Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο στόχαστρο οι 1.100 μονάδες με το βλέμμα στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στο στόχαστρο οι 1.100 μονάδες με το βλέμμα στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ήπια άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και ακολουθεί και το Χ.Α. Τα καλά αποτελέσματα της Coca Cola προσφέρουν στήριξη ενώ βλέπουμε πάλι επιλεκτικές τοποθετήσεις. Δεν αποκλείονται βέβαια και κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω των μεγάλων αποδόσεων. Άλλωστε είμαστε πλέον μία ανάσα από τις 1.100 μονάδες! Καλός ο τζίρος στα πρώτα λεπτά. Το βλέμμα στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, όπου θα κρίνει και την πορεία των επιτοκίων.

ΕΠ.ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Μετά από ένα «σκασμό» δημοσιευμάτων, μετά από τόσες αναφορές για την πορεία της μετοχής της Τράπεζας Αττικής, η Επ.Κεφαλαιαγοράς λέει έκανε εφόδους σε χρηματιστηριακές εταιρείες. Η αγορά έχει γεμίσει φήμες και οι κινήσεις κάποιων μετοχών είναι περίεργες. Έως ένα βαθμό όταν έχεις μία bull market, έχεις και τέτοιες συμπεριφορές, αλλά οι αρχές οφείλουν να το καταλαβαίνουν νωρίτερα από τους δημοσιογράφους. Όταν ξεσηκώνονται οι δημοσιογράφοι και κάνουν την κεφαλαιαγορά να φαίνεται πως «σέρνεται» από τα δημοσιεύματα, κάτι δεν κάνει καλά.

COCA COLA: Ισχυρά τα αποτελέσματα και ανώτερα των εκτιμήσεων σε επίπεδο κερδών προ φόρων και τόκων. Οι αναλυτές περίμεναν 893 εκατ. ευρώ και ο όμιλος δημοσίευσε 929,7 εκατ. ευρώ. Το μέρισμα στα 0,78 ευρώ ανά μετοχή με την εκτίμηση των αναλυτών αν είναι στα 0,77 ευρώ. Επιφυλακτικό outlook περιμένουν οι αναλυτές για το 2023 και κέρδη προ φόρων και τόκων πέριξ αυτών του 2022. Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή και βοηθάει στη νέα ανοδική κίνηση της αγοράς.

JUMBO: Προς ιστορικά υψηλά βαδίζει η μετοχή. Άκρως ικανοποιημένοι από την πορεία και αυτής της μετοχής. Στα 19,22 ευρώ με μικρό όγκο και με άνοδο 1,69%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δοκιμάζει τα 2,20 ευρώ η Πειραιώς. Ήπιες μεταβολές και στις υπόλοιπες συστημικές. Στο -30% ξανά η Αττικής.

ΑΔΜΗΕ: Διαβάστε και σχετικό θέμα στις επιχειρήσεις για την απόφαση της ΡΑΕ που δημοσιεύουμε σήμερα. Δεν αλλάζει το WACC που ζητούσε η διοίκηση αλλά αναγνωρίζονται κάποια επιπλέον έξοδα και αυξάνονται τα κέρδη. Δεν είναι ξεκάθαρο από πότε θα ισχύσει, δηλαδή από το 2022 ή το 2023. Δε νομίζουμε πως ικανοποιεί τη διοίκηση αυτή η απόφαση γιατί όλοι κοιτάνε το WACC και η επιβάρυνση μόνο από τα επιτόκια είναι μεγάλη.

MIG: Με τιμές πάνω από τη δημόσια πρόταση και σήμερα η μετοχή.

ATTICA GROUP: Οι επενδυτές εδώ θα πρέπει να περιμένουν τη δεύτερη δημόσια πρόταση που θα γίνει από τη Strix, όταν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Στα 2,31 ευρώ και στο +2,67%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 24,82 ευρώ και με άνοδο περίπου 1%. Άκρως ικανοποιημένη η στήλη και από αυτήν την επιλογή. Βάζουμε stop profit και ακολουθούμε την τάση.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Μετά από χρόνια έχουμε κάποια δραστηριότητα έστω και όπως αυτή που ανακοινώθηκε σήμερα, ήτοι τη μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε κοινές. Ανακοίνωσε σύγκληση γενικής συνέλευσης για τις 10 Μαρτίου.

ΦΘΗΝΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ (απάντηση): Πράγματι υπάρχουν κι άλλες φθηνές μετοχές, όπως γράφουμε και στη σημείωση στο τέλος του χθεσινού θέματος και εκεί είναι και η Έλτον. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσαν να μπουν όλες οι φθηνές σε ένα άρθρο και είναι και ακόμα περισσότερες. Για την ΕΛΒΕ θα θέλαμε να δούμε μερικές κινήσεις αύξησης μεγεθών. Μέχρι στιγμής έχει μοιράσει εξαιρετικά μερίσματα και επιστροφές στους μετόχους, είναι καθαρή εταιρεία, αλλά δεν έχει γίνει κάτι όλα αυτά τα χρόνια για ανάπτυξη.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ (απάντηση): Η στήλη έχει μία λίστα με μετοχές που τις έχει στις επιλογές της θέλοντας να δείξουμε ότι πιστεύουμε σε κάποιες ότι είναι φθηνές. Επειδή υπάρχει τεράστια άνοδος αφαιρούμε κάποιες πάλι για να δείξουμε μία τακτική, ότι δηλαδή πρέπει να αυξάνουμε ρευστότητα σε ανοδική αγορά και να παίρνουμε κέρδη εκεί που υπάρχουν μεγάλες αποδόσεις. Φυσικά και συνεχίζουμε να τις παρακολουθούμε όλες.

Για τη MOTOR OIL γράφαμε και «κατηγορούσαμε» τη διοίκηση κάτω από τα 10 ευρώ πως δεν αγόραζε ίδιες μετοχές. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει τεράστια κίνηση και πρέπει να πάρουμε «κέρδη». Όμως με βάση τα μεγέθη που έχει ανακοινώσει έχει κι άλλο περιθώριο, αλλά για τη στήλη μας αρκεί η τωρινή τιμή, Για Jumbo λόγω έκτακτου μερίσματος ανεβάσαμε λίγο πιο ψηλά τον πήχη γιατί και εδώ είμαστε μια χαρά σε απόδοση. Πάει και αυτή για ιστορικά υψηλά.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Παραμένει με αστεία αποτίμηση.

PREMIA: Αν και με μικρό όγκο προσπαθεί να ξεπεράσει τα 1,30 ευρώ.

ΕΛΤΟΝ: Με καλές διαθέσεις στο ξεκίνημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης