Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οριακά χαμηλότερα λόγω τραπεζών – Ποια χαρτιά τράβηξαν τα βλέμματα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οριακά χαμηλότερα λόγω τραπεζών – Ποια χαρτιά τράβηξαν τα βλέμματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Είδαμε αυξημένη μεταβλητότητα σήμερα, ενώ συνεχίστηκαν και τα… παρατράγουδα. Έπιασε ο Γ.Δ. τιμές πάνω από 1.100 μονάδες και στη συνέχεια έκανε δυνατή διόρθωση αλλά και πάλι κατάφερε να γυρίσει. Δυνατός ο τζίρος στα 123 εκατ. ευρώ και τελικά με οριακές απώλειες 0,07% έκλεισε ο Γ.Δ.. Στο επίκεντρο βέβαια ξανά η MIG και η Τράπεζα Αττικής. Πως τα έχει καταφέρει έτσι αυτό το χρηματιστήριο και ασχολούμαστε εδώ και μέρες με αυτές τις μετοχές που όπως και να το δεις, ψιλοανύπαρκτες είναι.

MIG: Πάνω της και πάλι όλα τα βλέμματα, μετά και τις αγορές που έκανε η Τράπεζα Πειραιώς και οδήγησαν στη βελτίωση της τιμής της δημόσιας πρότασης. Όμως και πάλι η τιμή της μετοχής άνοιξε με άνοδο και δεν έπιασε τη νέα τιμή. Έγραψε χαμηλό στα 0,2230 ευρώ και υψηλό στα 0,28 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 0,2245 ευρώ με άνοδο 3,46%. Είδαμε και κάποιες κινήσεις στη μετοχή όπου θα περιμέναμε ενεργοποίηση του ΑΜΕΜ, αλλά δεν έγινε. Κάποιος, από την άλλη, θα πρέπει να εξηγήσει γιατί η Πειραιώς κόπτεται τόσο. Άντε τώρα πριν μερικές εβδομάδες να σου έλεγε κάποιος ότι θα πάει σε τέτοια αποτίμηση η MIG, χωρίς να έχει κουνήσει το δακτυλάκι της επιχειρηματικά η διοίκηση.

ΑΤΤΙΚΑ-ΑΝΕΚ: Ανάλογα με το σενάριο που κυκλοφορεί για τη MIG, κινούνται οι μετοχές στις τελευταίες συνεδριάσεις. Όταν βγαίνει και αγοράζει η Πειραιώς, κάνουν ανοδική κίνηση και όταν ακούγεται ότι αγοράζει η πλευρά Ηλιόπουλου, υποχωρούν. Στο +3,17% η ΑΤΤΙΚΑ και στα 2,28 ευρώ και στο +3,64% η ΑΝΕΚ και στα 0,2280 ευρώ.

ΑΝΕΠΟ: 55 χιλ. τεμάχια ζητούσαν στα 0,3180 ευρώ, όταν η κοινή μετοχή έχει σημαντικά χαμηλότερη τιμή και συγκεκριμένα έκλεισε στα 0,2280 ευρώ και με τους πωλητές να θέλουν να δώσουν 35 χιλ. τεμάχια. Δε βγάζουμε άκρη…

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Μετά από δύο limit down σήμερα και πάλι ανοδική η μετοχή και με μεγάλο όγκο. Η αξιοπιστία των αρμόδιων αρχών του Χρηματιστηρίου έχει πληγεί από τη συγκεκριμένη. Στα 0,1724 ευρώ και στο +9,95% με όγκο 5,5 εκατ. τεμάχια.

ΟΛΘ: Έχει μείνει απελπιστικά πίσω… Έκανε όγκο σήμερα αν και τα περισσότερα έγιναν στις δημοπρασίες στο τέλος και φάνηκε συνεννοουμένη κίνηση. Στα 24,90 ευρώ και στο +3,32% με κάτι λιγότερο από 11 χιλ. τεμάχια.

ΤΙΤΑΝ: Στα 15,30 ευρώ και με άνοδο 2%. Παραμένει τσάμπα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης υποχώρησε 1,55% με την Πειραιώς να χάνει 3,11%, την Εθνική 2,57% και τη Eurobank 2,06%. Με άνοδο 0,90% η Alpha Bank, η οποία είναι ακόμα πίσω. Δικαιολογημένη η διόρθωση και ουσιαστικά οι τράπεζες έφεραν τις οριακές απώλειες στο Γ.Δ.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ (προνόμιο): Μπήκε τάξη φαίνεται, καθώς όπως γράφαμε χθες, μάλλον η αγορά δεν είχε καταλάβει την αλλαγή, ότι δηλαδή τα προνόμια θα γίνουν κοινά και υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή. Έτσι σήμερα το προνόμιο κλείδωσε στο +19,51% και στα 7,35 ευρώ, αλλά και πάλι υπάρχει απόσταση αφού το κοινό είναι στα 13,30 ευρώ (+1,53%). Συνολικά υπάρχουν μόλις 245 χιλ. προνόμια και από την ενημέρωση που έχουμε οι βασικοί μέτοχοι έχουν τις 88 χιλ. τεμάχια.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Μεγάλη δύναμη έδειξαν σήμερα οι αγοραστές. Και μεγάλη η «σκούπα» και δε μάσησαν από τα κομμάτια που έβγαιναν. Και μας κάνει βέβαια εντύπωση ο όγκος γιατί μία τέτοια φθηνή μετοχή θα έπρεπε να ανεβαίνει με μικρούς όγκους, δηλαδή να φαίνεται ότι οι επενδυτές δεν έχουν διάθεση να δώσουν κομμάτια τόσο χαμηλά. Το 2% του συνόλου των μετοχών έγινε σήμερα και η μετοχή έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 0,6520 ευρώ με άνοδο 13,19%.

MEDICON: Με δυνατές εντολές αγοράς σήμερα η μετοχή. Στα 3,97 ευρώ και στο +7,01%.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Από τις μετοχές που έχουν μείνει πίσω και σήμερα αύξησε σημαντικά όγκο για τα δεδομένα της. Στα 1,07 ευρώ και στο +3,38%.

ΕΛΤΟΝ: Στα 2,37 ευρώ η μετοχή αλλά πάλι είναι τσάμπα.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Στα 2,58 ευρώ η συγκεκριμένη με άνοδο 2,38% και πιάνει τιμές που είχε πριν την αποκοπή του μεγάλου μερίσματος που έδωσε.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Ας δουν τους όγκους το τελευταίο διάστημα, αυτοί που λένε ότι εγκλωβίζουν τα μικρομεσαία. Αγοράζεις στις συσσωρεύσεις και όταν οι όγκοι είναι ελάχιστοι και πουλάς όταν η διάχυση παίρνει διαστάσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης