Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Οι μετοχές ΜΕΖΖ στο επίκεντρο – Υπέρ τάχθηκε ο Άρειος Πάγος για το θέμα των πλειστηριασμών

Οι μετοχές ΜΕΖΖ στο επίκεντρο – Υπέρ τάχθηκε ο Άρειος Πάγος για το θέμα των πλειστηριασμών
H Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με ισχυρή πλειοψηφία 59 Αεροπαγιτών έναντι 6, τάχθηκε υπέρ των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων
Σχετικά Άρθρα
Από χθες φάνηκε πως κάτι θετικό για τις εταιρείες αναμένεται από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.
Οι μετοχές των ΜΕΖΖ κινήθηκαν έντονα ανοδικά, σε μία συνεδρίαση βέβαια που η διάχυση στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις οδηγούσε σε ράλι δεκάδες μετοχές.
Η Phoenix Vega Mezz ενισχύθηκε 9,79%, η Cairo Mezz 9,66%, η Sunrise 5,40% και η Galaxy Mezz 4,58%.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΝ η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με ισχυρή πλειοψηφία 59 Αεροπαγιτών έναντι 6, τάχθηκε υπέρ των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων (οι λεγόμενοι servicers), ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών με βάση τον νόμο του 2003.
Το θέμα αφορά περίπου 700.000 πλειστηριασμούς ακινήτων ευάλωτων δανειοληπτών.
Ειδικότερα, στη σημερινή 9/2 διάσκεψη εξετάστηκε κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα των funds να εκκινούν τις σχετικές διαδικασίες για ληξιπρόθεσμα δάνεια τραπεζών.
Οι αρεοπαγίτες δέχθηκαν την εισήγηση της αρεοπαγίτoυ Κανέλλας Τζαβέλα και αποφάνθηκαν ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.
Υπενθυμίζεται, πως οι μετοχές των ΜΕΖΖ είχαν ταλαιπωρηθεί το προηγούμενο διάστημα, καθώς υπήρχε η εμπλοκή στο θέμα των πλειστηριασμών, με την Κυβέρνηση να μην περνάει νομοθετική ρύθμιση και να στέλνει το θέμα στον Άρειο Πάγο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης