Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Frigoglass: Εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων στους ομολογιούχους

tags :
Frigoglass: Εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων στους ομολογιούχους
Πανδημία, πυρκαγιά στο εργοστάσιο στη Ρουμανία και πόλεμος στην Ουκρανία, δημιούργησαν πίεση στη ρευστότητα της εταιρείας με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της
Σχετικά Άρθρα
Την έγκριση της μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων της Frigoglass στους ομολογιούχους αποφάσισε πριν από λίγο η έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης.
Συμμετείχαν μέτοχοι που αντιστοιχούσαν στο 59,11% του συνόλου των μετοχών και υπήρχε επομένως η απαραίτητη απαρτία.
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρξε ερώτηση ή τοποθέτηση από κάποιο μέτοχο επί του μοναδικού θέματος της γενικής συνέλευσης.
Οι ομολογιούχοι μέσω νέας εταιρείας που ιδρύεται στην Αγγλία θα έχουν πλέον το 85% της δραστηριότητας και οι μέτοχοι της Frigoglass μένουν με το 15%.
Ο βασικός μέτοχος και πρόεδρος της εταιρείας Χαράλαμπος Δαυίδ μίλησε για τους λόγους που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, τονίζοντας πως γλίτωσε τη χρεοκοπία η εταιρεία.
Μίλησε ο κ.Δαυίδ για μία σειρά πρωτόγνωρων γεγονότων τα τελευταία τρία χρόνια που δεν επέτρεψαν στον όμιλο να πετύχει το επιχειρηματικό του σχέδιο παρά τις καλές συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί από την επιτυχημένη αναδιάρθρωση του 2017.
Πανδημία, πυρκαγιά στο εργοστάσιο στη Ρουμανία και πόλεμος στην Ουκρανία, δημιούργησαν πίεση στη ρευστότητα της εταιρείας με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
«Καμία επιλογή και καμία απόφαση δεν ήταν εύκολη για εμάς που επενδύσαμε και πιστέψαμε στην εταιρεία. Η λύση είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να βρεθεί και προσφέρουν μία βιώσιμη προοπτική για τα επόμενα χρόνια», είπε ο κ.Δαυίδ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης