Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιχειρηματικές κινήσεις βάζουν «φωτιά» στο ταμπλό – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιχειρηματικές κινήσεις βάζουν «φωτιά» στο ταμπλό – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με καλή άνοδο παρά τις μικρές απώλειες στην Ευρώπη και με νέες εξελίξεις αφού η Πειραιώς αύξησε το ποσοστό της στη MIG και ανακοίνωσε ότι θα κάνει δημόσια πρόταση.
Σε μία αγορά που πάει… «μπάλα» και με όσα βγαίνουν το τελευταίο διάστημα ο επενδυτής πρέπει να γίνει πιο γρήγορος και να διαβάσει περισσότερο. Μέχρι πριν λίγο καιρό, κοιτούσαμε τις λογιστικές καταστάσεις, άντε και τα διαγράμματα και με την ησυχία μας θέταμε κάπου τον πήχη και περιμέναμε ή κάναμε τις κινήσεις μας.

Τώρα η περίοδος απαιτεί εγρήγορση. Βλέπουμε μεγάλες διακυμάνσεις σε πολλές μετοχές. Είδατε τι έγινε μέσα σε λίγες συνεδριάσεις στην ΑΤΤΙΚΑ, τη ΜΙΓ, την ΑΝΕΚ, την ΚΛΜ κ.α. Η ειδησεογραφία αλλά και η φημολογία ωθούν κάποιες μετοχές. Πριν λοιπόν κάνετε οποιαδήποτε πράξη, πρέπει να το ψάξετε. Πολλοί για παράδειγμα στην ΚΛΜ πούλησαν νωρίς γιατί δε γνώριζαν. Λίγες μέρες πριν είχαμε την περίπτωση της ΛΥΚ. Κάποιοι μπήκαν στην ΑΤΤΙΚΑ την προηγούμενη βδομάδα, γιατί δε φοβήθηκαν. Θέλει αυξημένη προσοχή και μελέτη.

MIG: Αύξησε το ποσοστό της η Τράπεζα Πειραιώς ξεπερνώντας το όριο και ανακοίνωσε πως θα κάνει υποχρεωτική δημόσια πρόταση. Η αδρεναλίνη τις τελευταίες μέρες έχει πάει στα ύψη στο χρηματιστήριο. Θυμίζει παλιές καλές εποχές. Ο επενδυτής πρέπει να είναι πιο γρήγορος στις αποφάσεις του. Με άνοδο 11,34% άνοιξε η μετοχή αλλά γρήγορα ξεπέρασε το 20%. Δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της αγοράς μετοχών από την Πειραιώς και δεν ξέρουμε την τιμή της δημόσιας πρότασης και θα έπρεπε να δούμε αναστολή διαπραγμάτευσης. Αυτό όμως σημαίνει πως θα προχωρήσει το deal της Attica Group.

ATTICA GROUP: Στα 2,22 ευρώ με άνοδο 2,78%.

ΟΤΕ: Με όρεξη άνοιξε σήμερα και άνοδο 1,5%. Η μετοχή έχει μείνει πίσω με τα σενάρια να εξακολουθούν να υπάρχουν και να μην έχουμε κάποια αντίδραση από την εταιρεία.

ΤΙΤΑΝ: Κατέχει το 4,43% του συνόλου των μετοχών σε ίδιες μετοχές.

ΚΛΜ (απάντηση): Έχουμε γράψει πως κοντά στο 1 ευρώ θα αφαιρέσουμε τη μετοχή από τις επιλογές, αλλά οι επενδυτές έχουν δύο επιλογές. Ή δίνουν στη δημόσια πρόταση ή τέλος πάντως κάπου εδώ ή μένουν και βλέπουν όλο το έργο, που είναι η αλλαγή της εταιρείας σε εταιρεία ακινήτων. Εμείς με το χθεσινό 0,9420 ευρώ είμαστε ευχαριστημένοι και σε μία προσπάθεια να δείξουμε ότι στις ανοδικές αγορές, αυξάνουμε ρευστότητα, την αφαιρούμε.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ: Κοιτάζοντας τη λίστα των μετοχών που έχουμε επιλέξει δεν μπορούμε να πούμε πως έχουν «φουσκώσει» οι αποτιμήσεις. Όπως έχουμε ξαναγράψει είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία κάποιων μετοχών, όπως Εθνική Τράπεζα, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil, Jumbo και Μυτιληναίο. Είναι και άλλες που έχουν δώσει κίνηση από τότε που επικαιροποιήσαμε τις επιλογές ήτοι 12 Οκτωβρίου. Αλλά βλέπουμε πολλές φθηνές όπως: ΑΣΚΟ, ΦΛΕΞΟ, ΤΙΤC, ΡΕΒΟΙΛ, ΕΥΑΘ, ΕΛΣΤΡ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΚΑΡΕΛ, ΟΛΠ, ΜΟΤΟ, ΛΟΥΛΗ, ΠΛΑΘ, ΠΛΑΚΡ και πολλές ακόμα.

ΒΙΣ: Εκεί στην ΕΧΑΕ έχουν μάλλον χάσει τη… μπάλα. Θα επανέλθουμε γιατί ξέρετε στη στήλη, αυτά μας δίνουν ζωή!!

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Συνεχίζει ανοδικά και η αποτίμηση έχει φτάσει πλέον στα 282 εκατ. ευρώ. Στα 0,1888 ευρώ και στο +7,27%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Με όγκο και σήμερα το ξεκίνημα της μετοχής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης