Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ενισχύθηκε αλλά δεν έπεισε – Κατακόρυφη πτώση του τζίρου

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ενισχύθηκε αλλά δεν έπεισε – Κατακόρυφη πτώση του τζίρου
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τρομερή η προσγείωση του τζίρου κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ. Σημαντικά κάτω από τις μέσες ημερήσιες συναλλαγές από την αρχή του έτους (115 εκατ. ευρώ). Η άνοδος φαίνεται πως δεν έπεισε πολλούς να τοποθετηθούν. Ίσως και για κάποιους να ήταν αφορμή για αύξηση ρευστότητας. Νομίζουμε πως εξακολουθεί να θέλει προσοχή η αγορά και φαίνεται από τη στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές. Το καλό κλίμα πάντως σε Ευρώπη και ΗΠΑ βοήθησε σήμερα. Ο Γ.Δ. ενισχύθηκε 1,43% και ο τραπεζικός 2,59%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο υψηλό ημέρας έκλεισε η Πειραιώς και στα 1,95 ευρώ με άνοδο 3,72%. Ακολούθησε η Eurobank με άνοδο 2,94% και η Alpha Bank με 2,75%. Η Εθνική με τη μικρότερη άνοδο 1,38%.

JUMBO: Με άνοδο 2,84% και τιμή 19,20 ευρώ. Αν προσθέσεις και τα 1,09 ευρώ που έδωσε τότε η τιμή είναι πάνω από 20 ευρώ. Θεωρούμε πως έχει περιθώριο ανόδου με βάση την αποτίμηση που έχει και τα κέρδη που αναμένει, αλλά η κούρσα από τα χαμηλά είναι μεγάλη. Και εδώ ευχαριστημένοι είμαστε, αν και θεωρούμε πως τα 25 ευρώ είναι μία δίκαιη τιμή.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Σκέτη απογοήτευση είναι η μετοχή. Θα λέγαμε πως οι επενδυτές αδιαφορούν αν και τα μεγέθη ήταν ισχυρά. Ή απλώς μπορεί να έχει ρίξει αλλού όλο το βάρος ο βασικός μέτοχος. Στα 1,59 ευρώ με την αποτίμηση κάτω από 600 εκατ. ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Απογοητευτική και η δική της συμπεριφορά, αλλά δε βλέπουμε και κάποια κίνηση από τη διοίκηση να τραβήξει επενδυτικά βλέμματα. Το ενεργειακό κόστος επηρέασε τα αποτελέσματα, αλλά πλέον έχει υποχωρήσει αρκετά. Περιμένουμε νεότερη ενημέρωση, αν και θα μπορούσε ήδη να έχει επικοινωνήσει κάτι η διοίκηση. Στα 6,59 ευρώ και στο -0,15%. Διαγραμματικά μας προβληματίζει επίσης η μετοχή.

ΕΥΑΘ: Και εδώ ισχύουν τα ίδια για να είμαστε δίκαιοι. Διαγραμματικά και εδώ επίσης δεν είναι και τόσο ωραία τα πράγματα, ειδικά όσο δοκιμάζει να γράψει και νέο χαμηλό. Στα 3,34 ευρώ και στο -1,76% με όγκο 11 χιλ. τεμάχια.

LAMDA: Οι επενδυτές προφανώς εδώ δεν προεξοφλούν την καλή πορεία των έργων. Προφανώς και δε βλέπουν να ολοκληρώνονται στην ώρα τους τα έργα που προβλέπει ο σχεδιασμός να έχουν γίνει μέχρι το 2025. Ένα ερώτημα είναι και το καζίνο… Η μετοχή δεν πάει καθόλου καλά. Στα 5,6050 ευρώ και στο -0,80%.

ΔΕΗ: Στο χαμηλό ημέρας έκλεισε η μετοχή και στα 7,68 ευρώ (-1,03).

ΚΑΡΕΛΙΑ: Δεν τον λες και μικρό τον όγκο που έκανε σήμερα η μετοχή. Για τα δεδομένα της πάντα. Στα 316 ευρώ, αμετάβλητη με 279 τεμάχια. Η αποτίμηση στα 872 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Διαπραγματευόταν σήμερα χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου. Η αναλογία είναι 3,5164 νέες για κάθε μία παλιά και τιμή διάθεσης 13,50 ευρώ. Στις 30/3 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του δικαιώματος. Προς το παρόν σημειώνουμε πως σήμερα διαπραγματευόταν μετά την αποκοπή του δικαιώματος, κάτω από την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Αν καλυφθεί πλήρως η αύξηση τότε η αποτίμηση θα είναι λίγο κάτω από 600 εκατ. ευρώ. Μην αναλύσουμε πόσες φθηνότερες μετοχές έχει το Χ.Α. κάτω από αυτήν την αποτίμηση.

FRIGOGLASS: Αύριο το πρωί η έκτακτη γενική συνέλευση. Οι μέτοχοι ουσιαστικά, καλούνται να εγκρίνουν την μεταβίβαση του 85% της περιουσίας στους ομολογιούχους. Στα 0,0580 ευρώ και στο -15,94%.

ΜΕΖΖ: Νέα ανοδική κίνηση για Sunrise και Galaxy.

INTRAKAT: Παρά τα δημοσιεύματα δεν είχαμε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Η μετοχή βέβαια ενισχύθηκε 3,82% και έκλεισε στα 1,63 ευρώ με όγκο 474 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με μικρό όγκο η μετοχή ξεπέρασε και πάλι τα 4 ευρώ και έκλεισε στα 4,02 ευρώ.

AS COMPANY: Στα 2,20 ευρώ με μικρές συναλλαγές και αυτή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης