Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικά υψηλότερα – Στήριξη από Coca Cola

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικά υψηλότερα – Στήριξη από Coca Cola
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι επενδυτές περιμένουν τις πρώτες δημοσκοπήσεις από την προκήρυξη των εκλογών. Ήδη μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η απόσταση έχει μειωθεί, ενώ έχει ανέβει και η πολιτική αντιπαράθεση. Περιμένουμε τι θα πουν τα κόμματα για οικονομία, φορολογία, επιχειρήσεις και συνολικά, για θέματα που μπορούν να επηρεάσουν. Τα κρατικόχαρτα ίσως επηρεαστούν περισσότερο, αλλά δεν είναι και πολλά.

Πολιτική αντιπαράθεση έχουμε δει για ΔΕΗ που σίγουρα επηρεάζεται αλλά και για τράπεζες, αλλά μόνο στην Εθνική έχει μεγάλο ποσοστό το κράτος. ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ σίγουρα επηρεάζονται και υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τη Ρυθμιστική Αρχή και τις αλλαγές που φέρνει η Κυβέρνηση βάζοντας και το νερό μέσα. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με άνοδο και η δική μας ακολουθεί. Coca Cola και Alpha Bank ξεχώρισαν στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Βγάζουν αντίδραση και η ΑΛΦΑ ξεκίνησε με άνοδο άνω του 1%. Ακολουθούν και οι άλλες συστημικές με μικρότερα ποσοστά ανόδου.

COCA COLA: Ενισχύεται 1,58% με όγκο 2.000 τεμάχια και λόγω βαρύτητας δίνει άνοδο στην αγορά.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: «Κλείνει το deal μέχρι το τέλος του μήνα». Πόσες φορές το έχουμε διαβάσει τους τελευταίους μήνες; Κάθε μήνα το ακούμε και δυστυχώς έχουν περάσει πολλοί μήνες.

LAMDA (απάντηση): Η στήλη έχει άλλες πληροφορίες, αλλά μακάρι να πέσει έξω. Δε συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό για την πορεία των έργων, τις προπωλήσεις κ.α. Ακούγονται και κάποια πράγματα στην αγορά που δεν είναι και τόσο θετικά. Χρηματιστηριακά πάντως η μετοχή δεν πάει καλά. Είναι σημαντικά κάτω από τα 6 ευρώ. Στα 5,6450 ευρώ συγκεκριμένα και με άνοδο 1%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Έχουν επηρεαστεί τα αποτελέσματα, από την αύξηση των τιμών με τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες να έχουν μειωθεί στα 21,5 εκατ. ευρώ από 35,6 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση των 466 εκατ. ευρώ δε δίνει χαμηλό P/E. Το μέρισμα στα 0,143 ευρώ περίπου. Από την άλλη η μόχλευση είναι σχεδόν μηδενική και αναμένεται να λάβει κεφάλαια από πώληση συμμετοχής. Πάει ωστόσο μακριά χρονικά η είσπραξη. Στην Ουκρανία η δραστηριότητα έχει επανέλθει στο εργοστάσιο της Ergopack το οποίο λειτουργεί κανονικά. Οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 22,5 εκατ. ευρώ από 27,33 εκατ. ευρώ αλλά ήταν και δύο μήνες χωρίς δραστηριότητα. Με μικρό όγκο στο ξεκίνημα και απώλειες.

ΕΧΑΕ: Έστειλε θετικό μήνυμα χθες ο κ.Κοντόπουλος στην τηλεδιάσκεψη, αναλύοντας τις κινήσεις που κάνει για να φέρει επενδυτές. Και μόνο ότι ασχολείται για να φέρει πελάτες είναι μία διαφορετική προσέγγιση από αυτή που είχε η εισηγμένη τα προηγούμενα χρόνια. Θέλει μία μεγάλη εισαγωγή και δεν έχει άδικο. Το να μπουν 5-6 εταιρείες στην ΕΝ.Α δε λέει κάτι. Το να μπει το αεροδρόμιο της Αθήνας όμως είναι σημαντικό. Από την άλλη η τιμολόγηση είναι ένα θέμα και κάτι θα δείξει το επόμενο διάστημα η ΕΧΑΕ. Χρηματιστηριακά, η μετοχή έχει υποχωρήσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα και πιστεύουμε πως οι χαμηλές πτήσεις θα συνεχιστούν λόγω εκλογών. Στα 3,86 ευρώ και στο -1,53%.

AUSTRIACARD: Ο πρόεδρος της εισηγμένης, Νίκος Λύκος, αγόρασε στις 27 Μαρτίου 9.200 μετοχές προς 11,84 ευρώ μέση τιμή ανά μετοχή. Χθες η μετοχή είχε την πρώτη ανοδική της συνεδρίασης καθώς έγινε ένα δυνατό μάζεμα και έκλεισε κοντά στο υψηλό ημέρας και στα 11,90 ευρώ. Στα 12 ευρώ και με άνοδο 0,84% στο ξεκίνημα.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Τα δικά της αποτελέσματα περιμένουμε σήμερα. Με άνοδο 1,03% και στα 2,93 ευρώ η μετοχή στο ξεκίνημα και δυνατό όγκο 25 χιλ. τεμάχια.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Βλέπεις τις λογιστικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι ελληνικές εταιρείες και ξεπερνούν ακόμα και τις 300 σελίδες. Βλέπεις την ίδια ώρα και τις «ξένες» που είναι εισηγμένες και εδώ και οι λογιστικές τους περιλαμβάνουν μόνο τα βασικά. Μήπως πρέπει να δούμε το θέμα; Μήπως είναι ένα αντικίνητρο;

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Tα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης