Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επηρεάζει το πολιτικό κόστος – Χαμηλότερα δείκτες και μετοχές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επηρεάζει το πολιτικό κόστος – Χαμηλότερα δείκτες και μετοχές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ήπια άνοδο, ο γενικός δείκτης άνοιξε με απώλειες, λόγω του πολιτικού ρίσκου. Η τραγωδία στα Τέμπη, φέρνει τις εκλογές στο επίκεντρο. Δεν υπάρχει ημερομηνία αλλά οι επενδυτές έχουν αρχίσει κάπως να ανησυχούν. Είναι και τα μεγάλα κέρδη που έχουν δημιουργηθεί στις τελευταίες 11 εβδομάδες για συγκεκριμένες μετοχές, που αυξάνουν τη μεταβλητότητα. Στις 1.107 μονάδες και με απώλειες 0,63% στα πρώτα λεπτά.

Έχουμε αρκετά να περιμένουμε αυτήν την εβδομάδα. Έχουμε αποτελέσματα χρήσης, έχουμε ανακοίνωση πορείας ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου στην Ελλάδα, έχουμε αξιολογήσεις οίκος αλλά δεν περιμένουμε αναβάθμιση και έχουμε και κάποιες γενικές συνελεύσεις που θα δώσουν πράσινο φως για αποκοπές υψηλών μερισμάτων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με απώλειες άνω του 3% η Πειραιώς και άνω του 2% Alpha Bank και Eurobank. Η Εθνική έχει απώλειες μικρότερες του 1%. Στο -10% κλειδωμένη η Αττικής.

ΟΠΑΠ: Η Eurobank Equities αύξησε την τιμή στόχο στα 16,60 ευρώ από 16,30 ευρώ και σημειώνει πως το τέταρτο τρίμηνο ίσως είναι ο θετικός καταλύτης και να υπάρξει αύξηση πάνω από 10% στα ΕΒΙΤDA με το ενώ βλέπει συνολική αμοιβή στους μετόχους 1,10-1,30 ευρώ. Έχοντας ήδη δώσει 0,30 ευρώ το υπόλοιπο θα είναι κοντά από 0,80 ευρώ έως 1 ευρώ λέει η χρηματιστηριακή. Η εκτίμηση για τα EBITDA του 2022 είναι στα 728 εκατ. ευρώ λίγο πάνω από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που είναι στα 720 εκατ. ευρώ.

JUMBO (απάντηση): Το να μπούμε στη λογική να απαντάμε στα αυτονόητα μάλλον είναι χαμένος χρόνος. Όταν η ανακοίνωση της εταιρείας λέει «εφόσον εγκριθεί» η ημερομηνία αποκοπής είναι αυτή, εμείς τι να σχολιάσουμε; Πως μπορεί κάτι έκτακτο να συμβεί και να μη ληφθεί απόφαση με την πρώτη; Οριακά χαμηλότερα άνοιξε η μετοχή αλλά γρήγορα γύρισε υψηλότερα. Σε ιστορικά υψηλά διαπραγματεύεται η μετοχή.

OTE: Διαψεύστηκε ξανά η πληροφορία πώλησης του ΟΤΕ από μέλος του Δ.Σ. της Deutsche Telekom στο πλαίσιο συνεδρίου που έγινε στη Βαρκελώνη. Οριακές απώλειες στο ξεκίνημα.

ΔΕΗ: Σημαντικές απώλειες στο ξεκίνημα και νομίζουμε πως είναι η μετοχή που δείχνει περισσότερο από άλλες την ύπαρξη πολιτικού κόστους.

MIG: Η ανακοίνωσε που δημοσίευσε πριν λίγο στο Χ.Α. θεωρούμε πως έχει μεγάλη σημασία κυρίως για την ΑΝΕΚ. Ζητάει η Πειραιώς να καθυστερήσει λίγο η μεταβίβαση και άρα και η δημόσια πρόταση μέχρι να υπάρξει έγκριση της απόκτησης ελέγχου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Νομίζουμε πως αυτή η ανακοίνωση βάζει στο παιχνίδι και την ΑΝΕΚ. Είναι μάλλον αυτό που γράφαμε πριν λίγες μέρες ότι δεν πρέπει η Πειραιώς να ανοίξει νέο μέτωπο και να βάλει και την ΑΝΕΚ στη δημόσια πρόταση.

ΧΑΜΗΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ: Από σήμερα μπαίνει σε ισχύ η συγκεκριμένη αλλαγή. Έχουμε κάποια ερωτήματα, κυρίως για τη REDS. Οι μετοχές που πάνε σε αυτή την κατηγορία χαμηλής διασποράς που η πτώση ή η άνοδος δε θα ξεπερνά το 10% είναι Trastor, Attica Bank, Πλαίσιο, Καρέλιας, Prodea, Alpha Αστικά Ακίνητα, Attica Group και Ave. Αρκετές από αυτές έπαιζαν ήδη στο 10%. Από την άλλη έχουμε για παράδειγμα τη ΒΙΣ που έχει ελάχιστη διασπορά και είναι στην επιτήρηση. Δεν τη έχει βάλει αυτή τη μετοχή η διοίκηση του Χ.Α. στη νέα κατηγορία, έτσι παίζει στο 20%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης