Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τα έργα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη της Τιτάν και οι εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο της μετοχής

Τα έργα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη της Τιτάν και οι εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο της μετοχής
H Piraeus Securities μείωσε οριακά την τιμή στόχο στα 17,30 ευρώ από 17,60 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς
Σχετικά Άρθρα
Τα βλέμματα έχει τραβήξει η μετοχή της Τιτάν στο ξεκίνημα της χρονιάς καθώς φαίνεται πως μπαίνει τέλος στην πολύμηνη υποχώρηση της μετοχής.
Από τα 18 ευρώ που ήταν το Μάιο του 2021 πήγε κάτω από τα 11 ευρώ τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Έκτοτε όμως έχει ξεκινήσει μία ανάκαμψη και με αφορμή την πορεία του ενεαμήνου όπου φάνηκε πως οι αυξήσεις στις τιμές που έκανε η διοίκηση κατάφεραν να βελτιώσουν την κερδοφορία και να μην επηρεάσουν τη ζήτηση.
Σε αυτό ποντάρουν και οι αναλυτές οι οποίοι σύμφωνα με αναλύσεις που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα περιμένουν αντιστροφή της πτωτικής πορείας.
Η Wood πιστεύει πως η υποαπόδοση που είχε το 2022 θα αντιστραφεί φέτος λόγω των αυξήσεων των τιμών που έγιναν και οδήγησαν σε βελτίωση των περιθωρίων αλλά και στην υγιή ζήτηση και τη χαμηλή αποτίμηση της μετοχής. Ο οίκος έχει δώσει σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 15 ευρώ.

Από την άλλη η Piraeus Securities μείωσε οριακά την τιμή στόχο στα 17,30 ευρώ από 17,60 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και σημειώνει πως το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στα έργα υποδομών σε Αμερική και Ελλάδα που θα αντισταθμίσουν την πίεση στις κατοικίες από την αύξηση των επιτοκίων.
Για το 2023 η ζήτηση τσιμέντου στις ΗΠΑ σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να μειωθεί περίπου 3,5% και να αυξηθεί 4,3% το 2024 με την αγορά όμως να παραμένει ισχυρή στην Φλόριντα, τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα λόγω ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης.

Στην Ελλάδα το 2023 είναι έτος εκλογών και η ζήτηση για τσιμέντο θα στηριχθεί από τουριστικά projects όπως το Ελληνικό όπου ήδη έχει στήσει μονάδα έτοιμου μίγματος η εταιρεία, λέει η Piraeus, αλλά και από άλλα έργα όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι, το καζίνο στο Ελληνικό και το νέο προβλήτα του ΟΛΘ.
Επίσης σημαντικά έργα αναβάθμισης αναμένονται σε μαρίνες και αεροδρόμια.
Το 2024 και προφανώς μετά τις εκλογές και μαζί με τα κεφάλαια από το ταμείο ανάκαμψης θα προχωρήσουν έργα όπως Ο Βόρειος οδικός άξονας στην Κρήτη, η Ιόνια Οδός, ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος και άλλα.
Η μετοχή διαπραγματεύεται με ανάλογους αριθμοδείκτες σε σύγκριση με ομοειδείς εταιρείες του εξωτερικού αλλά με discount έναντι προηγούμενων ετών.
Σε σύγκριση όμως με το μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών της μετοχής διαπραγματεύεται με discount περίπου 40% σε όρους EV/EBITDA για το 2023.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης