Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

«Κλείδωσε» στο +30% με 31 εκατ. τεμάχια ανεκτέλεστο η MIG

tags :
«Κλείδωσε» στο +30% με 31 εκατ. τεμάχια ανεκτέλεστο η MIG
Η αποτίμηση έχει ενισχυθεί στα 203 εκατ. ευρώ και η αγορά ψάχνει το λόγο.
Σχετικά Άρθρα

Απίστευτη κίνηση από τη MIG που παρά τη δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία ξεπέρασε το 50% του συνόλου των μετοχών και την κόντρα μετόχων στη γενική συνέλευση, η μετοχή κλείδωσε στο +30% και μάλιστα με 31 εκατ. τεμάχια ανεκτέλεστο.
Η αποτίμηση έχει ενισχυθεί στα 203 εκατ. ευρώ και η αγορά ψάχνει το λόγο.
Στην αγορά κυκλοφορούν φήμες που αναφέρουν ότι η πλευρά Ηλιόπουλου αγοράζει, ωστόσο δεν υπάρχει λογική, καθώς θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει τις αγορές εγκαίρως και να μην αφήσει την Πειραιώς να περάσει το 50%.
Υπενθυμίζεται πως την πρώτη μέρα η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε 32 εκατ. μετοχές και την επόμενη 74,4 εκατ. μετοχές ή το 8% του συνόλου των μετοχών.
Μία εκτίμηση που γίνεται είναι ότι αγοράζει για να ξεπεράσει το 20% και να μπορεί νομικά να ασκήσει έλεγχο, αλλά και πάλι ποιος ο λόγος να ανεβαίνει μία μετοχή όταν θα υπάρξει μεγαλύτερη κόντρα μεταξύ των μετόχων.
Άλλες πληροφορίες λένε πως αγοράζουν κωδικοί που στηρίζουν τη διοίκηση και το βασικό μέτοχο, δηλαδή την Τράπεζα Πειραιώς. 
Να σημειωθεί πως η Τράπεζα Πειραιώς αφού έχει ανακοινώσει δημόσια πρόταση δεν μπορεί να κάνει αγορές. Αν κάνει θα πρέπει να αυξήσει το τίμημα. 
Πιθανότατα να υπάρξει κάποια εξήγηση για την κίνηση το επόμενο διάστημα, αν και θα πρέπει να σημειωθεί πως μετά τις πρόσφατες αγορές έχει περιοριστεί και η ελεύθερη διασπορά.
Η μετοχή έκλεισε στα 0,2170 ευρώ, στο +29,94% με όγκο 11,65 εκατ. τεμάχια.
Το σίγουρο είναι πάντως πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα έχει αρκετή δουλειά.. .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης