Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί την Ευρώπη – Μεταβλητότητα και λίγοι πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί την Ευρώπη – Μεταβλητότητα και λίγοι πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Προχωράμε έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού μας πως η χρηματοπιστωτική κρίση δεν έχει τελειώσει. Οι επενδυτές όμως του Ελληνικού Χρηματιστηρίου έχουν μάθει στις κακουχίες και στις κρίσεις. Να αναφέρουμε μόνο τι έχουμε περάσει τα τελευταία 3 χρόνια; Να πάμε ακόμα πιο πίσω στα τελευταία 12; Έχουμε ζήσει πανδημία που όμοιά της είχε 100 χρόνια να δει ο πλανήτης. Είδαμε το πετρέλαιο να παίρνει αρνητικές τιμές, τα ναύλα να εκτοξεύονται, είδαμε ελλείψεις, πόλεμο στην Ουκρανία, πληθωρισμό και ενεργειακή κρίση.

Και όλα αυτά μόλις είχαμε αρχίσει να αναπνέουμε λίγο καθαρό αέρα μετά από μία δεκαετία μνημονίων, χρεοκοπιών τραπεζών, διάλυση του εισοδήματος, capital controls και τόσα άλλα. Τι να μας πουν εμάς δυο χρεοκοπίες τραπεζών ακόμα… Έχουμε μάθει στα δύσκολα. Σήμερα οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με καλή άνοδο πάνω από 1% αλλά και με μεταβλητότητα. Οι απώλειες της εγχώρια αγοράς το Μάρτιο έχουν περιορίσει την άνοδο του Γ.Δ. στο 9,83% και του τραπεζικού στο 14,93%. Πάλι έχουν μεγάλα κέρδη όσοι μπήκαν νωρίς στις τράπεζες και σε επιλεγμένα βαριά χαρτιά.

Ο Γ.Δ. στο ξεκίνημα ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές και έχει άνοδο περίπου 1% με τις τράπεζες να ξεχωρίζουν και κυρίως της Alpha Bank και την Πειραιώς. Με καλή άνοδο όμως και οι άλλες συστημικές. Σαράντης, Τιτάν, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και ΕΛΠΕ με καλό επίσης ξεκίνημα. Σημειώνουμε πως μετά από 10 λεπτά συνεδρίασης δεν είχαν κάνει πράξη Quest και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που είναι μετοχές του FTSE 25.

ATHEXGROUP.GR: Αλήθεια, μόνο εμείς βλέπουμε πως ο νέος τρόπος παρουσίασης των αναλυτικών λογιστικών καταστάσεων έχει γίνει πιο δύσκολος;

ΕΧΑΕ: Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα και αύριο έχει ενημέρωση αναλυτών. Σε όλες τις προηγούμενες ενημερώσεις δεν είχαμε κάτι σημαντικό. Τώρα ίσως ο ημερήσιος τζίρος όπου ο μέσος είναι στα 115 εκατ. ευρώ και πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ έχει ενισχυθεί και η αποτίμηση της αγοράς στα 72,5 δισ. ευρώ ίσως τραβήξει κάποιο ενδιαφέρον όπως σημειώνει και η Piraeus Sec. στο πρωινό της σχόλιο. Τονίζει πως παρά την αλλαγή του κλίματος στις τελευταίες συνεδριάσεις και τις επερχόμενες εκλογές που αυξάνουν τη μεταβλητότητα, η πιθανότητα η Ελλάδα να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα μετά τις εκλογές θα ωφελήσει την αγορά και τους όγκους συναλλαγών.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Προφανώς και η αποτίμηση των 593 εκατ. ευρώ θα πρέπει να προβληματίσει το βασικό μέτοχο. Απογοητευτική η πορεία της μετοχής. Στα 1,58 ευρώ και στο +1,94% με χαμηλό όγκο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η πρόθεση πλέον έχει γίνει ξεκάθαρη… Πουλήθηκε η κατασκευαστική δραστηριότητα στην Intrakat και νομίζουμε πως θα ακολουθήσουν σταδιακά και οι υπόλοιπες. Το τίμημα νομίζουμε πως είναι αρκετά καλό, καθώς θεωρούμε πως δύσκολα θα βγάλει κέρδη η κατασκευή. Άρα καλό το deal για ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Σημειώνουμε πως η αγορά έχει ενημερωθεί μόνο από δημοσιεύματα μέσα στο Σαββατοκύριακο χωρίς να γνωρίζει λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως π.χ. πόσο είναι το τίμημα και πως θα χρηματοδοτηθεί η εξαγορά. Η διαπραγμάτευση πάντως των μετοχών ξεκίνησε κανονικά.

SARANTIS: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης με τη Eurobank Equities να περιμένει αδύναμα αποτελέσματα λόγω του πληθωρισμού. Στο σύνολο της χρήσης περιμένει καθαρά κέρδη 47,4 εκατ. ευρώ αλλά με έκτακτα κέρδη 22 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 437,6 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Με καλό όγκο στο ξεκίνημα και με άνοδο 2,87%. Σημειώνουμε πως στην πτώση πάλι ενεργοποιήθηκαν οι insiders και το τελευταίο διάστημα έχουν καθημερινή παρουσία στην πλευρά των αγοραστών.

ΕΛΤΟΝ: Που να μην είχε και τέτοια μεγέθη, θα την είχαν μηδενίσει. Στα 2,24 ευρώ και στο -1,32%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης