Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιστροφή των αγοραστών -Ξεχωρίζουν οι τράπεζες, υποχωρεί ο ΟΤΕ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιστροφή των αγοραστών -Ξεχωρίζουν οι τράπεζες, υποχωρεί ο ΟΤΕ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και ακολουθεί και η εγχώρια αγορά. Ξεχωρίζουν και πάλι οι τράπεζες και η Motor Oil, αν και βλέπουμε καλή εικόνα αλλά με χαμηλό όγκο από ΔΕΗ και ΕΛΠΕ. Καλή κίνηση και από Coca Cola. Ανακοίνωσε αποτελέσματα ο ΟΤΕ και περιμένουμε την αντίδραση της μετοχής. Δεν αποκλείεται να δούμε και μία αύξηση μεταβλητότητας.

ΟΤΕ: Μέρισμα 0,5765 ευρώ ανά μετοχή και προτεινόμενη συνολική αμοιβή στους μετόχους 425 εκατ. ευρώ. Νομίζουμε πως είναι χαμηλότερη από την εκτίμηση των αναλυτών. Προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές 654,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη (προσαρμοσμένα) 540,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 9,8%. Αναμένει το 2023 ένταση του ανταγωνισμού και βραχυπρόθεσμες πιέσεις. Εκτιμά 500 εκατ. ευρώ ελεύθερες ταμειακές ροές και 640 εκατ. ευρώ επενδύσεις.

Σημειώνουμε πως η μετοχή διαπραγματεύεται 5,3 φορές τα EBITDA του 2023 και σε μικρό premium έναντι των ομοειδών, σύμφωνα με τους αναλυτές της Piraeus Sec.. Όμως είναι υπομολχευμένη καθώς ο δείκτης net debt/EBITDA είναι στο 0,5 έναντι 2 των ομοειδών. Ήπια ανοδικά άνοιξε η μετοχή, αλλά νομίζουμε πως οι αναλυτές περίμεναν καλύτερη αμοιβή στους μετόχους και πιθανότατα να δούμε πίεση. Ήδη μετά τα πρώτα λεπτά γύρισε σε χαμηλότερα επίπεδα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή κίνηση από Πειραιώς και Alpha Bank στο ξεκίνημα και δίνει άνοδο στον τραπεζικό δείκτη. Με μικρότερη άνοδο ακολουθούν οι δύο άλλες συστημικές.

ΕΛΠΕ: Μετά τα πρώτα λεπτά βγήκαν δυνατοί αγοραστές οδηγώντας τη μετοχή σε άνοδο άνω του 2%. Βγάζει αύριο αποτελέσματα και θα είναι εξαιρετικά. 

COCA COLA: Στα 24,37 ευρώ με άνοδο 1,12% με καλό όγκο συναλλαγών.

ΕΛΧΑ: Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή αλλά και με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Κανονικά βέβαια θα έπρεπε να είχε ξεπεράσει τα 2 ευρώ η μετοχή εδώ και καιρό και όχι να ταλαιπωρείται στα 1,8280 ευρώ που είναι σήμερα.

MIG: Υπάρχει συνέντευξη τύπου του κ.Ηλιόπουλου σήμερα, για άλλο βέβαια θέμα, αλλά προφανώς και οι δημοσιογράφοι θα ρωτήσουν για τη ΜΙΓ. Το βασικό ερώτημα είναι αν θεωρεί πως υπάρχει τρόπος να κερδίσει. Όπως έχουμε γράψει από την αρχή όταν η Πειραιώς πέρασε το 50%, ότι έχει χάσει, αλλά μπορεί να συνεχίσει την κόντρα. Όσο υπάρχει η εντολή της δημόσιας πρότασης φεύγει όποτε θελήσει και με δυνατό κέρδος. Στα 0,2190 ευρώ άνοιξε η μετοχή και με μικρό όγκο συναλλαγών. Έχουν μειωθεί οι όγκοι αφού έχουν μαζευτεί μεγάλα ποσοστά και έχει μειωθεί η ελεύθερη διασπορά.

ATTICA GROUP: Εδώ έχουμε να κάνουμε με δημόσια πρόταση καραμπόλα. Είχαμε δει πριν λίγο καιρό αντίστοιχη των Ολλανδών στη REDS, επειδή είχαν κάνει στην Ελλάκτωρ. Λόγω δηλαδή αύξησης της έμμεσης και άμεσης συμμετοχής. Το ενδιαφέρον υπενθυμίζουμε είναι μετά τη συναλλαγή με τη STRIX. Η STRIX θα κάνει άλλη δημόσια πρόταση στα 2,59 ευρώ. Αυτή έχει νόημα. Θα πούμε βέβαια, πως διαβάζοντας την έκθεση αποτίμησης δε μπορούμε να μη θυμηθούμε όλες εκείνες που έχουν βγει στο παρελθόν για άλλες εταιρείες. Φανταστείτε να ήθελαν να αφαιρέσουν την ΑΤΤΙΚΑ πριν μερικούς μήνες όταν ήταν στο 1 ευρώ τι δίκαιη τιμή θα έδιναν τότε και τι δίνουν σήμερα (1,855 ευρώ). Η μετοχή υποχωρεί 2,56% και βρίσκεται στα 2,28 ευρώ.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Χωρίς ιδιαίτερες κινήσεις στο ξεκίνημα. Ενισχύεται με μικρό όγκο η Μοτοδυναμική, η Κορδέλλου και η Ελγέκα μεταξύ άλλων. Έχουν ανοίξει αρκετές με άνοδο αλλά οι όγκοι είναι χαμηλοί και μάλλον δείχνουν στάση αναμονής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης