Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κέρδισε το θετικό πρόσημο με βοήθειες από μη τραπεζικά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κέρδισε το θετικό πρόσημο με βοήθειες από μη τραπεζικά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η συνεδρίαση ξεκίνησε καλά, αλλά μετά βγήκαν πωλήσεις κυρίως σε Coca Cola, Πειραιώς, Alpha Bank, Σαράντη και ΕΛΠΕ (λόγω μερίσματος). Στις τράπεζες φαίνεται πως το θέμα είναι αν τελικά θα προχωρήσει το ΤΧΣ σε αποεπένδυση, προφανώς μετά τις εκλογές και αν υπάρχει ενδιαφέρον ξένων για αγορά ποσοστού, γιατί διαβάζουμε και πως υπάρχει και πως δεν υπάρχει. Ίσως να ήταν αφορμή τα παραπάνω και για μία «εξαέρωση» ή ευκαιρία για κατοχύρωση κερδών. Τιτάν και Jumbo έβαλαν πλάτη. Καλή εικόνα και από Ελλάκτωρ και μερικά ακόμα βαριά χαρτιά. Στο τέλος κέρδισε το θετικό πρόσημο ο Γ.Δ. και ενισχύθηκε κατά 0,15% με τις αγορές της Ευρώπης πάντως να τα πηγαίνουν σημαντικά καλύτερα. Ο τζίρος αυξημένος και με τη βοήθεια πακέτων.

JUMBO: Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν μείνει με το στόμα ανοικτό όταν ο κ.Βακάκης είχε κάνει την εκτίμηση για αύξηση πωλήσεων 2-5% το 2022. Ίσως ήταν και ένας από τους λόγους που υστερούσε για μήνες η μετοχή. Βέβαια το τελευταίο διάστημα και ειδικά αφού πέρασαν αρκετοί μήνες από το 2022 με τις πωλήσεις να πηγαίνουν εντυπωσιακά καλύτερα, άρχισε να βρίσκει και ο τίτλος το δρόμο του. Δυνατή κίνηση σήμερα και νέα υψηλά 20 μηνών, τα οποία γίνονται ακόμη υψηλότερα αν βάλουμε και το μέρισμα που δόθηκε αρχές Δεκέμβρη. Διατηρείται η μερισματική πολιτική και το 2023, αν και κάποιοι αναλυτές βλέπουν καλύτερη μερισματική πολιτική. Στο +4,17% και στα 16,50 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας.

ΤΙΤΑΝ: Διαβάζοντας κάποιες εκθέσεις που έχουν δημοσιευτεί σήμερα βλέπουμε πως οι αναλυτές βελτιώνουν κάπως τη στάση τους για τη μετοχή, λόγω των έργων που αναμένονται σε ΗΠΑ και Ελλάδα αλλά και γιατί έχουν αποδώσει οι ανατιμήσεις που έχει κάνει ο όμιλος. Να σημειώσουμε πάντως πως και οι άλλες τσιμεντοβιομηχανίες στο εξωτερικό έχουν παρόμοιους δείκτες με τη συγκεκριμένη. Στα 13,76 ευρώ και στο +2,99%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Προς το τέλος κάποιες δυνατές εντολές πήγαν τη μετοχή στο +3,74% και στα 1,83 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας.

AEGEAN: Καλή κίνηση από τη μετοχή που φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά της. Πέρασε αρκετό καιρό κάτω από τα 5 ευρώ, αλλά εσχάτως έχει κινηθεί υψηλότερα. Το 2023 αναμένεται καλή τουριστική χρονιά με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις. Έχει πέσει και η τιμή του πετρελαίου.

ΕΛΠΕ: Διαπραγματευόταν χωρίς το προσωρινό μέρισμα και πιέστηκε όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο.

COCA COLA: Είχε πωλητή από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. Κατάφεραν όμως οι αγοραστές να μαζέψουν μεγάλο μέρος της προσφοράς και από το -2,59% να την κλείσουν τελικά στο -0,89%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με βάση τα αποτελέσματα που έχει δημοσιεύσει και την πορεία της Autohellas θα έπρεπε η μετοχή να είναι σε άλλα επίπεδα. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν μπορεί να ξεκολλήσει και πως κοντά στα 2,30 ευρώ βρίσκει σε τοίχο. Στα 2,11 ευρώ σήμερα και στο +1,93% με καλό όγκο.

REAL CONS.: Καλή κίνηση σήμερα από τη μετοχή και με καλό όγκο. Αναμένουν σημαντική βελτίωση αποτελεσμάτων οι «φίλοι» της μετοχής.

LAVIPHARM: Το αναπτυξιακό της πλάνο, το οποίο μπορεί πλέον να υλοποιήσει με τα κεφάλαια που άντλησε, ανέλυσε η διοίκηση της εταιρείας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ενώ όπως ανέφερε είναι απολύτως ικανοποιημένη από την Ambrosia Capital που έτρεξε όλη την αύξηση. Το στοίχημα τώρα είναι να παράγει το φάρμακο στην Ελλάδα και να το πουλάει στο εξωτερικό που έχει και σημαντικό κέρδος. Ήδη έχουν έρθει οι πρώτες παραγγελίες για το διαδερμικό που απέκτησε στην Ιταλία, ενώ θα πάει στο μέλλον και σε άλλες χώρες. Σημειώνουμε πως υπάρχουν και άλλα όπως η κάνναβη, για την οποία δε χρειάζεται κάποια επένδυση. Ο Τηλέμαχος Λαβίδας μίλησε για όλα ακόμα και για την περιπέτειά του στην Αμερική.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Το θέμα είναι να μπορέσει να κρατηθεί η άνοδος και όχι να γυρίσει στα γνωστά επίπεδα που είναι και απαξιωτικά για μία τέτοια εταιρεία. Στο -3,08% σήμρα και στα 2,52 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης