Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με επιλεκτικές τοποθετήσεις και υψηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με επιλεκτικές τοποθετήσεις και υψηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον που υπάρχει δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια διόρθωσης. Άνοιξε λίγο κάτω, καθώς υποχωρούν οι αγορές της Ευρώπης και γύρισε άμεσα υψηλότερα. Δυνατή κίνηση από Aegean που ίσως κρύβει κάτι αυτή η απότομη αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Στις τράπεζες έχουμε ήπιες απώλειες. Στα μικρά το ενδιαφέρον παραμένει στη μετοχή της MIG και σε αυτές που συνδέονται μαζί της.

MSCI: Όλα τα βλέμματα θα είναι πάνω στον οίκο, ο οποίος την Πέμπτη θα ανακοινώσει την απόφασή του. Η αγορά περιμένει αύξηση του αριθμού των ελληνικών εταιρειών σε 11 από 9% με είσοδο των Τράπεζα Πειραιώς και Motor Oil. Για να δούμε αν αυτή η προσδοκία επιβεβαιωθεί. Σημειώνεται πως σήμερα στον MSCI Greece Standard συμμετέχουν οι εταιρείες: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος.

AEGEAN: Από τα βαριά χαρτιά η συγκεκριμένη ξεχωρίζει καθώς άνοιξε περίπου στο +4% με υψηλό όγκο και μεγάλη εντολή αγοράς στα 7 ευρώ.

MIG: Η κρίσιμη γενική συνέλευση είναι για σήμερα στις 11:00 αλλά δε θα ποντάραμε στο σενάριο ότι θα γίνει. Ετσι κι αλλιώς θέλει αυξημένη απαρτία. Λογικά θα πάει για αναβολή. Ποιος θα τη ζητήσει την αναβολή είναι το ερώτημα. Ο λόγος για τον οποίο είδαμε τον εφοπλιστή στο μετοχικό κεφάλαιο αναλύεται σήμερα στο ΒΝ. Θα το βρείτε την κατηγορία Επιχειρήσεις. Η μετοχή άνοιξε στο +30% και μάλιστα «κλειδωμένη». Έκανε στα πρώτα 2 λεπτά 6 εκατ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Συνεχίζει και αυτή ανοδικά και ξεκίνησε στο +6,26%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Τα στελέχη της εταιρείας θα λάβουν 1,2 εκατ. μετοχές ΔΩΡΕΑΝ που σήμερα αξίζουν 22,7 εκατ. ευρώ. Το 2021 είχε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ο όμιλος 69 εκατ. ευρώ από 58,4 εκατ. ευρώ. Είχε όμως και μία μεγάλη ζημιά λόγω της αποεπένδυσης από 3 αιολικά στο Τέξας, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν. Έτσι τα κέρδη προ φόρων ήταν 4,4 εκατ. ευρώ. Οι μέτοχοι πήραν 0,34 ευρώ μέρισμα. Αμετάβλητη στα 18,90 ευρώ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Προχωράει το project Skyline και ανακοινώθηκαν κάποιες λεπτομέρειες με την εισηγμένη να έχει το ρόλο της και άρα έσοδα. Πρόκειται για 573 ακίνητα διαφόρων τύπων αξίας 438 εκατ. ευρώ και η κοινοπραξία Dimand-Premia θα έχει το 65% και η Alpha Bank το 35% της νέας εταιρείας. Η AΣΤΑΚ θα υπογράψει σύμβαση διαχείρισης ακινήτων αρχικής διάρκειας 7 ετών με την εταιρεία Skyline και θα ενεργεί ως αποκλειστικός πάροχος υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων του χαρτοφυλακίου.

ΠΑΡΑΓΩΓΑ: Έξι νέα συμβόλαια από σήμερα στο χρηματιστήριο παραγώγων. Συγκεκριμένα ξεκινούν νέα ΣΜΕ επί των μετοχών των Aegean, Autohellas, Quest, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Intrakat και Avax.

ΑΤΤΙΚΑ: Με άνοδο 3,5% το άνοιγμα της μετοχής και στα 2,05 ευρώ. Όπως ξαναγράψαμε δύσκολο θα χαλάσει το deal και δε θα δούμε δημόσια πρόταση. Ίσως οι πωλήσεις να βγήκαν από όσους πιστεύουν πως θα καθυστερήσει ή που αγχώθηκαν με όσα γράφθηκαν και ανακοινώθηκαν. Μεγάλος ο όγκος στο άνοιγμα.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι στη μετοχή.

INTRACOM: Με δύναμη ξεκίνησε σήμερα, αυτή η υποτιμημένη εδώ και καιρό μετοχή με βάση τη ρευστότητα που έχει και τα περιουσιακά στοιχεία. Στα 1,97 ευρώ και στο +2,39%

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης