Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές – Οι λίγες μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές – Οι λίγες μετοχές που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και η εγχώρια αγορά προσπαθεί να ακολουθήσει την τάση. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες στο ξεκίνημα. Είναι λίγο χαμηλός ο τζίρος και βλέπουμε μία στάση αναμονής σε πολλά βαριά χαρτιά. Σήμερα έχουμε αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τη Scope Rating. Δε νομίζουμε πως έχουμε πιθανότητες αναβάθμισης. Αναλυτές σημειώνουν πως το πολιτικό ρίσκο έχει αυξηθεί καθώς περιμένουν την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο +1,71% η ΑΛΦΑ, στο +1,85%, ΠΕΙΡ, στο +1,62% η ΕΤΕ και στο +0,48% η ΕΥΡΩΒ. Η ΑΤΤ στο +5%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Το ΒΝ είχε αποκαλύψει ότι έχει υπερβεί λόγω των ιδίων μετοχών το 33,3% ο κ.Περιστέρης. Είχε τότε βγάλει ανακοίνωση μετά και από την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι θα μειώσει το ποσοστό για να μην κάνει δημόσια πρόταση. Οι αγορές ιδίων συνεχίζονται, επομένως η πρόσφατη πώληση 300 χιλ. μετοχών στον αντιπρόεδρο της εταιρείας, πρέπει να έχουν να κάνουν με αυτό.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Το δημόσιο θα εισπράξει 400,7 εκατ. ευρώ και οι μέτοχοι θα πάρουν μέρισμα 0,6720 ευρώ ανά μετοχή. Καλά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα αν και κάποιες γραμμές δε μας άρεσαν. Ωστόσο, διαφοροποιείται από την εκτίμηση που υπάρχει για μεγάλες ζημιές στις άλλες κεντρικές τράπεζες. Με απώλειες 1,96% στο άνοιγμα και στα 17,50 ευρώ. Σημειώνουμε πως η Ελλάδος είναι η μόνη εισηγμένη που δημοσιεύει μόνο ετήσια αποτελέσματα και μόνο τον ισολογισμό (μία σελίδα δηλαδή) και την έκθεση του ορκωτού. Το γιατί δεν το ξέρουμε... 

ΜΙG: Τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν από το δικαστήριο και θα γίνει η γενική συνέλευση. Προφανώς και θα τελειώσει το θέμα της μεταφοράς της Attica Group και θα ανοίξει ο δρόμος για δημόσια πρόταση από τη STRIX. Ο κ.Ηλιόπουλος έδωσε τον αγώνα του και έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει με μεγάλα κέρδη. Εκτός και αν αποφασίσει να είναι μέτοχος μειοψηφίας σε μία εταιρεία που δεν θα έχει και ιδιαίτερο αντικείμενο. Καλύτερα, κατά την ταπεινή μας άποψη, να βάλει αλλού τα κεφάλαιά του.

ATTICA GROUP: Η μετοχή πανηγυρίζει! Στα 2,47 ευρώ και στο +3,35% με καλό όγκο 25 χιλ. τεμαχίων. Πριν λίγες εβδομάδες και με αφορμή την κίνηση Ηλιόπουλου την ξεπουλούσαν κάτω από τα 2 ευρώ, ενώ φαινόταν ότι δύσκολα θα χάσει η Πειραιώς.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ (απάντηση): Μη δίνετε βάση στις ανακοινώσεις οικονομικού ημερολογίου, παρά μόνο στην ημερομηνία δημοσίευσης. Τα άλλα συνήθως τα βάζουν σύμφωνα με το προηγούμενο. Κακώς βέβαια, αλλά τι να σχολιάσουμε; Γίνεται με τέτοια κέρδη στο εννεάμηνο να μη δώσει μέρισμα; Το έχουν ξανακάνει. Ευτυχώς το διόρθωσαν και τώρα λένε πως θα δώσει. Στα 2,94 ευρώ και στο 2,80%. Από τα λίγα μικρομεσαία που έχουν δώσει καλή κίνηση.

ΒΙΣ (απάντηση): Έχει τέτοιο ποσοστό που αν θέλει την αφαιρεί από το Χ.Α. Έχει κάνει μία ανακοίνωση πως υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτή. Αν γίνει εξαγορά, τότε θα υπάρξει δημόσια πρόταση. Το θέμα της επιτήρησης θα το δούμε με τη δημοσίευση του ισολογισμού. Αν δεν έχει κάποια μεγάλη ζημιά στο τέταρτο τρίμηνο, λογικά βγαίνει από την επιτήρηση.

FRIGOGLASS: Αρκετά τα sites που σήμερα γράφουν αυτό που γράφαμε χθες, ότι δηλαδή οι ομολογιούχοι παίρνουν τον έλεγχο της εταιρείας. Κάποια πάντως χρησιμοποιούν και ολόκληρα κομμάτια από το δικό μας θέμα με την ανάλυση των ημερομηνιών και την πορεία της μετοχής. Η εταιρεία μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε βγάλει ανακοίνωση. Αναμένουμε…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης