Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ- Ψάχνει την αντίδραση μετά τη διόρθωση – Διατηρούνται οι ανησυχίες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ- Ψάχνει την αντίδραση μετά τη διόρθωση – Διατηρούνται οι ανησυχίες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Έχουμε από τη μία την αύξηση του πολιτικού ρίσκου στην Ελλάδα και από την άλλη τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε πάλι χθες ο πρόεδρος της FED. Από την άλλη έχουμε μία καλή υποχώρηση από τα υψηλά και βλέπουμε κάποιες επιλεκτικές τοποθετήσεις να εκδηλώνονται στο ξεκίνημα. Ο Γ.Δ. στις 1.080 περίπου μονάδες με τις τράπεζες να πιέζονται αλλά να έχουμε άλλα βαριά χαρτιά που να στηρίζουν. Έχουμε Jumbo, λόγω μερίσματος, ΔΕΗ λόγω ENEL Romania και ΟΠΑΠ μεταξύ άλλων. Έτσι ο Γ.Δ. ψάχνει την αντίδραση αλλά η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη.

JUMBO: Σήμερα η γενική συνέλευση για τα 1,1550 ευρώ που θα δώσει έκτακτο μέρισμα και περιμένουμε και το κανονικό όπου συνολικά η μερισματική απόδοση θα είναι κοντά στο 8-9% με την τιμή που έχει τώρα και είναι στα 20,44 ευρώ και στο +2,20%. Στα ιστορικά υψηλά της κινείται η μετοχή.

ΔΕΗ: Με εταιρική αξία περίπου 2 δισ. λένε η εξαγορά εκ των οποίων 600 εκατ. ευρώ είναι η ανάληψη δανεισμού. Στα 7,76 ευρώ η μετοχή και με άνοδο πάνω από 1%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πήγε μέχρι και τις 845 μονάδες ο δείκτης αλλά περιόρισε στη συνέχεια τις απώλειες και κινήθηκε πάνω από τις 855 μονάδες. Καλύτερη εικόνα από την Πειραιώς η οποία είναι η πρώτη που γύρισε θετική.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Εντυπωσιακά χαρακτηρίζουν αναλυτές τα αποτελέσματα χρήσης που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία και σήμερα έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Ο τζίρος πάνω 28,8%, τα EBITDA στα 326,2 εκατ. ευρώ από 215,3 εκατ. ευρώ και μείωση καθαρού δανεισμού σε σύγκριση με το εννεάμηνο, αλλά πάνω σε σχέση με πέρυσι, λόγω αυξημένων αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης, αλλά είναι γνωστό αυτό. Μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή.

CENERGY: Μετά το κλείσιμο τα δικά της αποτελέσματα, Η Optima Bank περιμένει προσαρμοσμένα EBITDA 133 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 29,2% και καθαρά κέρδη 60,5 εκατ. ευρώ με τις μέσες εκτιμήσεις να κάνουν λόγω για 61,4 εκατ. ευρώ.

EPSILON NET: Πολύ δυνατά και τα δικά της αποτελέσματα και έχει αποτυπωθεί η εξέλιξη αυτή και στο ταμπλό. Στα 18,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 70%. Η μετοχή στα 7,88 ευρώ με άνοδο 3,96%.

FRIGOGLASS: Βγήκε και δημοσίευση γενικής συνέλευσης για να αποφασίσει τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων. Χθες που επέστρεψε στο Χ.Α. έχασε 20% και είχε πολλά εκατομμύρια κομμάτια ανεκτέλεστα. Προφανώς και η αγορά αγνοούσε την εξέλιξη να χάσουν οι μέτοχοι το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών στοιχείων.

ΒΙΣ (απάντηση): Δεν έχει υποχρέωση δημόσιας πρότασης, αφού η αύξηση του ποσοστού προέρχεται από αύξηση κεφαλαίου και έχει ανακοινωθεί πρόθεση αγοράς αδιάθετων. Βέβαια με τέτοιο ποσοστό όποτε θέλει, αν θέλει, ο βασικός μέτοχος την αφαιρεί από το Χ.Α.

AMBROSIA CAPITAL: Μία ωραία εκδήλωση είχε χθες η γνωστή χρηματιστηριακή και μάζεψε σχεδόν το σύνολο των χρηματιστηριακών συντακτών, που είχε αρκετά χρόνια να γίνει και λόγω των όσων έχουν συμβεί στη χώρα. Μάλιστα η συνάντηση έγινε και σε κρίσιμη χρονικά στιγμή καθώς και το πολιτικό ρίσκο έχει αυξηθεί, αλλά όπως είπαν και τα στελέχη της χρηματιστηριακής το κλίμα και στο εξωτερικό δημιουργεί πλέον περισσότερες ανησυχίες. Μάλιστα την ώρα της εκδήλωσης μιλούσε ο πρόεδρος της FED και τα σκληρά λόγια που χρησιμοποίησε σχολιάστηκαν από τα στελέχη της Ambrosia. Ο Τάσος Αστυφίδης και άλλα κορυφαία στελέχη της εταιρείας που έχει γραφεία στο Λονδίνο και την Ελλάδα ήταν εκεί και όπως καταλαβαίνετε επειδή έχουν πελάτες την αφρόκρεμα των ξένων τα όσα ειπώθηκαν έχουν τη σημασία τους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης