ και καθαρά κέρδη 6,01 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ έδειξε ο ισολογισμός. Στα 113,7 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στα 6,5 εκατ. ευρώ από 6,7 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη και με αποτίμηση 47 εκατ. ευρώ όπως αντιλαμβάνεστε μιλάμε για μία εξαιρετικά φθηνή μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Tα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης