Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η άνοδος με διάχυση ενδιαφέροντος – Στο +3,72% η εβδομάδα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η άνοδος με διάχυση ενδιαφέροντος – Στο +3,72% η εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Υπάρχει μία αισιοδοξία από κάποια στελέχη της αγοράς ότι σήμερα το βράδυ η Fitch θα φέρει τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα. Η κίνηση «κορδόνι» του γενικού δείκτη συνεχίστηκε σήμερα, έστω και αν πολλοί περίμεναν συσσώρευση λόγω Fitch ή και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Μάλιστα είδαμε και κάποια διάχυση σε μετοχές που έχουν μείνει πίσω. Σχετικό θέμα είχαμε το πρωί στη στήλη.

Ο Γ.Δ. στις τελικές δημοπρασίες έγραψε και νέο υψηλό ημέρας καθώς γύρισαν ανοδικά τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Αμερική. Έχουν δημιουργηθεί σημαντικές υπεραξίες και πλησιάζει το τέλος του Γενάρη, αλλά και η πρώτη σημαντική αντίσταση για το Γενικό Δείκτη. Όσο ανεβαίνουμε το λογικό είναι να αυξάνουμε ρευστότητα ή να έχουν μπει στόχοι και stop profit σημεία.

VIOHALCO: Οι εισηγμένες του ομίλου τράβηξαν τα βλέμματα σήμερα. Δυνατή κίνηση από Viohalco και Cenergy και πιο περιορισμένη άνοδο από την ΕΛΧΑ που η στήλη την έχει στις επιλογές της αλλά δεν μας έχει ικανοποιήσει η απόδοση. Βέβαια μέσα Οκτώβρη ήταν κάτω από 1,40 ευρώ και σήμερα ήταν πάνω από 1,75 ευρώ. Η ΒΙΟ στα 4,60 ευρώ και στο +5,02%, η Cenergy στα 3,68 ευρώ και στο +3,95% και η ΕΛΧΑ στα 1,77 ευρώ και στο +1,72%.

ΟΤΕ: Επιτέλους κίνηση και από εδώ. Έχει μείνει αρκετά πίσω. Στα 15 ευρώ και στο +2,74%.

ΕΛΠΕ: Και η συγκεκριμένη μετοχή έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με τη Motor Oil. Όπως έχουμε ξαναγράψει ενώ η ΜΟΗ έχει γράψει υψηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα αυτή απέχει σημαντικά ακόμα και ενώ τα θεμελιώδη έχουν γίνει εξαιρετικά. Στα 7,62 ευρώ και στο +2,97%.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ασταμάτητος! Στα 23,80 ευρώ και στο +2,94% με τους αναλυτές να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τα αποτελέσματα και την εκτίμηση για τα EBITDA του 2023.

ΕΥΔΑΠ: Πέντε συνεχόμενες ανοδικές έχει η μετοχή αλλά χωρίς να αλλάζει κάτι εντυπωσιακά. Βελτιώθηκε λίγο η τιμή αλλά πάλι είναι στα Τάρταρα. Στα 6,99 ευρώ σήμερα και στο +2,04%.

ΑΔΜΗΕ: Αυτή κι αν έχει μείνει πίσω. Έφυγε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και είδε επιτέλους άνοδο. Την ίδια ώρα έβαλαν μία στον FTSE 25 στη θέση της που κάνει ελάχιστους όγκους καθημερινά. Στα ύψη και πάλι ο όγκος και πάνω από 1,1 εκατ. τεμάχια με τη μετοχή επιτέλους να πλησιάζει τα 2 ευρώ. Κλείσιμο στα 1,95 ευρώ και στο +3,39%.

INFORM ΛΥΚΟΣ: Πάμε πάλι. Μπήκε πλέον στο ΧΑ και στη Βιέννη η Austria Cards αλλά σε αναστολή διαπραγμάτευσης. Τέλη Μαρτίου θα γίνει η διαπραγμάτευση με τιμή εκκίνησης 13,42 ευρώ και μια βδομάδα νωρίτερα θα ανασταλεί η Λύκος. Δηλαδή μέχρι 20/3 παίζει η Λύκος και 27/3 παίζει πλέον η Austria Cards και οι μέτοχοι της Λύκος θα έχουν τότε αλλάξει τις μετοχές τους. Με λίγα κομμάτια έπεσε σήμερα 2,69%. Προφανώς κάποιοι βλέπουν πως έχει μειωθεί το περιθώριο ανόδου και πάνε σε άλλες που ίσως έχουν περισσότερο.

ΚΛΜ: Έφυγαν κάτι πωλήσεις και από τα 0,69 ευρώ την πήγαν στα 0,6280 ευρώ, δηλαδή από το +3% περίπου στο -6,27%. Δεν υπήρχε μεγάλο βάθος αλλά ούτε ήταν και τρομερά μεγάλη η εντολή. Γρήγορα ξαναγύρισε στα υψηλά της. Πως αλλάζει η εικόνα μίας μετοχής! Πριν λίγες εβδομάδες απογοήτευε και ήταν στα 0,50 ευρώ και τώρα δείχνει διαθέσεις για ακόμα υψηλότερα.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Υψηλός ο όγκος συναλλαγών. Θα ξεκινήσει ειδική διαπραγμάτευση στη μετοχή και μπορεί να δούμε μία κίνηση. Αμετάβλητη στα 0,63 ευρώ με όγκο πάνω από 160 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Αδικημένη μετοχή. Κινητική σήμερα και με όγκο 42 χιλ. τεμάχια. Στα 2,42 ευρώ και στο +5,68%.

ΕΚΤΕΡ: Σε νέα υψηλά 28 μηνών. Παίζει ο κλάδος και άλλες που έχουν χειρότερα μεγέθη. Στα 1,60 ευρώ και στο +4,92%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Το ενδιαφέρον του Δ.Κούτρα παραμένει σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, απλά ίσως να έχει πάει λίγο πίσω το όλο θέμα λόγω Άκτωρα. Στα 0,8280 ευρώ και με άνοδο 3,24%.

ΜΙG: Με μεγάλο όγκο σήμερα και άνοδο 8,67%. Ακόμα όμως δεν έχει καταφέρει να δει κλείσει πάνω από τα 0,05 ευρώ.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης