Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Κοντόπουλος (ΕΧΑΕ): Μία μεγάλη εισαγωγή θα κάνει τη διαφορά – Οι πρωτοβουλίες για προσέλκυση επενδυτών

tags :
Κοντόπουλος (ΕΧΑΕ): Μία μεγάλη εισαγωγή θα κάνει τη διαφορά – Οι πρωτοβουλίες για προσέλκυση επενδυτών
Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν στην Εναλλακτική Αγορά καθώς η χώρα έχει πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Σχετικά Άρθρα
Μία μεγάλη εισαγωγή (ΙΡΟ) θα λειτουργούσε ως καταλύτης για να έρθουν και άλλες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και το ενδιαφέρον που σήμερα υπάρχει να μετατραπεί σε εισαγωγές.
Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννος Κοντόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, στη χθεσινή (28/3) τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα χρήσης 2022.
Ο κ.Κοντόπουλος ανέλυσε μετά από σχετική ερώτηση αναλυτή, τις κινήσεις που έχει κάνει η διοίκηση για να αναβαθμίσει το Χρηματιστήριο και να φέρει νέους επενδυτές.
Μίλησε για μία διαδικασία που απαιτεί διάρκεια και επανάληψη προκειμένου να πεισθούν οι επενδυτές να έρθουν.
Παράλληλα, μέσα από αλλαγές προσπαθεί να ικανοποιήσει και τις ανάγκες που έχουν οι επενδυτές.
Για παράδειγμα αναφέρθηκε στη δημιουργία νέων προϊόντων για να καλύψουν ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, ενώ μίλησε και για τις προσπάθειες να βελτιωθεί η αγορά παραγώγων.
Σύντομα θα λανσάρει και τις αλλαγές στην τιμολόγηση, ενώ εξετάζεται και ο κανονισμός της αγοράς και κάποιες αλλαγές που μπορούν να γίνουν προκειμένου να καλύψει τις νέες ανάγκες.
Και η Εναλλακτική Αγορά έχει περιθώρια βελτίωσης αφού υπάρχουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που θα μπορούσαν να εισαχθούν στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Για τα επόμενα δύο χρόνια αναμένονται επενδύσεις από την ΕΧΑΕ ύψους 7-8 εκατ. ευρώ ενώ αναφορικά με τις αποσβέσεις αυτές θα μειωθούν από τα 4,5 εκατ. ευρώ στα 3,7 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως το 2022 έγιναν 2 νέες εισαγωγές στο Χ.Α. (Μπλε Κέδρος και Dimand), ενώ εκδόθηκαν και 4 εταιρικά ομόλογα συνολικού ύψους 530 εκατ. ευρώ.
Η ΕΧΑΕ θα δώσει μέρισμα 0,15 ευρώ, ενώ αναφορικά με τις ίδιες μετοχές που έχει αγοράσει, η απόφαση της γενικής συνέλευσης είναι είτε να ακυρωθούν ή και να δοθούν με τη μορφή bonus σε στελέχη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης