Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Συνεδρίαση μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στην Ευρώπη – Η Jumbo στο επίκεντρο

ΧΑ: Συνεδρίαση μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές με το βλέμμα στην Ευρώπη – Η Jumbo στο επίκεντρο
Υποχωρούν οι ανησυχίες για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και οι αναλυτές περιμένουν ανοδικό άνοιγμα
Σχετικά Άρθρα
Ανοδικό άνοιγμα για τις αγορές της Ευρώπης περιμένουν οι αναλυτές καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα.
Ωστόσο, εκτιμούν πως η υψηλή μεταβλητότητα θα διατηρηθεί για μία ακόμη συνεδρίαση.
Η εγχώρια αγορά αναμένεται να ακολουθήσει την τάση, ενώ εκτός από τις τράπεζες στο επίκεντρο θα βρεθεί η Jumbo καθώς οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα ύψους 1,1550 ευρώ ανά μετοχή.
Η Fourlis θα δημοσιεύσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς με τη Eurobank Equities να σημειώνει πως περιμένει καλό κλείσιμο της χρονιάς με τις πωλήσεις να ξεπερνούν μάλλον την εκτίμησή της για 488 εκατ. ευρώ και να υπάρχει ανοδικό ρίσκο στην εκτίμηση για τα EBITDA μετά τις μισθώσεις που είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

Eurobank Equities
Για σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σε θετικό έδαφος καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για την ευρωστία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών σήμερα και με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Με τους παγκόσμιους τραπεζικούς φόβους να υποχωρούν κάπως, οι προοπτικές για σήμερα είναι συγκρατημένα αισιόδοξες. Η Fourlis θα ανακοινώσει αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Euroxx
Περιμένουμε μία ακόμα συνεδρίαση μεταβλητότητας με το βλέμμα στην τάση του εξωτερικού.

Βeta
Οι επενδυτές ενδέχεται να τηρήσουν μία επιφυλακτική στάση στη σημερινή συνεδρίαση ενόψει της αυριανής απόφασης της FED για τα επιτόκια.
Ωστόσο, ένα ανοδικό ξεκίνημα αναμένεται καθώς οι διεθνείς αγορές φαίνεται να απορροφούν τον αντίκτυπο της έκτακτης συμφωνίας UBS-CS.

Κύκλος
Ο Φουρλής ανακοινώνει σήµερα τα µεγέθη του για το 2022. Η αναµέτρηση µε την περιοχή των 1.000 µονάδων ολοκληρώθηκε, προσώρας τουλάχιστον, µε τους αγοραστές να οδηγούν το Γ.∆. ψηλότερα. Με τη µεταβλητότητα
ωστόσο να αποκαλύπτει τις εύθραυστες ισορροπίες στις αγορές στον απόηχο των όρων του mega-deal της Credit Swisse και ενώ αποµένουν 1 ηµέρα για την οριστικοποίηση των αποφάσεων της Federal.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης