Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εντυπωσιακή κίνηση από ΕΛΠΕ και ΜΟΗ – Βοήθειες από ΑΔΜΗΕ και πίεση στον ΟΤΕ

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εντυπωσιακή κίνηση από ΕΛΠΕ και ΜΟΗ – Βοήθειες από ΑΔΜΗΕ και πίεση στον ΟΤΕ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δεν είναι τζίροι αυτοί ώστε να δημιουργήσουν επενδυτικό ενδιαφέρον για ένα μεγαλύτερο αριθμό των 10-20 μετοχών. Κρατάμε πάνω από τις 910 μονάδες αλλά δεν βλέπουμε επενδυτές να τοποθετούνται στα φθηνά χαρτιά. Ανακυκλώνονται μεταξύ κάποιων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Γίνονται και κάποιες ωραιοποιήσεις στο κλείσιμο με λίγα έξοδα και θεωρούμε πως κάτι κάναμε.

Λίγα χαρτιά ξεχώρισαν σήμερα και κάποια βαριά έκλεισαν στο υψηλό ημέρας στις τελικές δημοπρασίες. Νέα υψηλά 33 μηνών από Motor Oil, κλείσιμο στα ψηλά από Σαράντη, ΕΛΠΕ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Quest. Πίεση σε Βιοχάλκο και ΟΤΕ. Ο Γ.Δ. στις 911,91 μονάδες και στο +0,53% με τζίρο 59,4 εκατ. ευρώ (σε πακέτα 4,9 εκατ. ευρώ).

MSCI: Αύριο λογικά θα δούμε καλύτερους τζίρους λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών. Εισέρχεται η Τέρνα Ενεργειακή. Με 9 μετοχές ο Greece Standard.

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: Μεγάλες εντολές στις δύο εισηγμένες. Τα έχουμε ξαναγράψει μην τα γράφουμε ξανά. Εκπληκτικά τα κέρδη εννεαμήνου, το πήραν χαμπάρι όλοι πλέον. Σε νέα υψηλά άνω των 33 μηνών η Motor Oil, ξεπέρασε τα 7 ευρώ η μετοχή των ΕΛΠΕ και έκλεισε και σε υψηλό ημέρας. Αν βάλουμε και τις πρόσφατες αποκοπές, πάει ακόμα πιο ψηλά ο πήχης. Στα 19,25 ευρώ και στο +2,94% η ΜΟΗ και στα 7,09 ευρώ και στο +3,50% τα ΕΛΠΕ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Κοντά και στα δικά της υψηλά η συγκεκριμένη μετοχή. Στα 17,89 ευρώ και στο +1,53%. Πήγαν καλά τα δικά της ραντεβού στο Λονδίνο.

ΑΔΜΗΕ: Πέφτει μάζεμα και φαίνεται. Δεν πάει εύκολα πάνω γιατί έχει πωλητή. Δείτε τις εντολές πώλησης που υπάρχουν και τους όγκους. Θέλει υπομονή. Σήμερα ήταν μία καλή μέρα. Είναι κρίμα βέβαια να βλέπεις άλλες κι άλλες να ανεβαίνουν και αυτή να ζορίζεται. Δεν ασχολούμαστε με το αν βγαίνει από τον FTSE 25 και τέτοια. Δεν τον κοιτάνε τον εν λόγω δείκτη. Στα 1,7640 ευρώ και στο +2,56% με όγκο 176 χιλ. τεμάχια.

ΟΛΠ: Αδιανόητη και η δική της αποτίμηση. Με τέτοια αποτελέσματα εννεαμήνου και να είναι κάτω από 410 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη στα 47 εκατ. ευρώ από 29 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 75,4 εκατ. ευρώ από 54 εκατ. ευρώ. Στα 16,28 ευρώ και στο +0,37%.

ΟΤΕ: Αν και με λιγότερες μετοχές σήμερα λόγω της διαγραφής 8,8 εκατ. ιδίων μετοχών, δέχθηκε πίεση, ειδικά προς το κλείσιμο της συνεδρίασης. Κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας και στα 14,78 ευρώ με απώλειες 1,47% και όγκο 756 χιλ. τεμάχια.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Στο +2,94% και στα 6,30 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας.

INTRALOT: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα εννεαμήνου και μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα γίνει ενημέρωση των αναλυτών. Τη στήλη την ενδιαφέρει η καθαρή θέση καθώς θα αποτυπωθεί η βελτίωση λόγω της αύξησης κεφαλαίου. Για να δούμε που θα διαμορφωθεί.

ΕΛΒΕ: Αύριο διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή. Θα ξαναγράψουμε πως είναι από τις λίγες μετοχές που όποιος μπήκε πριν κάποια χρόνια και την «ξέχασε» την έχει έως και τσάμπα πλέον με τόσες επιστροφές.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Περιμένουμε και τα δικά της αποτελέσματα, καθώς έχουμε μία αποτίμηση για τα ακίνητα, κάπου στα 60 εκατ. ευρώ και μία αποτίμηση στο ταμπλό κάπου στα 140 εκατ. ευρώ. Για να δούμε και τα μετρητά της…

ΔΡΟΜΕΑΣ: Μήνες τώρα χωρίς διάθεση για κάτι καλύτερο…

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Με απώλειες 6,94% και όγκο κάτι παραπάνω από 5 χιλ. τεμάχια.

ΑΝΕΚ: Με υψηλό όγκο 212 χιλ. τεμάχια και μεγάλους πωλητές στο κλείσιμο. Στα 0,1030 ευρώ και στο -4,63%.

ΕΛΤΟΝ: Βγαίνουν χαρτιά αλλά μαζεύονται. Βέβαια δεν αφήνουν τη μετοχή να πάει εκεί που πρέπει λόγω των αποτελεσμάτων της. Στα 2,10 ευρώ και στο -1,87%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης