Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή διόρθωση με την πλειονότητα των μετοχών στο κόκκινο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυνατή διόρθωση με την πλειονότητα των μετοχών στο κόκκινο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες το κλείσιμο αλλά αρκετά καλύτερα από τα χαμηλά ημέρας που είδε το πρωί. Βοήθησε βέβαια και το γύρισμα των ευρωπαϊκών αγορών. Ο DAX αν και έχανε 1%, την ώρα των δικών μας τελικών δημοπρασιών γύρισε οριακά θετικός. Έτσι ο Γ.Δ. από -2,66% έκλεισε στις 1.119 περίπου μονάδες και με απώλειες 1,26%. Και πάλι καλή η αξία των συναλλαγών. Είδαμε κινήσεις κατοχύρωσης στις τράπεζες και σε κάποια βαριά χαρτιά, αλλά και επιλεκτικές τοποθετήσεις αλλά σε μικρό αριθμό εταιρειών. Θα πούμε επίσης πως στα μικρομεσαία που δεν είχαμε δει και αντίστοιχο ράλι είδαμε μεγάλες απώλειες, γι΄αυτό και η πλειονότητα των μετοχών ήταν σήμερα στο κόκκινο.

JUMBO: Για αρκετή ώρα ήταν η μόνη μετοχή στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με άνοδο. Τελικά έκλεισε στο +3,23% και στα 19,50 ευρώ. Εξαιρετική πορεία και μας αφήνει απολύτως ικανοποιημένους.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Eurobank έκλεισε με οριακή άνοδο 0,03% και τις μεγαλύτερες απώλειες είχε η Πειραιώς που έχει κάνει βέβαια και το μεγαλύτερο ράλι. Έχασε 4,01%. Η ΑΛΦΑ έχασε 2,69% και η ΕΤΕ 2,18%. Απολύτως δικαιολογημένες οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Μάλλον έκαναν πλάκα στις αρχές του Χ.Α., που χθες αποφάσισαν να αλλάξουν από Δευτέρα το ανώτατο και κατώτατο όριο διακύμανσης. Στο +19,23% έκλεισε η μετοχή. Από Δευτέρα το νέο όριο.

MOTOR OIL: Ποιος μπορεί να έχει παράπονο από την πορεία της μετοχής; Υποχώρησε 2,72% και έκλεισε στα 25 ευρώ. Δικαιολογημένες και εδώ οι κινήσεις profit taking.

ΕΥΔΑΠ: Έκλεισε με άνοδο 0,43%, αλλά η εικόνα της σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών είναι απαράδεκτη. Προφανώς και δεν έχει ο κλάδος κάτι να δείξει, αλλά όχι και έτσι βρε παιδιά!

CENERGY: Καλή η εικόνα της μετοχής και έκλεισε στα 4,0950 ευρώ και με άνοδο 1,87%.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Αρκετά πακέτα έγιναν, όλα στα 2,25 ευρώ ανά μετοχή και όλα 45.000 τεμαχίων. Συνολικά έγιναν 7 πακέτα.

FRIGOGLASS: Κάποιος θα πρέπει τώρα να μας εξηγήσει γιατί ενώ η ανακοίνωση της εταιρείας βγήκε στο site του Χρηματιστηρίου χθες στις 10:00, η αναστολή διαπραγμάτευσης έγινε σήμερα και αφού έγινε το πρώτο call auction. Τι έχει συμβεί στις αρχές της αγοράς και καθυστερούν στις αποφάσεις, στους ελέγχους, στην επιβολή των αποφάσεων που χρειάζονται;

MIG: Περιμένοντας τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Βέβαια, δεν μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης, απλά μπορούν να την καθυστερήσουν. Αύριο η γενική συνέλευση και νωρίτερα η απόφαση του δικαστηρίου. Αν απορριφθούν τα αιτήματα της πλευράς Ηλιόπουλου θα γίνει και θα περάσει η συναλλαγή. Θα θυμίσουμε πως ο κ.Ηλιόπουλος είχε ζητήσει η Γ.Σ. να γίνει απόγευμα. Λέτε να ήξερε ότι θα έβγαινε λίγες ώρες νωρίτερα η απόφαση και έσπευσε να δημιουργήσει λίγο… χώρο;

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Το έχουμε ξαναγράψει. Πρώτη στην πτώση, τελευταία στην άνοδο. Χαμηλό σήμερα στα 4,18 ευρώ και κλείσιμο στα 4,2350 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Και εδώ δυνατή η υποχώρηση με τη μετοχή να κλείνει στα 4,20 ευρώ. Με τέτοιους τζίρους το Χ.Α. θα έπρεπε να είχε δει άλλα νούμερα, αλλά τι να πεις…

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Μεταξύ των λίγων που κατάφεραν σήμερα να κλείσουν με άνοδο. Στο +1,12% και στα 2,72 ευρώ.

LAVIPHARM: Δυνατή πτώση και με όγκο 446 χιλ. τεμάχια.

PREMIA: Δεν έχει κάνει κάποιο ιδιαίτερο ράλι αλλά έχασε 3,15% και έκλεισε στα 1,23 ευρώ.

TΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Μέρισμα 0,6720 ευρώ και καθαρά κέρδη 456,8 εκατ. ευρώ

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης