Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες προς τις 920 μονάδες – Ισχυρά 9μηνα στα μικρομεσαία

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες προς τις 920 μονάδες – Ισχυρά 9μηνα στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Κινήσεις πέριξ του χθεσινού κλεισίματος στις αγορές της Ευρώπης. Ήπια ανοδικά άνοιξε η αγορά που δείχνει και πάλι διαθέσεις για υψηλότερα μέσα από άκρως επιλεκτικές τοποθετήσεις. Ανακοινώνονται εξαιρετικά αποτελέσματα από μικρομεσαίες που κάποια στιγμή θα πρέπει να πάψουν να αγνοούνται τόσο επιδεικτικά. Ξεχωρίζει και πάλι η Πειραιώς στο άνοιγμα αλλά από κοντά ακολουθούν και οι άλλες συστημικές οδηγώντας την κίνηση προς τις 920 μονάδες. Υποχωρεί λόγω της αποκοπής μερίσματος η Jumbo.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς αν και χωρίς μεγάλο όγκο έχει σημαντική άνοδο 1,5% στα πρώτα λεπτά. Προφανώς και κάποια στιγμή θα πρέπει εκτός από τις εκθέσεις των αναλυτών να μάθουμε και κάποιο άλλο λόγο για την άνοδο. Εικάζουμε δηλαδή πως κάποιος μεγάλος χτίζει θέση. Καλή εικόνα και από τις άλλες συστημικές.

JUMBO: Άλλη μία χρηματική διανομή. Σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην έκτακτη χρηματική διανομή ύψους 0,3850 ευρώ ανά μετοχή. Η συνολική διανομή φέτος είναι 1,155 ευρώ ανά μετοχή. Υποχωρεί 1,2% η μετοχή και στα 15,11 ευρώ.

LAMDA: Με όγκο στο άνοιγμα και στο +1%.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Δικαιολογεί υψηλότερα επίπεδα λόγω της κερδοφορίας, έστω και αν φάνηκε η πίεση λόγω απομείωσης αποθεμάτων και μείωσης της τιμής του αλουμινίου στο τρίτο τρίμηνο. Εδώ για τη στήλη το σημαντικό είναι οι ταμειακές ροές και η δυνατότητα να αρχίσει γρήγορα να εισπράττει και να μειώνει δανεισμό. Αδιάφορο το άνοιγμα της μετοχής.

ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Τα αποτελέσματα δεν πήγαν και τόσο καλά στο εννεάμηνο και είδαμε χθες πιέσεις από κάποιους που προφανώς είχαν τοποθετηθεί βλέποντας τη σχέση αποτίμηση με κέρδη. Βέβαια υπήρχαν έκτακτα πέρυσι τα οποία μειώθηκαν φέτος και αυτά είχαν κάνει τη διαφορά.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Στην κατηγορία Χρηματιστήριο έχουμε θέμα για την προειδοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου που είναι η δεύτερη εισηγμένη κεντρική τράπεζα στην Ευρωζώνη σε χρηματιστήριο. Επρόκειτο ουσιαστικά για μία τσάμπα μετοχή που λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων κινδυνεύει να κάψει όλα τα αποθεματικά της και να βρεθεί με αρνητικά ίδια κεφάλαια, σύμφωνα με τη διοίκηση. Χθες είδαμε κάποιες πιέσεις στην ΕΛΛ και δεν αποκλείεται να συνδέονται με την προειδοποίηση. Θα δώσει κάποια ενημέρωση η Ελλάδος;

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με αφορμή την ανακοίνωση του προμερίσματος ύψους 0,0686 ευρώ ανά μετοχή που ανακοίνωσε η εταιρεία, η Eurobank Equities που παρακολουθεί τη μετοχή υπενθυμίζει πως περιμένει συνολικό μέρισμα 0,107 ευρώ ανά μετοχή. Την άνοιξαν στο -2,96% με 52 τεμάχια και πήγε σε δημοπρασία.

ΕΧΑΕ: Με αυξημένο όγκο στο ξεκίνημα και άνοδο 2%. Άλλαξαν χέρια 36 χιλ. τεμάχια με το άνοιγμα και μετά πήγε σε δημοπρασία.

METOXEΣ (απάντηση): Για την Performance έχουμε ξαναγράψει πως ίσως λόγω της γενικότερης πορείας των τεχνολογικών εταιρειών στο εξωτερικό είχε δει υψηλά επίπεδα, ενώ τα θεμελιώδη έδειξαν ότι δεν τα δικαιολογούσε. Η δική μας εκτίμηση είχαν αυτή. Όμως είχε υποχωρήσει αρκετά και την συμπεριλάβαμε ξανά στις επιλογές μας και περιμένουμε τώρα το εννεάμηνο να δούμε αν τα τρέχοντα επίπεδα δικαιολογούν κάτι καλύτερο. Για Ευρωσυμβούλους, δεν έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω, για Lavipharm πιστεύουμε ότι αν πετύχει η αύξηση θα δούμε καλύτερη πορεία στη μετοχή και εδώ είναι φθηνή και για την ΑΝΕΚ θεωρούμε πως υπάρχει σχέση ανταλλαγής άρα δεν νομίζουμε πως έχει διαφορά αν πάρει κάποιος αυτήν ή απευθείας την ΑΤΤΙΚΑ.

ΕΛΤΟΝ: Τα κέρδη έχουν ξεφύγει! Στο +95% στο εννεάμηνο σε σύγκριση με το περσινό στο +70% στο τρίτο τρίμηνο. Στα 14,3 εκατ. ευρώ τα προ φόρων κέρδη και στα 147,4 εκατ. ευρώ ο τζίρος. Πάνω από 190 εκατ. ευρώ βλέπει τζίρο η διοίκηση στο σύνολο της χρήσης. Και αυτή η μετοχή δεν μπορεί να πάει πάνω από 2,5 ευρώ. Στο +2,90% και πήγε και αυτή σε δημοπρασία. Έκανε γρήγορα 13 χιλ. τεμάχια. Τρέχουν να πουλήσουν κάποιοι μία εταιρεία με αποτίμηση 57 εκατ. ευρώ που θα κάνει τζίρο σχεδόν 200 εκατ. ευρώ και έχει τέτοια κέρδη προ φόρων στους 9 μήνες.
ΕΛΤΟΝ_4.jpg
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα των 0,10 ευρώ ανά μετοχή, σήμερα στο ταμπλό του Χ.Α.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Συνεχίζεται η πίεση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης