Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Με το βλέμμα στις εκλογές και στην πορεία των ξένων αγορών – Δεν αποκλείεται ανοδική αντίδραση

ΧΑ: Με το βλέμμα στις εκλογές και στην πορεία των ξένων αγορών – Δεν αποκλείεται ανοδική αντίδραση
H πολιτική αβεβαιότητα όπως σημειώνουν αναλυτές θα συνεχίσει να επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία
Σχετικά Άρθρα
Η προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαΐου (2 Ιουλίου οι δεύτερες) έφερε πιέσεις στην αγορά και περισσότερο σε μετοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο.
Το ενδεχόμενο ακυβερνησίας θα μπορούσε να επηρεάσει περισσότερο την επενδυτική ψυχολογία, αλλά κυρίως οι προεκλογικές εξαγγελίες των μεγάλων κομμάτων, για την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τη φορολογία κ.α. εκτιμάται ότι θα επηρεάσει περισσότερο.
Οι δημοσκοπήσεις που θα βγουν τις επόμενες μέρες επίσης θα τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα.
Για σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα καθώς περιορίζονται οι ανησυχίες για τις αντοχές του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και η εγχώρια αγορά.
H πολιτική αβεβαιότητα ωστόσο όπως σημειώνουν και αναλυτές θα συνεχίσει να επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία.
Η Σαράντης ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα τα οποία έχουν επηρεαστεί από το δύσκολο περιβάλλον που υπήρχε και την αύξηση στα κόστη.
Η πρώτη ανάγνωση των αναλυτών δείχνει πως σε επίπεδο κερδοφορίας ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα, καθώς η επενδυτική ψυχολογία γύρω από την ευρωστία του διεθνούς τραπεζικού συστήματος φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί.

Optima Bank
Περιμένουμε το πολιτικό ρίσκο να συνεχίσει να επηρεάζει την ψυχολογία της αγοράς.

Euroxx
Περιμένουμε η πολιτική αβεβαιότητα ενόψει των εθνικών εκλογών να συνεχίσει να επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία.

Beta
Η αγορά είναι σε αναμονή, οι επενδυτές ίσως να προτιμήσουν να περιμένουν τις εξελίξεις αποτιμώντας την πορεία προς τις εκλογές και πιθανότατα να περιμένουν τις νέες δημοσκοπήσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν ασφαλέστερο έδαφος για αξιολόγηση.

Κύκλος
Η Entersoft και η Μοτοδυναµική ανακοινώνουν σήµερα τα µεγέθη τους για το 2022. Η ανακοίνωση της ηµεροµηνίας των εκλογών επιβάρυνε την επενδυτική ψυχολογία ενόψει της αυξηµένης αβεβαιότητας για την έκβασή τους και τις πιθανολογούµενες δυσκολίες σχηµατισµού ισχυρής κυβέρνησης. Κατά την τεχνική ανάλυση, η παραβίαση των 1.020 µονάδων του Γ.∆. διαµορφώνει τις προϋποθέσεις για µια νέα αναµέτρηση µε την περιοχή των 1.000 µονάδων.

Depolas
Οι ελληνικές εκλογές ενδέχεται να οδηγήσουν σε αύξηση της μεταβλητότητας, αλλά εκτιμούμε ότι είναι υπερβολή να αποτελέσουν αφορμή σημαντικής διόρθωσης τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Παραμένουμε θετικοί για τον ΓΔΧΑ, αλλά ενισχύουμε τις θέσεις μας κατά περίπτωση και σε περισσότερο αμυντικούς κλάδους. Σημαντικότερο επίπεδο στήριξης εντοπίζουμε στην περιοχή των 980-960 μονάδων, ενώ υπενθυμίζουμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών για τις επόμενες συνεδριάσεις μεταξύ των 980-1100 μονάδων. Περιορισμένα τα σημερινά μακροοικονομικά στοιχεία στις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δάνειών και στις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης