Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Ασταμάτητοι οι αγοραστές! Σε νέα υψηλά με τη βοήθεια των ξένων αγορών

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Ασταμάτητοι οι αγοραστές! Σε νέα υψηλά με τη βοήθεια των ξένων αγορών
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με καλή άνοδο άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης, με το DAX να γράφει νέο υψηλό σχεδόν 12 μηνών. Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα κινήθηκε πιο επιθετικά υψηλότερα. Μετά τη FED, η οποία αύξηση 0,25% τα επιτόκια και όσο περίμεναν οι αναλυτές, σειρά παίρνει η ΕΚΤ. Περιμένουν οι αναλυτές αύξηση 0,50%. Επίσης περιμένουμε και τη συνέντευξη τύπου για να ακούσουμε εκτιμήσεις για τη συνέχεια.

Το ΧΑ ακολουθεί με άνοδο άνω του 0,5% και το Γ.Δ. να είναι κοντά στις 1.035 μονάδες στα πρώτα λεπτά. Ξεχωρίζουν και πάλι τράπεζες, προσπαθεί να μπουν δυναμικότερα οι αγοραστές στον ΟΤΕ, η Aegean με καλό όγκο κινείται με δυνατή άνοδο και από τα μικρά ξεχωρίζουν MIG, Κλουκίνας-Λάππας και ΕΚΤΕΡ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στα 1,91 ευρώ η ΠΕΙΡ, κοιτάζει τα 1,30 ευρώ η ΑΛΦΑ, πάνω από τα 1,31 ευρώ η ΕΥΡΩΒ και στα 4,45 ευρώ η ΕΤΕ. Ο κλάδος συνεχίζει να στηρίζει την ανοδική κίνηση της αγοράς.

ALPHA BANK: Όπως και να το δεις το επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε η τράπεζα (400 εκατ. ευρώ) για το Additional Tier 1 ομόλογο, θυμίζει επιτόκιο πιστωτικής κάρτας. Το κουπόνι ανέρχεται στο 11,875%. Η έκδοση καλύφθηκε 5,7 φορές.

ΑΡΑΙΓ: Χθες την έκλεισαν στις τελικές δημοπρασίες χαμηλότερα από την τιμή που είχε πριν τις δημοπρασίες. Σήμερα παίρνει πίσω το ποσοστό αυτό και ενισχύεται 2,15%. Σα 6,65 ευρώ και έχουν φυσικά συμβάλει οι αγορές του βασικού μετόχου, αλλά και το γενικότερο καλό κλίμα που σε συνδυασμό με την προσδοκώμενη καλή χρονιά για τον τουρισμό προσπερνάει τις όποιες ανησυχίες αναφορικά με την αποτίμηση και τις νέες μετοχές.

ΑΔΜΗΕ: Θα προσπαθήσει και πάλι να προσπεράσει τα 2 ευρώ.

MIG: Ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον αποκτά η Γενική Συνέλευση της εταιρείας που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα μετά και την ανακοίνωση ότι η Δέσποινα Ηλιοπούλου, κόρη του Μάριου Ηλιοπούλου της SeaJets απέκτησε ποσοστό 5,48%. Δεν ξέρουμε αν συμπλέουν οι απόψεις, αλλά μάλλον θα έχουμε εξελίξεις. Βλέπουμε στην ανακοίνωση πως πληρεξούσιος είναι ο δικηγόρος Αλέξανδρος Καραγεωργίου με μεγάλη εμπειρία σε εξαγορές-συγχωνεύσεις, αναδιαρθρώσεις δανείων και συνολικά με εμπειρία που συνδέεται με τα χρηματιστήρια. Επίσης βλέπουμε πως θα παύσει να κατέχει τα δικαιώματα στις 30 Μαρτίου. Η Γενική Συνέλευση είναι στις 6 Φεβρουαρίου και οι μέτοχοι μειοψηφίας έχουν δικαίωμα να ζητήσουν αναβολή. Στα 0,06 ευρώ η μετοχή με άνοδο άνω του 7% και με μεγάλο όγκο.

INTRAKAT: Σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση 54,47 εκατ. νέες μετοχές που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. ευρώ με τιμή διάθεσης 1,17 ευρώ ανά μετοχή. Το νέο σύνολο είναι 160,52 εκατ. μετοχές. Πολύ γρήγορα έγιναν πάνω από 250 χιλ. τεμάχια στη μετοχή και προσπαθεί να κινηθεί πέριξ του χθεσινού κλεισίματος.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Στα 0,60 ευρώ η μετοχή πλέον και σήμερα ξεκίνησε με όγκο. Εβδομάδες ολόκληρες αγόραζαν οι insiders πέριξ των 0,50 ευρώ.

FRIGOGLASS: Νέα ανακοίνωση αναφορικά με τη γραμμή χρηματοδότησης και έγιναν και κάποιες τροποποιήσεις στη συμφωνία. Δυστυχώς, για τη στήλη όλες αυτές οι εξελίξεις με τα δάνεια, τις αναδιαρθρώσεις, τα κουρέματα, δε μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφάλεια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης