Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έβγαλε αντίδραση, παραμένουν οι ανησυχίες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Έβγαλε αντίδραση, παραμένουν οι ανησυχίες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αρκετή μεταβλητότητα και νευρικότητα είχε η σημερινή συνεδρίαση και ακολούθησε τις αγορές της Ευρώπης. Η ΕΚΤ δε «μάσησε» και αύξησε 0,50% τα επιτόκια. Ο Γ.Δ. έκλεισε στις 1.031,91 μονάδες με άνοδο 0,65% και με υψηλό πάλι τζίρο, 131 εκατ. ευρώ με τα πακέτα σήμερα να είναι λίγα (3 εκατ. ευρώ). Πειραιώς, Τιτάν, ΟΛΠ, Coca Cola, Jumbo και Μυτιληναίος ξεχώρισαν από τις ανοδικές. Πτώση για Aegean, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ. Απογοήτευση και πάλι από ΟΤΕ.

FTSE RUSSELL: Αύριο έχουμε το rebalancing. Θα πούμε πως παραδοσιακά δε βλέπουμε μεγάλες ροές στις αναδιαρθρώσεις του συγκεκριμένου οίκου και σε καμία περίπτωση δε συγκρίνονται με αυτές του MSCI, αλλά σίγουρα κάτι θα δούμε.

ΔΕΗ: Δε συνέβη και κάτι το σημαντικό λέει η εταιρεία, για θλιβερή πρωτιά ουσιαστικά κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας πως είναι μία σπάνια στιγμή στην αγορά χρέους με περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και στόχους εταιρικής διακυβέρνησης που δεν πιάνονται οι στόχοι σε ομόλογο με νόμισμα το ευρώ. Είναι βέβαια και η ενεργειακή κρίση που ανάγκασε να κρατήσει η ΔΕΗ τις λιγνιτικές αλλά η μείωση εκπομπών ήταν 36% από 40% που είχε δεσμευτεί και έτσι θα πληρώσει επιπλέον 0,5% επιτόκιο στο ομόλογο των 750 εκατ. ευρώ. Η ανακοίνωση που έβγαλε στο Χ.Α. προφανώς και δεν ταιριάζει με αυτό που λένε «ορθή ενημέρωση επενδυτών».

ΟΠΑΠ: Εκτίμηση για EBITDA 740-760 εκατ. ευρώ έδωσε η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη και έσοδα προ εισφορών 2,06-2,14 δισ. ευρώ. Ο Οργανισμός είναι μηχανή παραγωγής μετρητών και μπορεί να προσφέρει μεγάλες αποδόσεις στους μετόχους σε ένα περιβάλλον που δεν είναι και το πιο ήρεμο αυτές τις μέρες. Απώλειες 1,55% για τη μετοχή και κλείσιμο στα 14,57 ευρώ.

ΟΤΕ: Πρώτα η Piraeus στο προσυνεδριακό της σχόλιο ανέφερε πως τα επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί μετά την πρόσφατη πτώση αποτελούν ελκυστικό σημείο εισόδου και λίγο αργότερα η Eurobank Equities αναβάθμισε τη σύσταση σε αγορά από διακράτηση αλλά μειώνοντας την τιμή στόχο από τα 16,60 ευρώ στα 15,70 ευρώ. Όπως αναφέρει φαίνεται πως έχει τιμωρηθεί υπερβολικά και παίζει τώρα με EV/EBITDA 4,5 φορές και σε discount 10% έναντι του ιστορικού μέσου όρου της ή με discount πάνω από 15% έναντι του κλάδου. Η καλύτερη χρηματοοικονομική της θέση και οι ελεύθερες ταμειακές ροές που μπορούν να καλύψουν το μέρισμα αποτελούν πλεονεκτήματα σε μία αβέβαιη αγορά και βελτιώνουν τη σχέση ρίσκου-απόδοσης. Πάλι κάτω η μετοχή και συμπλήρωσε 11 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Στα 12,70 ευρώ και στο -0,70%. Πάλι χαμηλό ημέρας και χαμηλό 24 μηνών.

AEGEAN: Θα αγοράσουμε τα warrants του δημοσίου είπε πριν λίγο ο πρόεδρος του ομίλου Ευτύχης Βασιλάκης στην τηλεδιάσκεψη. Από τον Ιούλιο ξεκινάει η περίοδος που το κράτος μπορεί να τα ασκήσει. «Μακάρι να ανέβει κι άλλο η μετοχή και ας πληρώσουμε κάτι παραπάνω», πρόσθεσε ο κ.Βασιλάκης. Περί τα 100-120 εκατ. ευρώ CAPEX έχει φέτος και του χρόνου. Άλλα 9 αεροσκάφη θα παραλάβει και θα εκτελέσει το 32% των πτήσεων με να καινούρια NEO. Προσθέτει προορισμούς, αισιοδοξεί για καλύτερη πορεία, αλλά τόσα έχουν δει τα μάτια τους και τηρούν μια πιο συντηρητική στάση, αλλά τα σημάδια δείχνουν δυνατό καλοκαίρι.

ΤΙΤΑΝ: Στα 14,60 ευρώ και στο +2,82% με υψηλό όγκο.

ΟΛΠ: Καλή κίνηση και από τη συγκεκριμένη.

COCA COLA: Έβαλε καλή πλάτη. Στα 24,30 ευρώ και στο +2,36%.

JUMBO: Δύναμη…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Με αρνητικά ίδια κεφάλαια αλλά η μετοχή σε κανονική διαπραγμάτευση. Ξανά στο -10%.

INFORM ΛΥΚΟΣ: Νέα υψηλά έγραψε σήμερα η μετοχή καθώς πλησιάζει η ώρα της μετατροπής. Θα διατηρήσουμε τη μετοχής στις κορυφαίες μας επιλογές καθώς υπάρχει discount έναντι της τιμής εισαγωγής της AustriaCards, αλλά νομίζουμε πως είναι και μεγάλο το discount έναντι άλλων τεχνολογικών εταιρειών με μικρότερα μεγέθη.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Με 2.000 πήγαν να τον κλείσουν στα 2 ευρώ στις τελικές δημοπρασίες, αλλά πάλι ακύρωσαν τις εντολές. Στα 2,42 ευρώ και στο -2,81% με συνολικό όγκο 3.350 τεμάχια.

FOURLIS: Δυνατή υποχώρηση κατά 3,22% και κλείσιμο στα 3,31 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης