Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τραπεζική ώθηση με στόχο νέα υψηλά – Ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τραπεζική ώθηση με στόχο νέα υψηλά – Ποια μικρομεσαία ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Εντυπωσιακή! Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και πάνω από τις 960 μονάδες. Ο στόχος φαίνεται πως είναι τα νέα υψηλά και οι 1.000 μονάδες και μάλιστα άμεσα. Μέσα στο Γενάρη θα γίνει ό,τι είναι να γίνει. Αν το κλίμα στο εξωτερικό παραμείνει καλό ή έστω ουδέτερο, το Χ.Α. μπορεί να δώσει καλή απόδοση. Και το εντυπωσιακό είναι πως παρά την πρόσφατη άνοδο εντοπίζουμε δεκάδες φθηνές μετοχές με βάση τα αποτελέσματα εννεαμήνου. Στα θετικά η καλή κίνηση από μικρομεσαίες που ήταν τόσο αδικημένες εδώ και μήνες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέα υψηλά 10 μηνών για την Πειραιώς, επιτέλους αξιόλογη κίνηση από Alpha Bank που έπιασε τα υψηλά που είχε γράψει τον περασμένο Μάιο. Στο +7,01% και στα 1,1450 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας έκλεισε η Alpha Bank. Η ΠΕΙΡ στο +4,07% και η Εθνική στο +2,08% και πλέον είναι οριακά κάτω από τα 4 ευρώ. Έτσι όπως πάει θα γράψει σύντομα νέο υψηλό. Τα ίδια ισχύουν και για την ΕΥΡΩΒ που ενισχύθηκε κατά 1,68%.

VIOHALCO: Στα 4,39 ευρώ και στο +3,54% με χαμηλό θα λέγαμε όγκο.

ΔΕΗ: Μεταξύ των πρωταγωνιστών και ο συγκεκριμένος τίτλος. Στα 7,17 ευρώ και στο +2,72%. Πιστεύουμε πως μπορεί και να αποτυπώνει κάποιες εκτιμήσεις επενδυτών για το αποτέλεσμα των εκλογών ή θα το κάνει στο κοντινό μέλλον.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πριν από λίγες εβδομάδες είχε ανακοινώσει πως θα πουλήσει 2,7 εκατ. ίδιες μετοχές στη Fairfax προς 18,5 ευρώ ανά μετοχή. Αυτό το πακέτο ύψους 50 εκατ. ευρώ πέρασε σήμερα.

ΛΙΜΑΝΙΑ: Συνεχίζουν να μην ενθουσιάζουν, αλλά αν δείτε τι επενδύσεις θα γίνουν και πως για παράδειγμα αλλάζει η εικόνα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ή αν δείτε τα κοντέινερ στον Πειραιά θα καταλάβετε πως δεν μπορεί να είναι αυτή η αξία τους.

ΤΙΤΑΝ: Το 2022 δεν ήταν η χρονιά του. Όμως βλέπουμε πως ηρεμεί κάπως η ενεργειακή κρίση και πως υπάρχουν μεγάλα έργα να γίνουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ. Ίσως το 2023 να πρέπει να τον δούμε με περισσότερη προσοχή. Στα 12,78 ευρώ και στο +2,40%.

LAVIPHARM: Εξαιρετική η παρουσία της και σήμερα στο ταμπλό και συνεχίζεται το σκούπισμα. Δεν περιμένουμε ράλι στη μετοχή, βραχυπρόθεσμα, αλλά περιμένουμε μεγάλη κίνηση μακροπρόθεσμα. Όταν δηλαδή θα αρχίσουν να φαίνονται τα νούμερα. Θέλουμε από τη διοίκηση να δημοσιεύσει χρήση 2022 και pro forma, δηλαδή όπως θα ήταν τα νούμερα αν είχαν μπει οι πωλήσεις από το διαδερμικό της Ιταλίας σε όλη τη χρήση. Στο +8,05% και στα 0,4160 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Ένας ακόμα τίτλος που είχε υποχωρήσει αισθητά και κινήθηκε έντονα ανοδικά σήμερα με χαμηλό όγκο. Η αποτίμηση το επιτρέπει και μάλλον θα πρέπει να τη θεωρήσουμε χαμηλή, έστω και αν η πορεία του εννεαμήνου δεν ενθουσίασε από πλευράς κερδών παρά την πορεία του τουρισμού. Ο τζίρος όμως ήταν αυξημένος κατά 32%. Στα 1,13 ευρώκαι στο +9,18% με όγκο κάτω από 14 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Νομίζουμε πως μία βόλτα μέχρι τα 5 ευρώ είναι επιβεβλημένη. Αρκετά έκατσε στα Τάρταρα η μετοχή. Σήμερα ακούμπησε μετά από καιρό τον εκθετικό των 200 ημερών. Στο +6,42% και στα 4,3950 ευρώ με όγκο 130 χιλ. τεμάχια. Το σπάσιμο του εκθετικού θα επιταχύνει την κίνηση.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Έχει δώσει σχετικά πρόσφατα 3,42 ευρώ ανά μετοχή και έχει γράψει και υψηλό στα 12 ευρώ προ αποκοπής. Σήμερα έκανε νέα ανοδική κίνηση. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως με την πώληση των ακινήτων και με τα μετρητά που ήδη είχε στο εννεάμηνο ξαναφτάνει αυτά που είχε προ διανομής και άρα μπορούμε να δούμε και άλλη-ες διανομές στους μετόχους. Στα 8,16 ευρώ και στο +3,03% με καλό όγκο για τα δεδομένα της και τη διασπορά της.

PREMIA: Συνεχίζεται το σκούπισμα στη μετοχή από χαρτοφυλάκια που βλέπουν ότι τα μελλοντικά έσοδα έχουν αυξηθεί σημαντικά από τα τελευταία έτη και αναμένεται και περαιτέρω βελτίωση. Από την άλλη υπάρχει νέος πωλητής που όμως και αυτός ολοκληρώνει και είναι παλιός μέτοχος και πρώην ιδιοκτήτης.

ΛΑΝΑΚΑΜ: Με 11 χιλ. τεμάχια η μετοχή ήταν στα 1,10 ευρώ και με άνοδο περίπου 15%, αλλά ο πρώτος αγοραστής ήταν στο -0,84% και στα 0,95 ευρώ, επομένως δεν έχουμε και πολλά να σχολιάσουμε. Από την άλλη έχουμε αρκετές φορές στο παρελθόν εντοπίσει το σημείο εισόδου στη μετοχή, αφού η αποτίμηση υποχωρούσε κάτω από τα περιουσιακά στοιχεία. Νομίζουμε και πως στην τωρινή κίνηση, ο λόγος είναι ο ίδιος, δηλαδή κάποιοι είδαν το discount και τοποθετήθηκαν και πως δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο. Τελικά έκλεισε στα 1,05 ευρώ και στο +9,60%.

ΚΕΚΡΟΨ: Κυκλοφορούν διάφορα στην αγορά όπως και ένα σενάριο πώλησης ποσοστού βασικού μετόχου σε άλλο βασικό μέτοχο. Στα 1,21 ευρώ και στο +5,40%. Χρειάζεται κεφάλαια για να αποκτήσει αντικείμενο ή δικαστικές αποφάσεις για να αποκτήσει ακίνητα.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Στις επάλξεις και η συγκεκριμένη. Στα 0,5230 ευρώ και στο +4,18%. Καιρό τώρα έχτιζε βάση στα 0,50 ευρώ με τους insiders να αγοράζουν καθημερινά.

CENTRIC: Στα 0,30 ευρώ και στο +3,45%. Και η συγκεκριμένη αφυπνίστηκε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης