Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πέμπτη μέρα ανόδου για τη MIG με αναβολή στη Γενική Συνέλευση - Στο +30% με υψηλό όγκο

tags :
Πέμπτη μέρα ανόδου για τη MIG με αναβολή στη Γενική Συνέλευση - Στο +30% με υψηλό όγκο
Η στρατηγική απόφαση της Πειραιώς να μειώσει την έκθεση της από ακτοπλοϊκά δάνεια, σκόνταψε στην αντίδραση των ανταγωνιστών της Attica
Σχετικά Άρθρα
Για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση ενισχύθηκε η μετοχή της MIG με τη σημερινή γενική συνέλευση να αναβάλλεται λόγω έλλειψης απαρτίας για τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου
Σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση η οποία θα εξέταζε τη διάθεση της Attica Group, το θέμα του reverse split 30 παλαιών για κάθε μία νέα κ.α., πραγματοποιήθηκε στη σκιά της εχθρικής κίνησης της Ratio Holding, της οικογένειας Ηλιόπουλου της SeaJet, η οποία έχει αποκτήσει το 5,48% της MIG και στη γενική συνέλευση εμφανίστηκε με 10%.
Επιπλέον εμφανίστηκε στο μετοχολόγιο ο Αναστάσιος Στάμου μέσω της βιομηχανίας πλαστικό ΡΟΛΟΠΑΚ να έχει το 5,028% της εταιρείας χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του.
Η μετοχή έκλεισε κλειδωμένη στο +30% στα 0,0988 ευρώ με όγκο 37,3 εκατ. τεμάχια και ανεκτέλεστα 827 χιλ. τεμάχια ενώ η αποτίμηση ανήλθε στα 93 εκατ. ευρώ.
Επίσηςη  μετοχή της Attica Group ενισχύθηκε +9,37% και η ΑΝΕΚ +7,3%. 

Τι μετέδωσε νωρίτερα το ΒΝ

Η στρατηγική απόφαση της Πειραιώς να μειώσει την έκθεση της από ακτοπλοϊκά δάνεια, σκόνταψε στην αντίδραση των ανταγωνιστών της Attica και τελικώς δεν αποτελούσε μια ευφυή κίνηση, όπως ισχυρίζονταν τότε ορισμένοι, ακριβώς διότι αγνόησε τους ανταγωνιστές και ειδικά τους ακτοπλόους, πολλοί από τους οποίους δεν συνηθίζουν να αντιδρούν με τους επιχειρηματικούς “όρους” της στεριάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ο επιχειρηματίας κ. Μ Ηλιόπουλος της Sea Jets ξεκινήσει την απόκτηση του 5,48% των μετοχών της ΜIG μέσω της Κυπριακής Ratio Holdings (εκπρόσωπος η κόρη του Δέσποινα Ηλιοπούλου), απευθύνθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να επιτύχει δανεισμό με χαμηλότερα επιτόκια, ακριβώς όπως συνέβη και με την Attica της MIG στην οποία πραγματοποιήθηκε αναδιάρθρωση δανεισμού με χαμηλότερο επιτόκιο, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Τράπεζα Πειραιώς αρνήθηκε τις προτάσεις της Sea Jets, γι αυτό ο κ. Μ. Ηλιόπουλος αποφάσισε την κατά μέτωπο σύγκρουση με την Τράπεζα Πειραιώς, και ξεκίνησε να συγκεντρώνει μετοχές της MIG προκαλώντας ράλι στην μετοχή.
Προηγουμένως, η Τράπεζα Πειραιώς, από την πλευρά της για να ελαφρύνει τον ισολογισμό της μετέφερε τα ομολογιακά δάνεια, ύψους 443 εκατ. ευρώ της Attica στην Ιρλανδική Strix Ηoldings (75% Τράπεζα Πειραιώς 25% Strix), ώστε να προχωρήσει στον σχεδιασμό της για την δημιουργία του ενιαίου σχήματος Attica – ANEK το οποίο αποτιμήθηκε 1,1 δισ. ευρώ σε εταιρική αξία.
Σε μετοχικό επίπεδο, το ενδιαφέρον στοιχείο της “μάχης”, είναι πως μετά την έλευση Ηλιόπουλου στην MIG, στην μετοχή της Attica και της ΑΝΕΚ σημειώθηκαν ρευστοποιήσεις με πτώση 10,23% στην Attica και 2,73% στην AΝΕΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης