Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Τριπλή λήξη, rebalancing FTSE και αξιολόγηση Moody’s θα διατηρήσουν την υψηλή μεταβλητότητα

ΧΑ: Τριπλή λήξη, rebalancing FTSE και αξιολόγηση Moody’s θα διατηρήσουν την υψηλή μεταβλητότητα
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Aegean μετά το χθεσινό αισιόδοξο μήνυμα που έστειλε η διοίκηση, αλλά και ο ΟΠΑΠ που έθεσε τον στόχο για τα EBITDA μεταξύ 740 και 760 εκατ. ευρώ το 2023.
Σχετικά Άρθρα

Τριπλή λήξη στο χρηματιστήριο παραγώγων αλλά και rebalancing δεικτών FTSE Russell έχουμε σήμερα και θα μπορούσε να αυξηθεί η μεταβλητότητα στην αγορά.
Υπενθυμίζεται πως από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή της Τιτάν εισέρχεται στον FTSE All World και στον Emerging Europe Mid Cap, ενώ στον FTSE All World συμμετέχουν 22 ελληνικές εταιρείες.
Επίσης η Moody’s αναμένεται να αξιολογήσει την ελληνική οικονομία.
Υπενθυμίζεται πως η αξιολόγησή της είναι 3 βαθμίδες κάτω από την επενδυτική με σταθερές τις προοπτικές.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Aegean μετά το χθεσινό αισιόδοξο μήνυμα που έστειλε η διοίκηση, ο ΟΠΑΠ που έθεσε τον στόχο για τα EBITDA μεταξύ 740 και 760 εκατ. ευρώ το 2023 και η Τιτάν λόγω FTSE. 
Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης 2022 ο ΟΛΠ.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι επενδυτές αναμένεται να λάβουν θάρρος από τον αντίδραση των αρχών στις τελευταίες ενδείξεις για την πίεση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οπότε περιμένουμε ότι οι μετοχές θα ανοίξουν σταθεροποιητικά.

Piraeus Securities
Η αγορά θα επηρεαστεί σήμερα από το κλίμα που θα επικρατεί στις διεθνείς αγορές.
Στο επίκεντρο θα είναι η Τιτάν λόγω εισόδου στον FTSE All World και στον FTSE Total Cap.
ΟΠΑΠ και Jumbo παραμένουν οι κορυφαίες μας επιλογές λόγω υψηλής μερισματικής απόδοσης και δυνατού ξεκινήματος του 2023.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα σήμερα λόγω λήξης παραγώγων και rebalancing FTSE.

Beta
Η ψυχολογία παραμένει εύθραυστη και μία ακόμα συνεδρίαση μεταβλητότητα αναμένεται, αλλά οι θετικές ενδείξεις των ΗΠΑ χθες θα μπορούσαν να στηρίξουν το θετικό πρόσημο του γενικού δείκτη στο κλείσιμο.

Κύκλος
Κλείνουν σήµερα τα ΣΜΕ Μαρτίου, ο Τιτάν εισέρχεται στο δείκτη FTSE Russel, ενώ αργά το βράδυ προσδοκάται ότι η Moody’s θα αναβαθµίσει το ελληνικό αξιόχρεο. Ανοικτά όλα τα ενδεχόµενα για το τελικό πρόσηµο του Γ.∆. στο φινάλε της εβδοµάδος.

Depolas
Eκτιμούμε ότι η αισιοδοξία που επικρατούσε για τον χρηματοπιστωτικό τομέα διεθνώς (λόγω υψηλότερων επιτοκίων) έχει πληγεί σημαντικά και οι ανοδικές κινήσεις θα είναι μάλλον περιορισμένες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Σήμερα εκπνέουν τα παράγωγα τριμηνιαίου κύκλου και δεν θα είναι απαραίτητα μια αντιπροσωπευτική ημέρα για την βραχυπρόθεσμη τάση.
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τελική μέτρηση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης, την βιομηχανική παραγωγή Φεβρουάριου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Michigan (Μαρτίου αρχική μέτρηση) στις ΗΠΑ.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 906 μονάδες. Σημεία στήριξης 1025 και 994 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1083 και 1133 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης