Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΟΠΑΠ: Διατηρεί σύσταση υπεραπόδοσης η Piraeus Sec. με τιμή στόχο 16,80 ευρώ – Τι περιμένει για τέταρτο τρίμηνο

ΟΠΑΠ: Διατηρεί σύσταση υπεραπόδοσης η Piraeus Sec. με τιμή στόχο 16,80 ευρώ – Τι περιμένει για τέταρτο τρίμηνο
Η μετοχή στα τρέχοντα επίπεδα διαπραγματεύεται με δείκτη ΕV/EBITDA 7,3 φορές για το 2023, που αντιστοιχεί σε discount 27,2% έναντι του ιστορικού μέσου όρου της δεκαετίας που είναι τις 10 φορές
Σχετικά Άρθρα
Στις 15 Μαρτίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς δημοσιεύει αποτελέσματα ο ΟΠΑΠ, ενώ την επόμενη μέρα θα γίνει η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών από τη διοίκηση.
Η Piraeus Securities σε έκθεσή της αναφέρει πως περιμένει αμοιβή μετόχων 1 ευρώ ανά μετοχή (μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου) επιπλέον του προσωρινού μερίσματος των 0,30 ευρώ, που ανεβάζει το σύνολο στο 1,30 ευρώ ανά μετοχή ή 8,83% απόδοση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Περιμένει ισχυρή επίδοση στο τέταρτο τρίμηνο λόγω του online, των VLTs και των ελληνικών λαχείων.
Η μετοχή στα τρέχοντα επίπεδα διαπραγματεύεται με δείκτη ΕV/EBITDA 7,3 φορές για το 2023, που αντιστοιχεί σε discount 27,2% έναντι του ιστορικού μέσου όρου της δεκαετίας που είναι τις 10 φορές.
Γι’ αυτό διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και την τιμή στόχο των 16,80 ευρώ.
Για το τέταρτο τρίμηνο περιμένει πωλήσεις GGR στα 529,7 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 6,3%. Τα EBITDA αναμένεται να ενισχυθούν 14,8% και στα 195,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 178,8 εκατ. ευρώ ενισχυμένα και από έκτακτα κέρδη 63 εκατ. ευρώ από την πώληση της Betano. Για το σύνολο της χρήσης τα κέρδη ανά μετοχή αναμένονται στα 1,23 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης