Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Παραμένει στραμμένη η προσοχή στις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο ο κατασκευαστικός κλάδος

ΧΑ: Παραμένει στραμμένη η προσοχή στις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο ο κατασκευαστικός κλάδος
Το κλίμα παραμένει εύθραυστο και για σήμερα δεν μπορεί να αποκλειστεί μία ανοδική αντίδραση στο άνοιγμα μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών
Σχετικά Άρθρα
Οι διεθνείς εξελίξεις και η πορεία των αγορών του εξωτερικού θα εξακολουθήσει να δίνει κατεύθυνση στην εγχώρια αγορά.
Το κλίμα παραμένει εύθραυστο και για σήμερα δεν μπορεί να αποκλειστεί μία ανοδική αντίδραση στο άνοιγμα μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών.
Η συμφωνία Intrakat-Άκτωρ θα μπορούσε να προσφέρει έδαφος για κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις στον κατασκευαστικό κλάδο, ενώ τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν καλές αποτιμήσεις στις ελληνικές μετοχές εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στις πιέσεις λόγω των ανησυχιών για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η ΕΧΑΕ δημοσιεύει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Eurobank Equities
Σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ανοδικό άνοιγμα καθώς μειώνονται κάπως οι ανησυχίες για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Optima Bank
Περιμένουμε ότι το Χ.Α. θα παραμείνει ευάλωτο στο διεθνές κλίμα αποφυγής κινδύνου και να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών.

Euroxx
Περιμένουμε πως η επενδυτική ψυχολογία θα παραμείνει εύθραυστη με την αγορά να παρακολουθεί από κοντά τις διεθνείς εξελίξεις.

Beta
Παρά τις ανησυχίες το χαλαρό Σαββατοκύριακο μπορεί να δώσει κίνητρα για ανάκαμψη.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί επίσης να τονώσει την επενδυτική ψυχολογία καθώς το deal Intrakat-Άκτωρ κερδίζει ενδιαφέρον και μπορεί να δώσει έδαφος για επιλεκτικές τοποθετήσεις στον κλάδο.

Κύκλος
Νηοποµπή εταιρικών αποτελεσµάτων περιλαµβάνει η εβδοµάδα που ξεκινάει: σήµερα η ΕΧΑΕ και η Lavipharm, την Τρίτη ο Σαράντης, την Τετάρτη η Entersoft και η Μοτοδυναµική, την Πέµπτη η MIG και την Παρασκευή η Premia και η Space Hellas. Στις 1.002 µονάδες η εγγύτερη στήριξη για το Γ.∆. και στις 1.045 η εγγύτερη αντίσταση, µε την απειλή της συστηµικής κρίσης για το χρηµατοπιστωτικό σύστηµα να µην αποµακρύνεται!

Depolas
Τα πιστωτικά spread ανέβηκαν εκ νέου τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις με παράλληλη μείωση των κρατικών ομολογιακών αποδόσεων. Ήτοι, η νευρικότητα στις αγορές πιθανότατα να είναι παρούσα για το επόμενο χρονικό διάστημα. Εντός εβδομάδας βαρύτητα θα δοθεί στον δείκτη τιμών προσωπικής κατανάλωσης Δ΄ τριμήνου (PCE deflator) την Πέμπτη, τον οποίο παρακολουθεί στενά η FED.
Για σήμερα, το κλίμα ίσως είναι βελτιωμένο σε σχέση με το τέλος της περασμένης εβδομάδας, ενώ μεταξύ των σημαντικότερων μάκρο έχουμε τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Μαρτίου στη Γερμανία.
Υπενθυμίζουμε ότι αποτελέσματα ανακοινώνουν οι ΕΧΑΕ σήμερα (μσ) και ο Σαράντης αύριο (μσ).

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 910 μονάδες. Σημεία στήριξης 1020 και 968 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1083 και 1133 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης