Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Βαρίδι η Coca Cola αλλά η πλειονότητα των μετοχών κινείται ανοδικά

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Βαρίδι η Coca Cola αλλά η πλειονότητα των μετοχών κινείται ανοδικά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και στη δική μας αγορά περιμένουμε καλύτερη πορεία, λόγω των επιλεκτικών τοποθετήσεων. Οι τράπεζες συνεχίζουν να τραβούν επενδυτικά βλέμματα λόγω του σχεδίου αποεπένδυσης που αναμένεται από το ΤΧΣ αλλά και αποτίμησης. Η Πειραιώς έχει το τελευταίο διάστημα εκπλήξει ευχάριστα και οι «φίλοι» της μετοχής τονίζουν πως η κίνηση έχει δρόμο ακόμα. Ίδωμεν…

Από την άλλη η Alpha Bank κάνει επιτέλους μία κίνηση καθώς είχε μείνει πίσω, κατά την ταπεινή μας πάντα άποψη. Εχουμε και κάποια άλλα βαριά χαρτιά που έχουν μείνει αρκετά πίσω, αλλά ίσως δεν υπάρχει κάποιος καταλύτης για να μεταφέρει και εκεί το ενδιαφέρον. Στα μικρομεσαία υπάρχει επίσης μία καλή διάχυση και βλέπουμε κάποιες βελτιώσεις αποτιμήσεων. Στο ξεκίνημα τα περισσότερα βαριά χαρτιά έχουν μικρή άνοδο και ξεχωρίζουν ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ όπου η μικρή άνοδος έχει και όγκο. Υποχωρεί 2% η Coca Cola και κρατάει κοντά στο χθεσινό κλείσιμο το Γενικό Δείκτη αλλά η πλειονότητα των μετοχών κινείται ανοδικά.

TITAN: Έχει ξεκινήσει δυνατά τη νέα χρονιά και δεν έχει δει ακόμα αρνητικό πρόσημο. Στις 5/1 είχε κλείσει αμετάβλητη και στις υπόλοιπες συνεδριάσεις της χρονιάς είχε άνοδο. Σε αυτές τις 6 συνεδριάσεις έχει κέρδη 10,78%. Με οριακή άνοδο ξεκίνησε και σήμερα.

COCA COLA: Άνοιξε στο -2,12% και μάλιστα έχει και υψηλό όγκο για τα δεδομένα της. Βγαίνουν πωλήσεις κάτω από τα 22 ευρώ αλλά μαζεύεται η προσφορά. Περίπου 15 χιλ. τεμάχια έγιναν μέσα σε 10 λεπτά. Αυτή ουσιαστικά ευθύνεται για τη μικρή άνοδο της αγοράς στο ξεκίνημα, αφού έχει βαρύτητα.

ΕΛΠΕ: Σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα σε ένα ακόμη μέρισμα ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή (μικτό) αυτή τη φορά. Έχει δώσει αρχές Νοεμβρίου 0,40 ευρώ και τον περασμένο Ιούνιο 0,10 ευρώ. Έχει υπερκέρδη στο εννεάμηνο και φυσικά βρίσκεται σε υψηλά σχεδόν 2 ετών. Στο -2,85% και στα 7,50 ευρώ.

ΟΤΕ: Με άνοδο σήμερα, αλλά παραμένει κάτω από τα 15 ευρώ.

ΝΑΚΑΣ: Αύριο θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,08 ευρώ ανά μετοχή. Υπενθυμίζεται πως πριν ένα μήνα περίπου έδωσε και άλλα 0,10 ευρώ ανά μετοχή ως μέρισμα. Με τιμή 2,30 ευρώ η συνολική απόδοση είναι και πάλι δυνατή. Αν βγουν και κάποιες κινήσεις που έχει κάνει η διοίκηση ώστε να εμπλουτίσει τις πωλήσεις θα μπορούσαμε να δούμε και ανάπτυξη. Προς το παρόν εδώ και πολλά χρόνια είναι ένα play σταθερής απόδοσης μέσω διανομών, αλλά οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές έχουν δει μεγάλες υπεραξίες και στο ταμπλό.

INTRACOM: Με καλή άνοδο και μικρό όγκο σήμερα η μετοχή που χθες είχε πωλητή και την επηρέασε. Στα 1,83 ευρώ με την αποτίμηση στα 153 εκατ. ευρώ.

ΕΧΑΕ: Θα έρθει επενδυτική βαθμίδα, θα εισρεύσουν κεφάλαια στο χρηματιστήριο και αυτή θα έχει αποτίμηση κάτω από 200 εκατ. ευρώ; Στα 3,27 ευρώ με άνοδο 1,87% και όγκο 10 χιλ. τεμάχια. Ξεκίνησε με όρεξη σήμερα.

LAVIPHARM: Σήμερα η διοίκηση έχει προγραμματίσει ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου και τα σχέδια ανάπτυξης. Με καλό όγκο και σημαντική άνοδο 3% άνοιξε η μετοχή. Πλέον η μετοχή προσφέρεται για trading, αφού κάνει μεγάλους όγκους και έχει διακυμάνσεις.

MIG: Πάνω από τα 0,05 ευρώ ξανά η μετοχή και με όγκο πάνω από 200 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης