Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στις κατασκευές το ενδιαφέρον – Στο φίνις κέρδισε το θετικό πρόσημο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στις κατασκευές το ενδιαφέρον – Στο φίνις κέρδισε το θετικό πρόσημο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μία υστέρηση έναντι των ευρωπαϊκών την είχαμε και σήμερα. Ο DAX ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τις 15.000 μονάδες. Εμείς, αν και δεν είχαμε σημαντικές απώλειες μέσα στη συνεδρίαση και κλείσαμε τελικά οριακά υψηλότερα, κάποιες βιομηχανικές μετοχές και η Coca Cola μας κράτησαν πίσω σε σύγκριση με τις ξένες. Από την άλλη είχαμε σχεδόν διπλάσιες πτωτικές από ανοδικές..

Η πορεία του πληθωρισμού στην Ελλάδα δείχνει αποκλιμάκωση αλλά το καλάθι του νοικοκυριού που τόσο έχει προμοτάρει ο υπουργός Ανάπτυξης δεν έχει επιτυχία, αφού τα τρόφιμα πήγαν ψηλά και πάλι. Άσε που τα σούπερ μάρκετ συνεχίζουν να αυξάνουν τιμές. Στις ΗΠΑ ήταν στραμμένα τα βλέμματα και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό εκεί και υποχώρησε στο 6,5%, όσο δηλαδή περίμεναν οι αναλυτές.

Τράβηξαν τα βλέμματα σήμερα οι μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου. Οι τράπεζες έδειξαν διαθέσεις συσσώρευσης αλλά έκλεισαν όλες οι συστημικές με άνοδο στο τέλος παρά τις εντολές πώλησης και με μηχανάκι που είχαν κάποιες μέσα στην ημέρα.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ/ΠΤΩΤΙΚΕΣ: Μπορεί οι πτωτικές να ήταν σημαντικά περισσότερες και σχεδόν διπλάσιες αλλά αν κάποιος δει και τους τζίρους, θα παρατηρήσει πως στις πρώτες 20 για παράδειγμα πτωτικές οι περισσότερες ήταν με λίγα ευρώ, ενώ στις ανοδικές οι πρώτες 20 πάλι είχαν σημαντικά υψηλότερο τζίρο. Έχει και αυτό τη σημασία του, γιατί βλέπει κάποιος ότι ήταν περισσότερες οι πτωτικές και νομίζει πως έπεσε άγριο χωσέ…

ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ: Με λίγα κεφάλαια μάζεψαν μερικές μετοχές και κλείσαμε με άνοδο. Γύρισαν στο συν τη Viohalco, μάζεψαν σχεδόν όλες τις απώλειες στην ΕΛΧΑ, γύρισαν θετικό τον Τιτάνα και την Εθνική και έκλεισαν και πάλι στο υψηλό ημέρας τη Jumbo.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Νομίζουμε πως η αγορά επικροτεί μία πώληση της Άκτωρ, θέμα που ανέπτυξε χθες το ΒΝ και οι πληροφορίες της στήλης το επιβεβαιώνουν. Αν δώσει την Άκτωρ καθαρίζει ακόμα περισσότερο και μένει με παραχωρήσεις, REDS και Ηλέκτωρ. Στο +4,37% και στα 1,91 ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (απάντηση): Όπως έχουμε ξαναγράψει την προσθέσαμε ξανά στις επιλογές μας στις 12 Οκτωβρίου όταν ήταν στα 8,57 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε η σημερινή τιμή μας δίνει εξαιρετική απόδοση και μας ικανοποιεί πλήρως. Όμως, θα πάμε και λίγο διαγραμματικά, αφού η απόδοση μας δίνει τη δυνατότητα και θα περιμένουμε να προσεγγίσει τα 12-13 ευρώ. Επίσης περιμένουμε και το deal (ΤΕΝΕΡΓ) αν και έχει αργήσει υπερβολικά. Στο +4,18% και στα 11,46 ευρώ που είναι υψηλά 15 ετών.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Καλή εικόνα σήμερα και από τις μικρότερες του κλάδου, Άβαξ και Intrakat με την τελευταία να είναι σε εξέλιξη η αύξηση κεφαλαίου της.

JUMBO: Ξανά στο υψηλό ημέρας στις τελικές δημοπρασίες. Στα 16,70 ευρώ και στο +1,21%. Είναι υψηλό 20 μηνών και μας ικανοποιεί πλήρως η απόδοση, αφού την έχουμε στις επιλογές από χαμηλά και έχει δώσει και δυνατά μερίσματα. Τη διατηρούμε πάντως γιατί έχουμε βάλει λίγο πιο ψηλά τον πήχη αφού περιμέναμε και αρκετούς μήνες για να δούμε καλή κίνηση.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μπορεί να έχουμε κουράσει με τις αναφορές μας στη συγκεκριμένη, αλλά δεν μπορεί αυτή η εταιρεία με τα αποτελέσματα που δημοσιεύει και τις επενδύσεις που έχει κάνει να την αποτιμούν κάτω από 200 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν άλλες κι άλλες με μικρότερα σημαντικά κέρδη που απολαμβάνουν υψηλότερη αποτίμηση και περισσότερο «σεβασμό» αναλυτών και γενικότερα στελεχών της αγοράς. Άκρως υποτιμημένη, παρά τη κίνηση σήμερα. Στα 4,43 ευρώ και στο +3,02% με υψηλό ημέρας στα 4,50 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Θέλει δυο-τρεις κινήσεις κυρίως από την Κυβέρνηση. Είχε βάλει στόχο στην αρχή της τετραετίας την αναβάθμιση του θεσμού και τελικά δεν προχώρησε σε κάποια κίνηση. Αν τώρα βάλει το Ελ. Βενιζέλος και έρθει και η επενδυτική βαθμίδα μπορεί να δει και η μετοχή μία καλύτερη αποτίμηση. Με υψηλό όγκο σήμερα 203 χιλ. τεμάχια στα 3,25 ευρώ και στο +0,62%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το γεγονός ότι τα επιτόκια καταθέσεων είναι μηδενικά και των δανείων αυξάνονται μπορεί να βελτιώνει τα κέρδη των συστημικών και άρα να αυξάνει και το περιθώριο ανόδου των μετοχών, αλλά πρόκειται για πρόκληση και απορούμε πως γίνεται να το κάνουν όλες μαζί. Μήπως είναι συντονισμός;

ΕΥΔΑΠ: Ξανά απαράδεκτη η εικόνα της μετοχής και προφανώς έχει να κάνει και με την πορεία των αποτελεσμάτων. Τα κόστη δεν μπόρεσαν στη συγκεκριμένη περίπτωση να περάσουν στον καταναλωτή, ενώ και σε κάποιες άλλες γραμμές εμφανίζονται αυξημένα τα έξοδα. Μαθαίνουμε πως ο γνωστός ξένος που έχει σημαντική θέση στη μετοχή δεν είναι ικανοποιημένος από τη διοίκηση.

LAVIPHARM: Έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις από τη μετοχή και με δυνατούς όγκους. Σημαντικά τα κέρδη όσων μπήκαν στην αύξηση και αγόρασαν μετοχές. Ο υψηλός όγκος επιτρέπει σε όποιον θέλει να βγει με αξιόλογα κέρδη. Όχι σαν άλλες μετοχές που εξαφανίζονται οι αγοραστές στην πρώτη πώληση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης