Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο αλλά και αρκετή μεταβλητότητα – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο αλλά και αρκετή μεταβλητότητα – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι τραπεζικές πιέσεις επηρέασαν την πορεία της αγοράς και παρά την αρχική άνοδο στο ξεκίνημα, τελικά κλείσαμε με απώλειες 0,45%. Ο τζίρος ήταν αρκετά χαμηλός σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και διαμορφώθηκε στα 76,2 εκατ. ευρώ. Πιέσεις ασκήθηκαν στη ΔΕΗ που δημοσιεύει αύριο αποτελέσματα, στη Jumbo και πάλι, σε Εθνική και Eurobank. Ελλάκτωρ και Coca Cola ξεχώρισαν από τις ανοδικές στα βαριά χαρτιά. Η μεταβλητότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα όπως φάνηκε από το ξεκίνημα όπου είχε άνοδο λίγο πάνω από 1% και τελικά έκλεισε με απώλειες. Τώρα περιμένουμε τη FED.

ΔΕΗ: Τις μεγαλύτερες απώλειες στον FTSE 25 είχε η μετοχή που αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα. Πάνω από τις εκτιμήσεις αναμένεται να διαμορφωθούν τα EBITDA σε επαναλαμβανόμενο επίπεδο αλλά η τελική γραμμή θα έχει ζημιές. Στα 7,80 ευρώ και στο -2,38%.

JUMBO: Χθες έκοψε το έκτακτο μέρισμα και το έχασε όλο και κάτι παραπάνω, ενώ σήμερα έχασε 2,13% ακόμα. Στα 19,30 ευρώ με όγκο 189 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Λίγο πάνω από τα 2 ευρώ η μετοχή, συνεχίστηκε η ανοδική αντίδραση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στα 4,55 ευρώ η Εθνική με απώλειες 1,94% και στα 1,27 ευρώ με απώλειες 1,93%. Η Πειραιώς υποχώρησε 1,53% με κλείσιμο στα 1,9890 ευρώ και η Alpha Bank ήταν η μόνη με οριακές απώλειες 0,04% και κλείσιμο στα 1,16 ευρώ. Η Αττικής στο +9,86%.

ΟΛΠ: Επιτέλους πάνω από τα 19 ευρώ και στα 19,08 ευρώ για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2021.

ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ: Βγαίνει το ΣτΕ και λέει πως οι μετοχές πρέπει να γυρίσουν στο κράτος και η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται για το νομοσχέδιο που δημιουργεί ρυθμιστική αρχή νερού, γιατί πιστεύει ότι ιδιωτικοποιείται το νερό. Μιλάμε για τρομερά μυαλά! Κατά τη γνώμη μας βέβαια θα έπρεπε να είχε μειωθεί το ποσοστό του κράτους ήδη και να λειτουργούσαν αυτές οι εταιρείες με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και όχι κομματικά.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Στα 1,90 ευρώ είχαν μπει προς πώληση 190 χιλ. τεμάχια, τα οποία και έγιναν σε κάτι λιγότερο από 10 λεπτά και με πολλές εντολές αγοράς. Αργότερα μπήκαν και άλλα κομμάτια και περίπου 350 χιλ. τεμάχια ή ποσοστό περίπου 1,5% άλλαξε χέρια. Μάλλον ο βασικός μέτοχος κάνει κάποια μικρή διάθεση μετοχών που θα βοηθήσει και την εμπορευσιμότητα. Τα κέρδη στο εννεάμηνο πάντως ήταν εξαιρετικά και για το σύνολο του 2022 το p/e μάλλον θα είναι μονοψήφιο και μάλιστα αρκετά χαμηλό. Συνολικά έγινε όγκος 382 χιλ. τεμαχίων και η μετοχή έκλεισε στα 1,92 ευρώ με άνοδο 0,52%.

UNIBIOS: Στις 24 Μαρτίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση 1,56 εκατ. νέων μετοχών που διατέθηκαν στα στελέχη λόγω εξάσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών.

REAL CONS.: Ξαφνικά αυξήθηκε σημαντικά ο όγκος στη μετοχή και μάλιστα με την τιμή να υποχωρεί κάτω από 1,90 ευρώ. Έγινε απάνω από 1% του συνόλου των μετοχών. Στα 1,89 ευρώ με απώλειες 2,33% και όγκο 343 χιλ. τεμάχια.

ΜΕΖΖ: Νέα ιστορικά υψηλά για το Galaxy στα 0,3926 ευρώ και στο +9,18%, με την αγορά προφανώς να προεξοφλεί ότι οι εισπράξεις από τα ομόλογα που κατέχει θα είναι υψηλές και θα επιτρέψουν τη διανομή μετρητών στους μετόχους. Την τιμή εισαγωγής ξεπέρασε το Sunrise (0,1445 ευρώ και άνοδος 8,73%) αλλά δεν έγραψε νέο ιστορικό υψηλό. Ανοδικά και το Phoenix κατά 4,35% αλλά θα θέλαμε να δούμε ακόμα καλύτερη πορεία και να ξεπεράσει τα 0,05 ευρώ.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Είχε γενική συνέλευση σήμερα με μοναδικό θέμα τη μετατροπή προνομίων σε κοινές. Τόσο η γενική συνέλευση των προνομιούχων μετόχων όσων και των κατόχων κοινών μετοχών αναβλήθηκε με αίτημα της Χριστίνας Εφραίμογλου. Είναι αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. και μη εκτελεστικό μέλος και μέτοχος με του 15,64% των κοινών και 9,8% των προνομιούχων μετοχών.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Από τα μικρά είναι μεταξύ αυτών με καλή συμπεριφορά και όπου δείχνει διάθεση να πιάσει ξανά τα υψηλά της. Στα 2,88 ευρώ και στο +2,86% με όγκο 54 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης