Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το πολιτικό ρίσκο έφερε νέα πτώση – Τι δείχνει η πορεία συγκεκριμένων μετοχών

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Το πολιτικό ρίσκο έφερε νέα πτώση – Τι δείχνει η πορεία συγκεκριμένων μετοχών
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν ανοδικές και μάλιστα είχαν αξιόλογη άνοδο, η δική μας βρέθηκε να χάνει μέχρι και 1,33%, αλλά στη συνέχεια βελτίωσε την εικόνα της. Κάποιοι αναλυτές βλέπουν ότι αυξάνεται το πολιτικό ρίσκο, καθώς μάλλον πλησιάζουμε στη μέρα που θα ανακοινωθούν οι εκλογές. Μάλιστα Beta και Optima Bank το ανέφεραν στο πρωινό τους σχόλιο. Από βδομάδα το πολιτικό θερμόμετρο λόγω της μεγάλης τραγωδίας στα Τέμπη θα ανέβει, λένε κάποιες πληροφορίες.

Ο τζίρος σε σύγκριση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις αρκετά χαμηλότερος και τελικά έκλεισε με απώλειες ο Γ.Δ. 0,37%. Βέβαια έστω και οριακά συμπληρώθηκαν 11 συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες. Οι τράπεζες οριακά υψηλότερα, προβλημάτισε η ΔΕΗ, εντυπωσίασε η Jumbo.

JUMBO: Νέα ιστορικά υψηλά από τη μετοχή, χωρίς να υπολογίζουμε τα μερίσματα που έχει δώσει. Την άλλη εβδομάδα η γενική συνέλευση για την έγκριση του έκτακτου μερίσματος των 1,1550 ευρώ. Λογικά μάλλον την άλλη εβδομάδα θα μάθουμε και τις πωλήσεις Φεβρουαρίου. Στα 20,24 ευρώ και στο 3,79% με όγκο 375 χιλ. τεμάχια, υψηλό ημέρας τα 20,36 ευρώ και αποτίμηση 2,75 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άλλαξαν αρκετές φορές πρόσημο μέσα στη συνεδρίαση. Τελικά έκλεισε ο δείκτης με άνοδο 0,25%. Εθνική και Alpha Bank είχαν άνοδο, Eurobank και Πειραιώς απώλειες.

ΔΕΗ: Εδώ η πτώση σήμερα ίσως έχει να κάνει με την αύξηση του πολιτικού ρίσκου. Δεν βγήκε πληροφορία για αρνητική εξέλιξη στην ΕΝΕL Romania. Αναλυτές το πρωί στα σχόλιά τους σημείωναν ότι αυξάνεται το πολιτικό ρίσκο στην αγορά συνολικά. Στο -3,17% και στα 7,94 ευρώ. Ήταν η μετοχή με τις μεγαλύτερες απώλειες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Απώλειες 2,16% για τη ΜΟΗ, 1,50% για ΟΤΕ, 1,46% για ΟΠΑΠ και 1,42% για ΕΥΔΑΠ. Η Coca Cola έκλεισε με άνοδο 0,25% αλλά στο χαμηλό ημέρας.

ATTICA GROUP: Από το ξεκίνημα φάνηκε πως οι επενδυτές εδώ «πανηγυρίζουν» τη νίκη της Πειραιώς και περιμένουν τη νέα δημόσια πρόταση, αυτή της STRIX. Πλησίασε την τιμή που θα γίνει η μεταβίβαση και έχει τώρα εκεί κάποιους που μαζεύουν για να πάρουν το «τοκάκι». Ανοδικά και η ΑΝΕΚ, αλλά μην ξαναγράφουμε πάλι τα ίδια. Πρέπει να γίνει μία ερώτηση από τις αρμόδιες αρχές και να ξεκαθαριστεί, γιατί αλλιώς δημιουργείται πάλι πεδίο για να υπάρξει inside information. Νομίζουμε πως δε θα θελήσει η Πειραιώς να ανοίξει νέο μέτωπο και η πορεία της σήμερα, ίσως προεξοφλεί ότι και αυτή θα πάει στη δημόσια πρόταση. Στα 2,50 ευρώ και στο +4,60% η ΑΤΤΙΚΑ και στο +8,85% και στα 0,2460 ευρώ η ΑΝΕΚ.

ΕΧΑΕ: Απότομη και η δική της πτώση κατά 2,38% και προβληματίζει.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Έχει καλούς αγοραστές εδώ και μερικές συνεδριάσεις στα 310 ευρώ. Αλλά τι να γράφουμε πάλι… Εδώ η μετοχή έπρεπε να είχε απογειωθεί σε άλλα επίπεδα, αλλά οι βασικοί μέτοχοι δεν ασχολούνται.

ΑΒΑΞ: 8 συνεχόμενες πτωτικές. Στο -3,02% και στα 0,8660 ευρώ σήμερα.

INTERTECH: Έκανε και σήμερα υψηλό όγκο για τα δεδομένα της. Το προηγούμενο διάστημα είχε φανεί πως έβγαιναν κομμάτια πάνω από τα 1,15 ευρώ με αποτέλεσμα να γυρίσει χαμηλότερα, αλλά εκεί μειώθηκε ο όγκος. Για να δούμε αν θα μπορέσει να διασπάσει την τιμή αυτή. Έγραψε υψηλό στα 1,15 ευρώ αλλά έκλεισε στα 1,13 ευρώ και με άνοδο 6,60%.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Νέα πακέτα έκανε πάλι, ανάλογα με τα χθεσινά.

UNIBIOS: Αναβλήθηκε η γενική συνέλευση μετά από αίτημα μετόχου. Η συνέλευση ήταν για εκλογή νέου Δ.Σ. Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα πουλήσει τις ίδιες μετοχές που κατέχει.

FRIGOGLASS (απάντηση): Καμία δημόσια πρόταση αν ισχύσει αυτό που έχει ανακοινωθεί. Οι ομολογιούχοι παίρνουν το περιουσιακό στοιχείο όχι τις μετοχές της εισηγμένης. Όσον αφορά την Επ.Κεφαλαιαγοράς: Η ανακοίνωση βγήκε Τετάρτη πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης και η αναστολή έγινε Πέμπτη μετά τις πρώτες δημοπρασίες. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχαμε ανακοίνωση από την εταιρεία.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης