Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση – Το βλέμμα στο εξωτερικό και στα αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση – Το βλέμμα στο εξωτερικό και στα αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με τις ευρωπαϊκές να έχουν ανοίξει οριακά υψηλότερα, η εγχώρια αγορά κινείται επίσης με μικρή άνοδο στο ξεκίνημα των συναλλαγών. Τα βλέμματα έχουν τραβήξει μετοχές που δημοσίευσαν αποτελέσματα και φυσικά συνεχίζει να ξεχωρίζει η Πειραιώς λόγω του αγοραστή που έχει εδώ και μέρες. Καλή και η ΑΛΦΑ στα πρώτα λεπτά και με υψηλό όγκο. Συνολικά οι συναλλαγές είναι σε χαμηλά αλλά λίγο καλύτερα επίπεδα σε σύγκριση με άλλες συνεδριάσεις. Υποχωρεί ο ΑΔΜΗΕ.

JUMBO: Οι πωλήσεις στο εννεάμηνο ανήλθαν στα 601,09 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και τόκων στα 181,11 εκατ. ευρώ. Αν λάβουμε υπόψη και τις πρόσφατες ανακοινώσεις για το τζίρο δωδεκαμήνου ίσως δούμε πολύ δυνατά νούμερα στο σύνολο της χρήσης σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας και πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Με μικρό όγκο ενισχύεται άνω του 1% και βρίσκεται πάνω από τα 15 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Δείχνουν μία βελτίωση τα αποτελέσματα και για την εισηγμένη, τη Συμμετοχών, τα καθαρά κέρδη στο τρίτο τρίμηνο παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα, ενώ στο εννεάμηνο κατήλθαν στα 20,4 εκατ. ευρώ από 29,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως τους προηγούμενους μήνες η μετοχή επηρεάστηκε από το WACC, που διαμορφώνει το έσοδο, που έδωσε η ΡΑΕ (6,1%) και με το οποίο διαφώνησε η διοίκηση ζητώντας από το 2023 και μέχρι το 2025 να πάει στο 8,51%. Αρκετά αναλυτική η ανακοίνωση της εταιρείες, αποτυπώνει και την πορεία των έργων και κάποιες καθυστερήσεις στις επενδύσεις που υπάρχουν καθώς και την προσπάθεια αλλαγής του προϋπολογισμού κάποιων έργων, λόγω ανατιμήσεων.

Με βάση το WACC το επιτρεπόμενο έσοδο για το 2022 είναι 299,92 εκατ. ευρώ, το 2023 είναι 318,15 εκατ. ευρώ, το 2024 είναι 366,5 εκατ. ευρώ και το 2025 είναι 413 εκατ. ευρώ. Αναμένεται η πώληση του 20% της Αριάδνη Interconnection, ενώ προχωράνε και άλλα έργα και βλέπουμε πως υπάρχει και συγχρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους. Η μετοχή ξεκίνησε με απώλειες 1,5% και όγκο κοντά στα 10 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Νέα ιστορικά υψηλά γράφει η μετοχή στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και πάνω από τα 19 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς ενισχύεται 1% και είναι στα 1,40 ευρώ με δυνατό όγκο και καλές εντολές αγοράς για μία ακόμη συνεδρίαση. Από κοντά και η Alpha Bank που προσπαθεί και πάλι να πάρει απόσταση ασφαλείας από το 1 ευρώ. Σταθεροποιητικά οι άλλες δύο συστημικές. Η Αττικής ενισχύεται περίπου 3% μετά το χθεσινό -30%.

ΤΙΤΑΝ: Έχει καιρό να μας δώσει κάποιο λόγο να τη σχολιάσουμε. Παραμένει πάνω από τα 12 ευρώ χωρίς κάποια ιδιαίτερη κίνηση.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Με δυνατό όγκο για τα δεδομένα της 2 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα και άνοδο 5,61%.

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Δυνατή καμπάνα από την υπηρεσία δόμησης του Δήμου Αθηναίων, για το ξενοδοχείο που «κρύβει» όπως έχει γραφτεί την Ακρόπολη.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Σχεδόν 30% αυξημένος ο τζίρος και στα 179,8 εκατ. ευρώ στο εννέαμηνο με τα κέρδη προ φόρων και τόκων να ανέρχονται στα 11,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 67%. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 8,03 εκατ. ευρώ από 3,54 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός είναι οριακά μειωμένος σε σύγκριση με το τέλος του 2021 και αυτό είναι το θετικό, αλλά θα θέλαμε να μειωθεί ώστε η μόχλευση να είναι καλύτερη. Το τρίτο τρίμηνο ήταν αδύναμο.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Μεγάλος πωλητής στα 0,7860 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης