Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Χωρίς τζίρο κινείται ανοδικά και ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Χωρίς τζίρο κινείται ανοδικά και ακολουθεί τις ευρωπαϊκές αγορές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με ήπια άνοδο μετά τη διόρθωση των προηγούμενων ημερών άνοιξαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες. Παραμένει η επιφυλακτικότητα των επενδυτών μετά τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών και προσπαθούν να αφομοιώσουν τα νέα δεδομένα. Το Χ.Α. άνοιξε σταθεροποιητικά. Έχει μία καλύτερη απόδοση ή μικρότερη υποχώρηση, αν προτιμάτε, στις τελευταίες συνεδριάσεις, λόγω των επιλεκτικών τοποθετήσεων. Δεν έχει και μεγάλους τζίρους και οι αναλυτές περιμένουν, καθώς έχουν μείνει λίγες συνεδριάσεις μέχρι το τέλος του έτους, να μπαίνουμε σε εορταστική διάθεση. Κινείται πάνω από τις 910 μονάδες στα πρώτα λεπτά.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Η Πειραιώς ξεχωρίζει και πάλι και ακολουθεί η Alpha Bank. Ουσιαστικά αυτές οι δύο προσπαθούν και κρατάνε την αγορά. Μικροί οι όγκοι στα περισσότερα βαριά χαρτιά και δε δίνουν αφορμή για σχολιασμό. Ο τζίρος συνολικά είναι χαμηλός αφού μετά από 12 λεπτά δεν έχει ξεπεράσει τις 650 χιλ. ευρώ!

AUTOHELLAS: Από σήμερα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Δεν έκανε κανένα μεγάλο όγκο την Παρασκευή και μάλλον επιβεβαιώνεται η άποψη που έχουμε ότι ο FTSE 25 δεν έχει ροές, δεν είναι σαν τους άλλους δείκτες που παρακολουθούν οι ξένοι και διαμορφώνουν βάσει αυτών τα χαρτοφυλάκιά τους.

ΑΔΜΗΕ: Είχε δει πριν λίγες μέρες και τα 1,88 ευρώ και γύρισε χαμηλότερα. Δεν έκλεισε και ένα χάσμα τιμών που υπήρχε πιο πάνω από τον περασμένο Αύγουστο. Έχει κάνει πάνω από 10 χιλ. τεμάχια στα πρώτα λεπτά, ενώ στο ίδιο διάστημα η Autohellas που πήρε τη θέση της δεν έχει ανοίξει.

ATTICA GROUP: Συνεχίζει ανοδικά με μεγάλες εντολές στο limit up και μικρό όγκο συναλλαγών. Το limit up εδώ είναι 10% λόγω εμπορευσιμότητας. Στα 1,4850 ευρώ με την αποτίμηση στα 320 εκατ. ευρώ.

MIG: Ανεξάρτητα με το τι ήθελε να πετύχει με τη συμφωνία η Πειραιώς, βγαίνει κερδισμένη η συγκεκριμένη αφού φεύγουν από τη μητρική τα δάνεια. Θα μας πείτε ότι δεν μπορούσε έτσι κι αλλιώς να τα πληρώσει και σαν να τα έσβησε η τράπεζα. Δεν έχει να κάνει. Το αποτέλεσμα είναι καλό. Τώρα, τι μπορεί να κάνει στο μέλλον η εταιρεία είναι ο καταλύτης για τη μετοχή. Με καλή άνοδο ξεκίνησε σήμερα η μετοχή.

FOURLIS: Δείχνει διαθέσεις το τελευταίο διάστημα ή κάποιοι προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την αποτίμηση. Κάτι έχουν πετύχει αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση. Παραμένει φθηνή η μετοχή, αλλά πρέπει να το δείξει. Ίσως μετά την είσοδο της ΑΕΕΑΠ στο Χ.Α. να φανεί.

PREMIA: Με όγκο άνοιξε η μετοχή, αν και συνολικά η μέρα δεν έχει καλό όγκο για το χρηματιστήριο. Ήπια πτωτικά αλλά στα 1,10 ευρώ.

LAVIPHARM: Συνολικά μαζί με τους θεσμικούς, Έλληνες και ξένους που μπήκαν στην αύξηση μάζεψε πάνω από 50 εκατ. ευρώ. Όπως γράψαμε και την Παρασκευή το ποσό που αντλεί της επιτρέπει να υλοποιήσει το επενδυτικό της πλάνο. Αυτό είναι το σημαντικό να μπορέσει να φτιάξει καλύτερα νούμερα και να δικαιολογήσει τη νέα αποτίμηση που έχει. Για να δούμε, θα τα καταφέρει η διοίκηση;

Θα πρέπει βέβαια να πούμε πως η ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο δημιούργησε σύγχυση, γιατί όπως έγραφε «ολοκληρώθηκε και καλύφθηκε μερικώς κατά 67,385%». Αυτό ήταν και το λογικό να δημοσιεύσουν τα sites. Ήθελε λίγο προσοχή η σύνταξη της ανακοίνωσης, αφού υπάρχει η διάθεση των αδιάθετων. Θα γλίτωναν και τρέξιμο, ανάδοχος και εταιρεία. Περιμένουμε τώρα την απόφαση των αρχών για έξοδο από την επιτήρηση.

ΛΥΚΟΣ: Σε πολυετή υψηλά η μετοχή μετά το σημερινό άνοιγμα πάνω από τα 1,90 ευρώ. Εξαιρετικά μεγέθη και η διασυνοριακή συγχώνευση θα προσφέρει πολλά. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης