Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο και εβδομαδιαία κέρδη 1,33%

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο και εβδομαδιαία κέρδη 1,33%
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικά κινήθηκε σήμερα η αγορά και σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης, κλείνοντας τελικά με οριακή άνοδο 0,06% και χαμηλό τζίρο κάτω από 47 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 4,6 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Συμπλήρωσε πάντως 4 ανοδικές συνεδριάσεις και λίγο πριν το τέλος της χρονιάς η απόδοση του Γ.Δ. είναι στο 2,5%. Καταντάει μονότονο το να γράφουμε κάθε μέρα για επιλεκτικές τοποθετήσεις, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Εβδομαδιαία κέρδη 1,33%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Εξαιρετική σήμερα πάει προς τα υψηλά που είχε γράψει πριν λίγες μέρες. Αρκετά υποτιμημένη και δικαιούται καλύτερης αποτίμησης με βάση το εννεάμηνο. Στα 1,6560 ευρώ και στο +3,63% με όγκο 133 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κράτησαν σήμερα την αγορά και ο δείκτης τους κατέγραψε άνοδο 0,52%. Εξαιρετική και πάλι η Πειραιώς και μετά ακολούθησαν από κοντά ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ. Αν και έδωσαν μάχη οι αγοραστές στις τελικές δημοπρασίες δεν κατάφεραν να κλείσουν θετική την ΑΛΦΑ. Ωστόσο, την έφεραν και πάλι πάνω το 1 ευρώ.

JUMBO: Αν προσθέσει κάποιος και τα μερίσματα που έχει δώσει, η απόδοση από την αρχή του έτους πλέον είναι υπολογίσιμη. Σήμερα έκοψε το τελευταίο για το 2022.

ΑΔΜΗΕ: Κάποιοι πήραν κέρδη και εδώ. Πήγε μέχρι τα 1,88 ευρώ και μετά πήγε σχεδόν μέχρι τα 1,80 ευρώ για να κλείσει τελικά αμετάβλητη και στα 1,83 ευρώ.

ΟΤΕ: Απώλειες 1%.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Πτώση 2,19%.

ΕΧΑΕ: Από το ξεκίνημα φάνηκε όταν έφυγαν κάτι ανοικτές αγορές και την οδήγησαν σε δημοπρασία. Στα 3,2850 ευρώ με άνοδο 2,50% και όγκο 181 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΘ: Δεν ακολούθησε τον ΟΛΠ στην πορεία των μεγεθών, αλλά και παρά τη σταθεροποίηση νομίζουμε ότι η μετοχή είναι φθηνή. Έσοδα 60,4 εκατ. ευρώ από 57,1 εκατ. ευρώ αλλά EBITDA 23,8 εκατ. ευρώ από 24,2 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων και τόκων 18,6 εκατ. ευρώ από 19,6 εκατ. ευρώ. Με μικρές απώλειες στο κλείσιμο.

ΕΥΑΘ: Έκανε λίγο μετά το άνοιγμα μαζεμένα σχεδόν 21 χιλ. τεμάχια στα 3,48 ευρώ και μετά κινήθηκε πιο εύκολα υψηλότερα και με μικρότερο όγκο. Συνολικά έγιναν 38 χιλ. τεμάχια και πήγε στα 3,60 ευρώ και στο +4,05%.

ΕΛΤΟΝ: Από το 2004 είχαμε να δούμε τέτοιες τιμές. Θεαματική κίνηση με υψηλό όγκο, αλλά και πάλι η εισηγμένη αδικείται με βάση την κερδοφορία. O τζίρος σύμφωνα με τη διοίκηση θα ξεπεράσει τα 190 εκατ. ευρώ. Υπολογίστε 200 εκατ. ευρώ για να είμαστε μέσα. Στα 2,27 ευρώ και στο +9,66% με όγκο 75 χιλ. τεμάχια.

INTERTECH: Δεν ήταν καλό το εννεάμηνο, αλλά το τρίτο τρίμηνο δείχνει σταθεροποίηση και η διοίκηση περιμένει ότι ο τζίρος θα κλείσει κάπως καλύτερα, αλλά πάλι με σημαντική πτώση έναντι του 2021. Εδώ βέβαια το στοίχημα είναι τι θα κάνει ο νέος μέτοχος η CD Media. Από την άλλη οι ελλείψεις προϊόντων έχουν επηρεάσει. Ο τζίρος στα 12,66 εκατ. ευρώ από 16,04 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 226 χιλ. ευρώ από 100 χιλ. ευρώ. Καλύτερα πήγε το μικτό παρά τη μείωση του τζίρου, γι΄αυτό και η βελτίωση. Στα 0,9860 ευρώ και στο -2,86%. Περαιτέρω υποχώρηση ίσως να πρέπει να προσεχθεί από όσους πιστεύουν πως η CD Media μπήκε έχοντας κάποιο σχέδιο…

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Εδώ και αρκετό καιρό δε μας αρέσουν τα αποτελέσματα που δημοσιεύει και έτσι εξηγείται και η απαξίωση και η μεγάλη πτώση της τιμής της μετοχής. Τα ίδια κεφάλαια παραμένουν εντυπωσιακά υψηλότερα από την αποτίμηση, αλλά κάθε χρόνο μειώνονται. Στα 17 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο με τον καθαρό δανεισμό στα 8,85 εκατ. ευρώ. Ζημία μετά από φόρους 221 χιλ. ευρώ από 194 χιλ. ευρώ.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Απέκτησε ενδιαφέρον η μετοχή. Ο όγκος πάνω από 1.000 τεμάχια για δεύτερη συνεδρίαση και με δυνατές εντολές και από τις δύο πλευρές. Θα μας πείτε μα 1.000 τεμάχια; Η εντολή αγοράς που υπήρχε για παράδειγμα σήμερα στα 286 ευρώ ήταν όγκου 847 τεμαχίων. Δηλαδή μιλάμε για εντολή 242 χιλ. ευρώ! Ούτε στις τράπεζες τέτοιες εντολές. Με μικρές απώλειες έκλεισε η μετοχή.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Πήρε απόφαση η γενική συνέλευση για τα warrants και αμέσως βγήκε πρόσκληση για νέα Γ.Σ. προκειμένου να δοθεί άδεια πέντε ετών στο Δ.Σ. για να προχωρά σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο της συμφωνίας με την LDA Capital, η οποία δύναται να βάλει έως 20 εκατ. ευρώ.

ΑΒΑΞ: Απώλειες 2,47% και όγκο 121 χιλ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης