Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Jumbo: Κόβει μέρισμα 1,09725 ευρώ – Στο 5% η μερισματική απόδοση

tags :
Jumbo: Κόβει μέρισμα 1,09725 ευρώ – Στο 5% η μερισματική απόδοση
Βάσει της εκτίμησης της διοίκησης το p/e στη μετοχή διαμορφώνεται λίγο κάτω από 11 φορές που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υψηλό.
Σχετικά Άρθρα
Χωρίς το δικαίωμα στην καταβολή της έκτακτης διανομής ύψους 1,09725 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό) διαπραγματεύεται σήμερα η Jumbo.
Η μερισματική απόδοση ανέρχεται σε 5% με τους μετόχους της εταιρείας να έχουν αποκομίσει και σημαντικά κέρδη το τελευταίο διάστημα από την πορεία της μετοχής, καθώς βρέθηκε και σε νέα ιστορικά υψηλά.
Πιο αναλυτικά έχει γράψει ιστορικό ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 22,06 ευρώ και χθες έκλεισε στα 21,18 ευρώ.
Ο λόγος της ανόδου, η εκτίμηση που έδωσε η διοίκηση μετά την ανακοίνωση της πορείας των πρώτων δύο μηνών, για το σύνολο της χρήσης.
Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο δίμηνο εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 40% με τη διοίκηση να σημειώνει πως στο σύνολο του 2023 περιμένει αύξηση πωλήσεων 15% και καθαρά κέρδη μεταξύ 270 εκατ. ευρώ και 275 εκατ. ευρώ.
Βάσει αυτής της εκτίμησης το p/e στη μετοχή διαμορφώνεται λίγο κάτω από 11 φορές που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υψηλό.
Σημειώνεται πως η πληρωμή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 27 Μαρτίου στους δικαιούχους.
Η εταιρεία έχει προγραμματίσει το άνοιγμα ενός ακόμα υπερ-καταστήματος στη Ρουμανία και ενός υπερ- καραστήματος στην Κύπρο καθώς και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος στη Ρουμανία.
Παράλληλα η μείωση των ναύλων βοηθά στην υπεράσπιση του μικτού περιθωρίου, σε ένα περιβάλλον που υπάρχουν αποπληθωριστικές τάσεις ενώ η ενίσχυση του Δολαρίου έναντι του Ευρώ θα έχει αρνητική επίδραση στην προσπάθεια αυτή.
Αρχική εκτίμηση της διοίκησης είναι πως το μικτό περιθώριο θα ανέλθει στο 54%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης