Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζεται το πάρτι – Προς τις 1.100 μονάδες με υψηλό τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζεται το πάρτι – Προς τις 1.100 μονάδες με υψηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τρομερή πορεία! Κορδόνι η άνοδος. Περίμεναν οι αναλυτές συσσώρευση και διόρθωση και παραλίγο να περάσει τις 1.100 μονάδες. Η λογική κίνηση βέβαια ήταν η διόρθωση, αλλά ποιος μπορεί να γίνει προφήτης σε αυτή την αγορά. Θεαματική κίνηση λοιπόν. Κλείσιμο στις 1.092,91 μονάδες με άνοδο 2,32% και με υψηλό τζίρο 141 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ούτε ο πλέον αισιόδοξος δε φανταζόταν αυτήν την πορεία. Ειδικά από την Τράπεζα Πειραιώς που μέχρι κάποιους μήνες πριν ήταν η χειρότερη τράπεζα και ανακεφαλαιοποιήθηκε. Σήμερα οι τράπεζες δείχνουν ότι έχουν αλλάξει πολλά και στο τραπεζικό σύστημα και στη χώρα. Οι ξένοι τις σέβονται ξανά και περιμένουν πολλά από αυτές. Ελπίζουμε να μην τους διαψεύσουν.

Η ΑΛΦΑ στο +4,94%, η ΠΕΙΡ στο +4,41%, η ΕΤΕ στο +1,91% και η ΕΥΡΩΒ στο +1,24%. Την Αττικής την «κόλλησαν» στο limit down και το ανεκτέλεστο δείχνει ότι θα έχει συνέχεια. Η ουσία εδώ είναι πως ακόμα είναι όλα ανοικτά. Το ερώτημα είναι πως θα γίνει η όλη διαδικασία της αύξησης.

MOTOR OIL: Εδώ και καιρό είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοσή της. Άλλωστε βρεθήκαμε κοντά της από τότε που ήταν κάτω από 10 ευρώ και όλοι τη λοιδορούσαν. Όμως δεν την αφαιρέσαμε από τις επιλογές της στήλης λόγω τάσης αλλά και επειδή βλέπαμε διαγραμματικά ότι μπορούσε να «χτυπήσει» νέα ιστορικά υψηλά. Σήμερα τα χτύπησε και επομένως την αφαιρούμε και ας κερδίσουν και οι επόμενοι. Επίσης όσο ανεβαίνει η αγορά θεωρούμε πως η σωστή τακτική είναι να μειώνεις λίγο θέσεις. Έτσι μετά τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Εθνική Τράπεζα και Κλουκίνας-Λάππας, αφαιρούμε και τη ΜΟΗ. Στα 25,18 ευρώ και στο +4,74% που είναι και υψηλό ημέρας και ιστορικό υψηλό.

ΕΛΠΕ: Η κίνηση να κλείσει την απόσταση και να βρεθεί και αυτή σε προ πανδημίας επίπεδα, αποδίδει σε όσους πόνταραν στο σενάριο αυτό και ειδικά μετά το τελευταίο ράλι της ΜΟΗ. Τώρα βέβαια για να βρεθεί σε επίπεδα ΜΟΗ πρέπει να πάει στα 13 ευρώ. Στα 8,10 ευρώ και στο +4,79%.

AEGEAN AIRLINES: Όχι θα πηγαίνει μπάλα ο τουρισμός, θα βγάζει ισχυρά κέρδη και θα βρίσκεται τόσο κάτω σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα επειδή έχει εκείνη την ενίσχυση από το κράτος. Θα τη βρουν την άκρη τα αφεντικά της εταιρείας. Στα 7,60 ευρώ και στο +7,04%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Το 1 δισ. ευρώ αποτίμηση έπρεπε να το είχε ξεπεράσει, αλλά αυτή δυσκολεύεται ακόμα και τα 700 εκατ. ευρώ.

ΕΧΑΕ: Δυνατή κίνηση. Είπαμε δεν μπορεί η χώρα να αποκτά σε λίγο καιρό επενδυτική βαθμίδα και αυτή να είναι χαμηλότερα από τότε που οδεύαμε προς capital controls. Επιπλέον ο τζίρος έχει πάει σε άλλα επίπεδα και η άνοδος έχει πάει ακόμα και στην τελευταία μετοχή. Η αποτίμηση του Χρηματιστηρίου έχει βελτιωθεί. Στα 4,23 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και με άνοδο 6,55%. Για να βρεθεί σε προ πανδημίας επίπεδα πρέπει να περάσει τα 4,60 ευρώ.

MIG: Έχουμε αναλύσει τα σενάρια εδώ και νομίζουμε πως η αναβολή ήταν ένα λογικό αίτημα. Δεν νομίζουμε όμως ότι οι μέτοχοι που στηρίζουν τον κ.Ηλιόπουλο μπορούν να κάνουν πολλά.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Με μία εντολή έκανε 700 τεμάχια δηλαδή τζίρο πάνω από 210 χιλ. ευρώ.

ATTICA GROUP: Δε θεωρούμε ότι το deal κινδυνεύει. Ούτε η δημόσια πρόταση από Strix δε θα γίνει. Θα γίνει και θα είναι στα 2,59 ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ξαναγράφουμε πως αυτή η διάψευση δε μας ικανοποιεί. Πρέπει να απαντήσουν οι βασικοί μέτοχοι και όχι η διοίκηση. Στα 2,75 ευρώ και στο -8,03% με όγκο 130 χιλ. τεμάχια. Θα λέγαμε πως περισσότερο με μάζεμα παρά με άδειασμα μας έκανε η πορεία της σήμερα.

ΕΛΙΝΟΙΛ: Θεωρούμε πως με βάση το εννεάμηνο η μετοχή είναι φθηνή στα 60 εκατ. ευρώ. Έχει κάνει μία κίνηση καθώς παλιά ήταν κάτω από τα 2 ευρώ και μάλιστα «ζοριζόταν», ενώ θα γράψουμε πως και εδώ ακούγονται διάφορα. Στα 2,47 ευρώ και στο +5,56%.

INTRAKAT: Εξαιρετική δύναμη στο ταμπλό με την αποτίμηση πλέον στα 285 εκατ. ευρώ.

SATO: Έχει πάει η αποτίμηση στα 4,1 εκατ. ευρώ και ζητούσαν σήμερα χιλιάδες τεμάχια στο limit up. Όταν βέβαια η συγκεκριμένη είναι στα 4 εκατ. ευρώ γιατί να μην πάνε και άλλες πιο ψηλά.

ΡΑΛΙ: Συνολικά σήμερα είδαμε ράλι σε Sato, ΒΙΣ, Βιοτέρ, Intralot, Βιοκαρπέτ, Aegean, Intertech, ΕΧΑΕ, Cairo MEZZ και συνολικά 23 μετοχές είχαν άνοδο άνω του 4%.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ: Από την αρχή του έτους η Τράπεζα Αττικής μετά το σημερινό -30% έχει άνοδο 171% και πρώτη πλέον σε απόδοση είναι η MIG με άνοδο 233%. Ακολουθεί η ΚΛΜ με άνοδο 80%, ο Οίκος Σπύρου με 53% και η Πειραιώς με 51%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης