Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Quest: Πάνω από 1 δισ. ευρώ ο τζίρος το 2022 – Τι είπε η διοίκηση για τη μετοχή και το Χ.Α.

Quest: Πάνω από 1 δισ. ευρώ ο τζίρος το 2022 – Τι είπε η διοίκηση για τη μετοχή και το Χ.Α.
Ερωτώμενη η διοίκηση αν θα έβλεπε με θετικό μάτι την εισαγωγή στο χρηματιστήριο κάποιας θυγατρικής ανέφερε πως το ακριβό κόστος και η γραφειοκρατία είναι τέτοια που δεν το σκέφτεται
Σχετικά Άρθρα

Με χαμηλό διψήφιο ποσοστό αναμένεται να αυξηθούν οι πωλήσεις της Quest στο σύνολο του 2022 ενώ τα κέρδη θα ενισχυθούν με υψηλό μονοψήφιο ποσοστό.
Σύμφωνα με την ενημέρωση των αναλυτών από τη διοίκηση, οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ, τα EBITDA θα ανέλθουν στα 70 εκατ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις θα ανέλθουν στα 50 εκατ. ευρώ με τα περισσότερα να αφορούν τη ΓΕΔ, αλλά και τις επενδύσεις που έγιναν στο κέντρο διαλογής της ACS.
Το κέντρο διαλογής λειτουργεί ήδη και έχει αυξηθεί η δυναμικότητα, ενώ για τον κλάδο της πληροφορικής η διοίκηση ανέφερε πως η ζήτηση είναι ισχυρή και το ανεκτέλεστο στα 470 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον και οι επενδύσεις στις ΑΠΕ αποδίδουν και η πρόθεση της διοίκηση παραμένει εστιασμένη σε νέες επενδύσεις και στον συγκεκριμένο τομέα και όπου αλλού εντοπιστούν ευκαιρίες με το επενδυτικό πρόγραμμα για το 2023 αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα να συνεχίζει στα βήματα του 2022.
Για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων ένα ποσοστό 30-40% θα γίνεται από τις λειτουργικές ταμειακές ροές.
Η μερισματική πολιτική αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ήτοι 20-30% των κερδών να πηγαίνει στους μετόχους.
Ερωτώμενη η διοίκηση αν θα έβλεπε με θετικό μάτι την εισαγωγή στο χρηματιστήριο κάποιας θυγατρικής ανέφερε πως το ακριβό κόστος και η γραφειοκρατία είναι τέτοια που δεν το σκέφτεται.
Για το ύψος του καθαρού δανεισμού στο τέλος της τρέχουσας χρήσης είπε πως θα εξαρτηθεί από κάποιες πληρωμές που είναι να γίνουν για έργα που έχουν ολοκληρωθεί, ενώ και η εμπορική δραστηριότητα έχει ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης.
Δεν αποκλείεται όμως να κλείσει κοντά στα 20 εκατ. ευρώ.
Τέλος, αναφορικά με ερώτηση για αύξηση της διασποράς της μετοχής, είπε πως είναι κάτι που εξετάζεται εδώ και καιρό, αλλά δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης