Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάρτι σε όλο το ταμπλό με υψηλό τζίρο – Ξεσάλωσαν οι long

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Πάρτι σε όλο το ταμπλό με υψηλό τζίρο – Ξεσάλωσαν οι long
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Απίστευτο πάρτι… Τι να λέμε τώρα! Όλα τα χαρτιά πάνω. Οφείλουμε να πούμε πως πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί οι επενδυτές και να μην παρασύρονται ή να ξεφεύγουν από τους στόχους που έχουν βάλει. Μία λάθος κίνηση μπορεί να καταστρέψει όλη την προσπάθεια που έχουν κάνει. Η διάχυση σήμερα πήγε παντού. Σε καλά φθηνά, σε μέτρια αλλά και σε σαπάκια. Είμαστε σίγουροι πως θα αρχίσουμε να ακούμε ξανά γνωστά σενάρια που έπαιξαν και στο παρελθόν αλλά δε βγήκαν. Τα χαρτοφυλάκια έχουν πλέον δύναμη και δεν καταλαβαίνουν από ρευστοποιήσεις.

Μετοχές που για χρόνια είναι φθηνές είδαμε μεγάλους αγοραστές. Στα βαριά άρχισαν να κινούνται και μετοχές που είχαν μείνει πίσω όπως ο ΟΤΕ. Οι τράπεζες δεν έχουν σταματήσει το ράλι τους. Νέα κίνηση σήμερα. Τα βλέμματα και σήμερα στη MIG και ακούγονται πολλά. Αύριο βράδυ έχουμε MSCI. Στις 1.064 μονάδες που έχουμε να δούμε από το 2014 (Σεπτέμβριο) ενώ ο τραπεζικός σήμερα έπιασε επιτέλους τα προ πανδημίας επίπεδα! Απίστευτη κίνηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στις 830 μονάδες ο δείκτης με απίστευτη κίνηση. Νέα μεγάλη κίνηση από Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς. Και οι 3 με άνοδο άνω του 4% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας! Στο υψηλό ημέρας και η Eurobank αλλά με άνοδο 2,55%.

ΟΤΕ: Επιτέλους εμφανίστηκε στο πάρτι. Στο +4,46% και στα 15,46%. Η άνοδος περνάει από όλες τις μετοχές. Από τη συγκεκριμένη και λόγω θεμελιωδών μεγεθών έπρεπε να είχε περάσει νωρίτερα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η μοναδική με πτώση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

MIG: Στο +30% και με 93 εκατ. τεμάχια στην πλευρά των αγοραστών. Αν αγόρασε σήμερα η Πειραιώς τότε θα είναι στα 0,1668 ευρώ η δημόσια πρόταση. Αν η κόντρα συνεχιστεί και αγοράσει και αύριο τότε πάει πιο πάνω.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Και εδώ το πάρτι συνεχίζεται. Στα 0,2350 ευρώ και στο +21,76%.

ΚΡΕΚΑ: Με μεγάλο όγκο η συγκεκριμένη στο +20% και με πολλά ανεκτέλεστα.

ΒΙΣ: Μετά από τόσο ξύλο πήγε σήμερα στο +20% και όχι βέβαια στο 10% που ήταν τόσες μέρες πριν εντοπίσουμε και επισημάνουμε στις αρχές το θέμα.

FRIGOGLASS: Με μεγάλο όγκο σήμερα. Σχεδόν 3 εκατ. τεμάχια έκανε η μετοχή και ενισχύθηκε 10,61%.

ΕΧΑΕ: Δε μας άρεσε η ανακοίνωση της Amber Capital, σύμφωνα με την οποία μείωσε το ποσοστό της κάτω από 5%. Ας ελπίσουμε πως κάνει trading και πως δε φεύγει από τη μετοχή. Έκανε τόσο κόπο και τόση υπομονή, τώρα που οι τζίροι έχουν αυξηθεί και παίζει αρκετός κόσμος χρηματιστήριο θα φύγει; Έγιναν δύο πακέτα σήμερα 300 χιλ. τεμαχίων συνολικά και ο όγκος έφτασε τις 676 χιλ. τεμάχια. Μικρή η άνοδος για τη μετοχή.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Μας ρωτάτε διάφορα, όπως γιατί να βάλουν τόσα λεφτά εκεί, ή πως εξηγείς αυτήν την κίνηση, μα μήπως είναι ακριβή εκεί και άλλα τέτοια. Αγαπητοί το μυστικό είναι αλλού και σας απαντάμε μία γνωστή ταινία του Ντάνι Ντε Βίτο… Τα άλλα είναι λεπτομέρειες…other_people_money.jpg

ΙΚΤΙΝΟΣ: Κάποιες φορές οι κινήσεις πρέπει να προσέχονται. Εδώ γράφαμε συνέχεια για την επιμονή και υπομονή των βασικών μετόχων, οι οποίοι αγόραζαν καθημερινά πέριξ των 0,50 ευρώ. Τώρα έχει βγει μία πολύ καλή απόδοση και από τη συγκεκριμένη. Στα 0,6340 ευρώ και στο +3,09%.

ΚΕΚΡΟΨ: Όταν είχε ο Σωκράτης Κόκκαλης μεταβιβάσει ποσοστό στην Intrakat τότε και μετά πήγαν οι μετοχές στην Ιντρακόμ, υπήρχε ο όρος ότι αν χάσει το δικαστήριο μπορεί ο αγοραστής να επιστρέψει τις μετοχές στον πωλητή, δηλαδή να τις αγοράσει πίσω ο κ.Κόκκαλης. Ο νομικός σύμβουλος τότε είχε κάνει εκτίμηση ότι δε θα έχανε το δικαστήριο. Δεν έχουμε δει βέβαια κάποια κίνηση να επιστραφούν οι μετοχές…

PREMIA: Βοήθησε και η συγκυρία, αλλά τα 1,05 ευρώ φώναζαν καιρό τώρα ότι δύσκολα θα χαθούν. Δυνατή κίνηση τις τελευταίες συνεδριάσεις για τη μετοχή και πιστεύουμε πως μπορεί να δει τα 1,40 ευρώ.

ROLOPACK: Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση της εταιρείας: «Η τοποθέτησή μας στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας Marfin Invetment Group χτίστηκε σταδιακά από το 2012 μέχρι και πρόσφατα, για λόγους αμιγώς επενδυτικούς. Εξετάζοντας τα δεδομένα, όπως διαμορφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην αγορά, κρίναμε πως η επένδυσή μας απέδωσε τα δέοντα, με αποτέλεσμα να αποφασίσαμε την απόσυρσή μας από την εν λόγω επένδυση».

Πολύ θα θέλαμε να δούμε πραγματικά τις αγορές που είχε κάνει από τότε μέχρι τώρα, ώστε να δούμε πως η «επένδυση» απέδωσε τα δέοντα. Μάλλον περνούσε τη ζημιά κάθε χρόνο στον ισολογισμό και φέτος έχει κέρδη.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Και από εδώ πέρασε η άνοδος και έπρεπε να ήταν ήδη σε άλλα επίπεδα.

REVOIL: Και από εδώ πέρασε η άνοδος, αλλά πάλι με μεγάλη καθυστέρηση. Στα 1,3550 ευρώ και στο +5,45%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης