Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάρτι και πάλι σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάρτι και πάλι σε τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης παρατηρήθηκε μεταβλητότητα και έδειξε η αγορά πως υπάρχουν ακόμα κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, στη συνέχεια βρήκε το δρόμο της και κινήθηκε σημαντικά υψηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο. Τράπεζες και επιλεγμένα βαριά χαρτιά τράβηξαν τα περισσότερα βλέμματα και το μεγαλύτερο τζίρο, ενώ υστέρησε ο ΟΤΕ λόγω της μείωσης του ύψους του προγράμματος επιβράβευσης. Προς το τέλος της συνεδρίασης η άνοδος εξελίχθηκε σε πάρτι, αφού πολλά βαριά χαρτιά ξεπέρασαν σε άνοδο το 3%. Ο Γ.Δ. έκλεισε στο υψηλό ημέρας με άνοδο 1,63% και καλό πάλι τζίρο 111 εκατ. ευρώ περίπου.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η δύναμή τους αξιοθαύμαστη και τα κέρδη που έχουν μοιράσει εκπληκτικά! Τρομερή επιστροφή αγοραστών σήμερα και πήγε πάλι πάνω από τις 900 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης και είχε άνοδο 2,48%. Μόνο η Eurobank είχε μία υστέρηση και έκλεισε με οριακές απώλειες. Οι άλλες 3 συστημικές ήταν στις πρώτες θέσεις των ανοδικών στα βαριά χαρτιά. Η Εθνική μάλιστα έγραψε και νέα υψηλά. Η ΕΤΕ στο +4,67%, η ΑΛΦΑ στο +3,57% και η ΠΕΙΡ στο +2,82%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Δεν παρατηρήθηκαν σήμερα οι δυνατές πωλήσεις που είδαμε στις προηγούμενες συνεδριάσεις και η μετοχή έβγαλε δυνατή κίνηση. Ακολούθησε από κοντά και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στο +4,06% η ΓΕΚΤΕΡΝΑ και στο +3,83% η ΤΕΝΕΡΓ.

ΕΛΠΕ: Επιτέλους έπιασε τα προ πανδημίας επίπεδα. Έχει μία αντίσταση εδώ περίπου στα 8,60 ευρώ και περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει. Βέβαια αν συγκρίνουμε την πορεία της με αυτή της Motor Oil θα πρέπει να πάει κοντά στα 10 ευρώ η μετοχή για να έχει διαγραμματικά ίδια εικόνα. Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα. Στα 8,60 ευρώ και στο +2,75%.

ΟΤΕ: Έχουμε την εντύπωση πως παίζει άμυνα λόγω έντασης του ανταγωνισμού και γι΄αυτό το λόγο μειώνει το πρόγραμμα επιβράβευσης. Επίσης πιστεύουμε πως ίσως οι επενδυτές λόγω της σημαντικά μικρότερης μόχλευσης του Οργανισμού έναντι των ομοειδών θα περίμεναν να αυξήσει ίσως την αμοιβή, αφού έχει περιθώριο. Τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων. Η μετοχή δέχθηκε αρκετή πίεση.

JUMBO: Δυνατή και αυτή σήμερα με κλείσιμο στα 19,30 ευρώ και με άνοδο 2,88%.

ΟΠΑΠ: Στις επάλξεις και αυτός. Στα 14,95 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +2,75%

MIG: Άνθρακες ο θησαυρός από τη συνέντευξη τύπου του κ.Ηλιόπουλου. Ήταν για άλλο θέμα βέβαια, αλλά ρωτήθηκε και δεν απάντησε. Ενισχύει κατά την ταπεινή μας άποψη η στάση αυτή την εκτίμησή μας ότι απλά περιμένει να περάσει ο χρόνος και έχει «κλειδώσει» το κέρδος του, χωρίς να αναλαμβάνει μεγάλα ρίσκα. Αν τώρα αποφασίσει να τα τινάξει όλα, να παραμείνει δηλαδή μέτοχος και μετά τη δημόσια πρόταση, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι άλλο, απλά νομίζουμε πως θα περιοριστεί η αξία των μετοχών που έχει. Θεωρούμε πως μετά τη δημόσια πρόταση δε θα δικαιολογείται αυτή η υψηλή τιμή. Στην τιμή της δημόσιας πρότασης έκλεισε η μετοχή και στα 0,2170 ευρώ που σημαίνει ότι η Πειραιώς αγόρασε κι άλλες μετοχές.

ΑΤΤΙCA GROUP: Είπαμε, εδώ περιμένουμε την επόμενη δημόσια πρόταση. Τώρα, γιατί κάποιοι την πίεσαν το πρωί δεν καταλάβαμε, αλλά δεν πειράζει. Τελικά έκλεισε αμετάβλητη στα 2,34 ευρώ με όγκο 54 χιλ. τεμάχια.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Έχει φτάσει την τιμή που είχε προ αποκοπής μερίσματος (αν το προσθέσουμε και αυτό) και όπως έχουμε ξαναγράψει τα λεγόμενα της διοίκησης μας έχουν δείξει ότι τα κεφάλαια που έχει ακόμα στο ταμείο και είναι σημαντικά, θα γίνουν και νέες μεγάλες επιστροφές. Στα 8,60 ευρώ και στο +2,63%.

INTRALOT: Είχε από νωρίς αξιόλογο πωλητή στα 0,68 ευρώ. Έμεινε με ανεκτέλεστο 410 χιλ. τεμάχια στην πλευρά των πωλητών.

PERFORMANCE: Με όγκο η πτώση της μετοχής σήμερα και δεν πάει καλά στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στα 3,81 ευρώ και στο -2,31% με όγκο 47 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Αν και με μικρό όγκο στα 2,67 ευρώ και στο +3,09%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Δε βγαίνουν και πολλοί πωλητές κοντά στα 3 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης