Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

Καλημέρα και καλό μήνα

ΑΓΟΡΑ: Από τις ξένες αγορές θα λάβουμε τάση. Οι ευρωπαϊκές μετά τη μεγάλη άνοδο χθες στη Wall Street λόγω των δηλώσεων του προέδρου της FED για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων, άνοιξαν με σημαντική άνοδο, αλλά στη συνέχεια μειώθηκαν τα κέρδη. Από το +1,18% ο DAX πήγε στο +0,50% λίγο πριν το δικό μας άνοιγμα. Με ήπια άνοδο ξεκίνησε το Χ.Α. περιμένοντας ουσιαστικά να δει πως θα κινηθούν τα ευρωπαϊκά. Ο τζίρος μετά τη χθεσινή εκτόξευση, είναι σχετικά καλός σε σύγκριση με άλλες μέρες. Ξεχωρίζει η ΑΛΦΑ, η ΠΕΙΡ και η ΔΕΗ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλό το ξεκίνημα από την Alpha Bank και είναι στα 1,03 ευρώ με άνοδο σχεδόν 2% και ακολουθεί η Πειραιώς με άνοδο 1,5% και τιμή 1,42 ευρώ. Καλή εικόνα και από Eurobank με μικρότερο πάντως ποσοστό ανόδου και οριακά αρνητική Εθνική που χθες έκλεισε στο υψηλό ημέρας.

ΔΕΗ: Προς τα 6,70 ευρώ άνοιξε η μετοχή και με καλό όγκο, αλλά γύρισε λίγο πίσω και στα 6,6550 ευρώ με άνοδο σχεδόν 1%.

ΟΤΕ: Έχει πιεστεί στις τελευταίες συνεδριάσεις. Για να δούμε αν μπορεί να βγάλει αντίδραση.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Καλά είναι τα αποτελέσματα εννεαμήνου αλλά η διοίκηση αναφέρει πως μπορεί να υπάρξει μικρή απόκλιση από την εκτίμηση που έχει δώσει για κέρδη προ φόρων 25 εκατ. ευρώ από τη βασική δραστηριότητα. Από το σύνολο όμως θα είναι πάνω από τις εκτιμήσεις. Οι πωλήσεις μειώθηκαν στα 316 εκατ. ευρώ από 341,5 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 26,4 εκατ. ευρώ από 64,7 εκατ. ευρώ. Αναμενόμενη η μείωση των κερδών καθώς δεν υπάρχει το έκτακτο όφελος από τις μάσκες.

Η Eurobank περίμενε πωλήσεις 313 εκατ. ευρώ, και κέρδη προ φόρων 27,7 εκατ. ευρώ με τον όμιλο να ανακοινώνει 32,18 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν στο τρίτο τρίμηνο κάποια έσοδα 5 εκατ. ευρώ (χρηματοοικονομικά) που βελτιώνουν τα κέρδη. Χωρίς αυτά είναι ανάλογα τα κέρδη με την εκτίμηση της χρηματιστηριακής. Στα 260,3 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια. Είναι πάνω ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός λόγω αύξησης απαιτήσεων, αποθεμάτων, επενδύσεων και μείωσης υποχρεώσεων προς τρίτους. Αρνητικές και οι λειτουργικές ταμειακές ροές. Με μικρή άνοδο το άνοιγμα της μετοχής.

INTRALOT: Χθες η διοίκηση υποβάθμισε το γεγονός της εξόδου από την επιτήρηση και στάθηκε στο ότι πήρε πίσω ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο και σύντομα θα έχει θετικά νέα να ανακοινώσει από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, πάει πίσω και η εισαγωγή στο Nasdaq (λόγω των συνθηκών που επικρατούν) που περίμενε η αγορά και σε συνδυασμό με τα υψηλά αρνητικά ίδια κεφάλαια, υποχώρησε χθες σημαντικά η μετοχή. Εξετάζει κάποια σενάρια η διοίκηση για τη βελτίωσή τους αλλά απέφυγε χθες να πει κάτι παραπάνω.

Ο αναλυτής που ρώτησε χθες τη διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη για τα ίδια κεφάλαια και για την επιτήρηση σχολιάζει σήμερα στο πρωινό report της χρηματιστηριακής: Όπως αντιλαμβανόμαστε, πρόκειται για ζημιές που σχετίζονται με την πλήρη ενοποίηση της Intralot Inc. και την ιστορική τιμή απόκτησης της εταιρείας. Η Intralot σχεδιάζει να αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες και βλέπει πολλές ευκαιρίες που σχετίζονται με τη θυγατρική στις ΗΠΑ.

LAVIPHARM: Με τιμή 0,08 ευρώ ανά δικαίωμα εισήλθαν σήμερα στο ταμπλό τα δικαιώματα στην αύξηση κεφαλαίου. Βγαίνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα οι αγοραστές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης